Dzikusik74 Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Witam proszę o identyfikację tych dwóch żeczy może ktoś wie do czego służyły mosiężne 1 wym 2,5 cm wysokie szer +- 3 cm i druga żecz długość 6 cm szer na dole 13mm do góry 15 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Jedno to może być pokrywa fajki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzikusik74 Napisano 28 Marzec 2021 Autor Share Napisano 28 Marzec 2021 Dziękuję Tyr czyli jedno już proporcjonalnie wiem ale to drugie mnie zastanawia to podłużne coś myślę zakrywało podobnie jak zasłania się dziurkę od klucza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 Prawdopodobnie element zapięcia starej księgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzikusik74 Napisano 28 Marzec 2021 Autor Share Napisano 28 Marzec 2021 Dziękuję bardzo za pomoc sgr a możecie zerknąć na jeszcze jedno co dodałem do id odnośnie część Gąsienicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri16000 Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 8 godzin temu, Dzikusik74 napisał: Witam proszę o identyfikację tych dwóch żeczy(...) Rzecz w tym, aby pisać bez błędów, dlatego polecam: 7 godzin temu, Dzikusik74 napisał: (...)część Gąsienicy(...) Czy o tę Gąsienicę chodzi?! Gdybyś nie wiedział, kim jest pani na zdjęciu, to uprzejmie informuję, że jest to Maryna Gąsienica-Daniel. PS Nie, nie czepiam się. Po prostu zwracam Ci uwagę, abyś w przyszłości nie popełniał takich błędów, bo aż oczy mi od nich krwawią... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 29 Marzec 2021 Share Napisano 29 Marzec 2021 Po tym jak zatamowalem krwotok z oczu po tym co zobaczyłem mogę na spokojnie napisać, że też chciałem grzecznie zwrócić jegomosciowi uwagę ale się powstrzymalem bo już nie raz byłem posądzany o to, że mnie chyba w szkole nie lubili, ale patrząc na takie ŻECZY mogę stwierdzić że przynajmniej do tej szkoły uczęszczałem. Swoją drogą takich kwiatków jest coraz więcej jak np "od czego morze być ten element?" WTF??? O ile w moim przykładzie słownik "morze" tego nie wyłapać, ale z "żecz" to już powinien Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxor Napisano 29 Marzec 2021 Share Napisano 29 Marzec 2021 Ja bym postawił na ręczny dzwonek. Spójrz czy w środku nie ma pozostałości po sercu ewentualnego dzwonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Marzec 2021 Share Napisano 29 Marzec 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Dzikusik74
Witam proszę o identyfikację tych dwóch żeczy może ktoś wie do czego służyły mosiężne 1 wym 2,5 cm wysokie szer +- 3 cm i druga żecz długość 6 cm szer na dole 13mm do góry 15 mm
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.