Czlowieksniegu Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 Je... "Popróbuj tej telewizji foliarzy, gdy będzie Ci smutno, to humorek wróci...." Jak czuję potrzebę, to sobie Idź Pod Prąd wrzucam... Chojecki, były współpracownik kolejnego "prawilnego" Kowalskiego, czasami level master osiąga. Mam dziwne (?) uczucie, że ma kilku zwolenników wśród Użytkowników Forum :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Luty 2022 Autor Share Napisano 2 Luty 2022 Nawet na pewno ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 Ale takich połowicznych... Chojecki, po latach, już nie pała uczuciem miłości do przewodniej partii narodu, a odkąd dostał wyrok, nawet się z tymi uczuciami nie kryje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Luty 2022 Autor Share Napisano 2 Luty 2022 Parę razy oglądałem pastora, ale przyznam, że ponieważ tam bariera dźwięku jest przekraczana, to i ja wysiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 Spoko możeta w niemczech się zaopatrywać:) i pudelki zamieszczać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Luty 2022 Autor Share Napisano 2 Luty 2022 Jestem przekonany, że to forum jest pewne tego, gdzie ty się zaopatrujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 Nie mam psa.. 3 koty w tym jeden szkocki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 Szkocka, chciałeś napisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 Cheba se jaja robisz... To co w sklepach to nie szkocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 2 Luty 2022 Share Napisano 2 Luty 2022 (edytowane) 14 godzin temu, Tyr napisał: Ty faktycznie niepełnosprytny jesteś albo czytać nie umiesz. Wręcz debilnie pojmujesz, że w tym co napisałem, jest dokładnie to co mi starasz się imputować... Teraz specjalnie dla ciebie byś zatrybił... Moje podatki rząd redystrybuuje do tych, którzy niekoniecznie odnaleźli się w świecie postkomuny i tym co im zafundowali balcerowicz i jego przydupasy z platformy i "lewicy". Cieszę się z tego że mogę pomóc tym pokrzywdzonym Polakom... Pewnie dla debili wszyscy, co dostają pieniądze to patusy... Zobacz ilu tu pluje na to i bierze 500 albo więcej... To są patusy... To co robisz ze swoimi pieniędzmi to mi lotto, możesz wszystko złodziejowi z Torunia oddać. W normalnym kraju każdy kto pracuje żyje na przyzwoitym poziomie bez żadnych bonów, pińcet, dodatków , rekompensat ect.ect. Od pomagania nieradzącym sobie są Caritasy, MOPS i inne instytucje notabene też finansowane w dużej części z podatków. A ci co nigdy sobie rąk nie skalali pracą a chojnie przez rząd dotowani to się nazywa patologia i taki rząd też jest patologią, pieniędzmi ludzi płacących podatki kupuje głosy patologii, ale to się wkrótce skończy bo kasy brakuje i przez dłuższy czas nie będzie , inflacja będzie dwucyfrowa a wtedy to przybędzie głodnych i bezdomnych. Acha, tak co do tych co to się nieodnaleźli w postkomunistycznej rzeczywistości, ty wiesz kiedy to było? Przez 31 lat niemóc się przystosować to trzeba naprawdę nie chcieć, a bo i po co skoro można nieźle żyć z różnych żebranin. Edytowane 2 Luty 2022 przez fala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 3 Luty 2022 Autor Share Napisano 3 Luty 2022 W dniu 1.02.2022 o 22:00, Tyr napisał: Ceny wracają do normy Drożyzna uderza w kieszenie Polaków. „Tarcza inflacyjna jest jak yeti” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 3 Luty 2022 Autor Share Napisano 3 Luty 2022 23 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Budżet 2022 - inflacja założona 3,3 % Przewidywania, m.in. NBP - 7,6 % Ot tak, z samego początku roku założony budżet można