Witam, pomagam pisać historię pewnej miejscowości spod Łodzi. Mam sporo zdjęć do weryfikacji, są to zdjęcia jednej z mieszkanek wioski Kalino. Osoba już nieżyjąca, zostawiła dwa albumy zdjęć. W jednym są głównie Niemcy zamieszkujący wioskę, w okresie międzywojennym. Drugi album to Polacy, w większości rozpoznani przez starszych mieszkańców. Szukam pomocy w identyfikacji zdjęć, ale też informacji dotyczących wsi Kalio, znajdującej się w woj.łódzkim, gminie Rzgów. Czy mogę liczyć na waszą pomoc? Na początek, zdjęcie spod sali OSP w Kalinie. Wydaje się, że to wojsko, ale czy AK?
Pytanie
Arnes
Witam, pomagam pisać historię pewnej miejscowości spod Łodzi. Mam sporo zdjęć do weryfikacji, są to zdjęcia jednej z mieszkanek wioski Kalino. Osoba już nieżyjąca, zostawiła dwa albumy zdjęć. W jednym są głównie Niemcy zamieszkujący wioskę, w okresie międzywojennym. Drugi album to Polacy, w większości rozpoznani przez starszych mieszkańców. Szukam pomocy w identyfikacji zdjęć, ale też informacji dotyczących wsi Kalio, znajdującej się w woj.łódzkim, gminie Rzgów.
Czy mogę liczyć na waszą pomoc?
Na początek, zdjęcie spod sali OSP w Kalinie. Wydaje się, że to wojsko, ale czy AK?
57 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.