w niszczarkę włożyć... Choć z drugiej strony, wyższa inflacja spowoduje wyższe wpływy budżetowe, co się przecudnie poskłada w przekazie Mistrza Power-pointa i rządu... Za inflację w każdym państwie odpowiedzialny jest król. Ty we wszystkim, co piszesz o inflacji. stale zapominasz o tym, kto jest królem Polski i kto w związku z tym odpowiada za inflację w III½ RP. A ponieważ król i jego dworzanie zafundowali Polsce największą od dekad inflację to na pomoc jest wzywana królowa Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Takie bajki to se dzieciom na dobranoc opowiadaj ale licz się, że cie wyśmieją, że głupoty opowiadasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 3 Luty 2022 Autor Share Napisano 3 Luty 2022 Nie są to bajki, lecz ajatollahizacja Polski. Zorganizowana Grupa Przestępcza, która zrujnowała służbę cywilną, zrujnowała system prawny tego kraju, kradnie i kłamie na każdym kroku, która ośmiesza Polskę na arenie międzynarodowej, która doprowadziła do tego, że Polska odnotowuje największą na świecie śmiertelność na Covid, która fałszuje wybory, która ma na koncie grubo ponad sto afer ma czelność wzywać na pomoc „Królową Polski”. Bezczelność nie rzadkiej miary - miary w ogóle niespotykanej. Bezczelność dla ciemnogrodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 18 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: ...ma czelność wzywać na pomoc „Królową Polski”... Bo tylko cud może nasz bantustan uratować, tym bardziej, że opozycja też debilna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Je... Generalnie, jak się poczyta wypowiedzi, z ostatniego roku, Glapińskiego o inflacji, to można "tylko" siąść i płakać... Ale jak się człowiek zorientuje, że wymieniony czuje się doskonale i ma mocne poparcie na drugą kadencję, to płacz ze śmiechu przemienia się w płacz rozpaczy.... PS Nie wspominając o jednym z podstawowych zadań NBP, którym jest realizowanie celu inflacyjnego.. a który to cel już dawno stracili z oczu i wcale ich to nie rusza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 3 Luty 2022 Autor Share Napisano 3 Luty 2022 1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał: Generalnie, jak się poczyta wypowiedzi, z ostatniego roku, Glapińskiego o inflacji, to można "tylko" siąść i płakać... Bo jego - gdy inflacja puchła - interesowała tylko zamiana domu i działki z ruskim agentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Je... ale mi dokumentnie lata, czym i dlaczego był zajęty... Ważniejsze jest dla mnie, jak marnie wypełniał swoje obowiązki. I jaką dawkę ego trzeba mieć, aby kandydować w tej żenadzie na kolejną kadencję. PS Teraz należy czekać na zlot, który podając przykłady zza Odry i Nysy uzasadni brak działań Glapińskiego :-) PS A może w tej kandydaturze tkwi jeszcze jedno "ale"... Może kamaryli strach NBP wypuścić z rąk, aby za dużo prawdziwych informacji o kondycji złotówki, budżetu, itp itd nie ujrzało światła dziennego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 No to może jeden z drugim jakiś genialny sposób przedstawi a nie tylko pieprzenie w bambus... Bo czytając was mam wrażenie, że PiS i Glapiński są odpowiedzialni za inflację na całym świecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 A to nie Tusk jest za nią odpowiedzialny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 PS Teraz należy czekać na zlot, który podając przykłady zza Odry i Nysy uzasadni brak działań Glapińskiego :-) vs No to może jeden z drugim jakiś genialny sposób przedstawi a nie tylko pieprzenie w bambus... Bo czytając was mam wrażenie, że PiS i Glapiński są odpowiedzialni za inflację na całym świecie... Muszę w lotka zagrać... W grudniu 2020 roku inflacja wynosiła 2,4 proc., a w styczniu 2021 roku 2,7 proc. Rok wcześniej, w styczniu 2020 roku, była ona na poziomie 4,4 proc. Oznacza to, że w tamtym czasie mieliśmy do czynienia ze spadkiem wskaźnika inflacji. Na ten fakt w połowie stycznia 2021 roku zwrócił uwagę prezes NBP Adam Glapiński, który zapewniał, że dane nie potwierdzają groźby wybuchu inflacji. – Od dłuższego czasu nie rozumiem skąd takie zaniepokojenie obserwatorów rzekomą groźbą wybuchu inflacji. Żadne dane tego nie potwierdzają ani perspektywy rozwoju gospodarczego, ani kształtowanie się cen światowych, ani dynamika płac i sytuacji wewnętrznej – mówił podczas konferencji prasowej. ____________________ 23 marca „Dziennik Gazeta Prawna” opublikował opinię autorstwa Glapińskiego. Tym razem prezes NBP bardziej jednoznacznie przyznał, że Polaków czeka podwyżka cen: „Jeżeli chodzi o perspektywy inflacji, to oczywiście i tutaj mamy znaczną niepewność. Wiemy, że w bieżącym roku inflacja będzie nadal podwyższana przez czynniki regulacyjne, czyli głównie już podniesione ceny energii elektrycznej oraz planowane dalsze podwyżki cen wywozu śmieci. Co więcej, w najbliższych miesiącach w kierunku wzrostu rocznej dynamiki cen oddziaływać będą także tzw. efekty bazy na cenach paliw, na które nałoży się także wzrost cen ropy naftowej na rynkach światowych. W sumie czynniki te będą istotnie podbijały dynamikę cen i od II kw. może ona kształtować się w pobliżu 3 proc.”. ____________________ W lipcu 2021 Prezes NBP nadal przekonywał również, że nie ma potrzeby podnoszenia stóp procentowych. W tym czasie na taki krok zdecydowały się już banki centralne Czech i Węgier. Odnosząc się do tego faktu, Glapiński stwierdził, że państwa te to małe gospodarki. W przeciwieństwie do nich banki centralne bogatych państw nie decydują się na podnoszenie stóp procentowych i nadal prowadzą skup aktywów. _______________________ O tym, że wzrost cen ma charakter przejściowy, Adam Glapiński mówił jeszcze we wrześniu. Przekonywał też, że nie ma potrzeby podnoszenia stóp procentowych. Według niego taki ruch, zamiast do poprawy sytuacji, doprowadziłby do stagnacji. W październiku inflacja podskoczyła jednak do poziomu 6,8 proc. W tych okolicznościach 6 października Rada Polityki Pieniężnej zdecydowała się podnieść stopy procentowe. Glapiński tłumaczył tę decyzję następująco: – Chcieliśmy, żeby się to w ten sposób odbyło. Rynek przewidywał 15 pkt. Podnieśliśmy o 40, prawie trzy razy bardziej – i też chcieliśmy, żeby to właśnie tak się stało. https://demagog.org.pl/wypowiedzi/co-adam-glapinski-mowil-o-inflacji-w-ciagu-ostatniego-roku/?cn-reloaded=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 3 Luty 2022 Autor Share Napisano 3 Luty 2022 35 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Je... ale mi dokumentnie lata, czym i dlaczego był zajęty... A mnie to nie lata. Gdziekolwiek i do kogokolwiek z PiS byś się nie dotknął to ścieżki prowadzą do Rosji. Przypadek – nie sądzę? Funkcjonariusz TVPiS Miłosz Kleczek – ścieżki prowadzą do Rosji; Kaja Godek – ścieżki prowadzą do Rosji. Glapiński – ścieżki prowadzą do Rosji; Dworczyk – ścieżki prowadzą do Rosji; Macierewicz – nie ścieżki, a całe autostrady prowadzą do Rosji; Ordo Iuris – autostrady prowadzą do Rosji. Itd., itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/spor-o-turow-wiemy-ile-polska-zaplaci-czechom/jtvp768,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Bjar... Całkiem tanio... w sumie kilka procent kosztów związanych z ze zwałowiskiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi