bjar_1 Napisano 7 Czerwiec 2018 Autor Napisano 7 Czerwiec 2018 Zobaczcie, ja nie mogę uwierzyć. Zupełnie już odlecieli. Nie wystarcza już im pędzelkowanie łusek karabinowych i pierścieni wiodących pod Bolimowem?http://archeo.edu.pl/biografia2017/2018/03/26/archeologia-ze-zlomowisk/
Czlowieksniegu Napisano 7 Czerwiec 2018 Napisano 7 Czerwiec 2018 Młody... Jest tyle fajnych stron, a Ty zawsze gdzieś poleziesz, a później jesteś zdziwiony.
bjar_1 Napisano 7 Czerwiec 2018 Autor Napisano 7 Czerwiec 2018 W tym wypadku to jestem aż zaszokowany myśleniem tych cymbalistów ;)
Hansdekawka Napisano 7 Czerwiec 2018 Napisano 7 Czerwiec 2018 Archeologię złomowisk uprawiam od lat dobrze ponad 30-stu,i nie wiedziałem ,że to się tak nazywa :D
Hansdekawka Napisano 8 Czerwiec 2018 Napisano 8 Czerwiec 2018 Na dodatek wszystkie owoce tej formy archeologii dokumentuję rzetelnie fakturami imiennymi na moje nazwisko, tak na wszelki wypadek, bo dziwne rzeczy dzieją się w tym naszym pięknym kraju.
IdeL Napisano 8 Czerwiec 2018 Napisano 8 Czerwiec 2018 Zastanawiam się, kiedy wprowadzą archeologię mieszkaniową, polegającą na trzepaniu mieszkań Kowalskich i Nowaków. Oczami wyobraźn widzę siebie jak Ryszarda Ochódzkiego,pozbawionego mebli i śpiącego na podłodze.
plr78 Napisano 9 Czerwiec 2018 Napisano 9 Czerwiec 2018 HAHA HAHA haha ha... cholera... ty możesz mieć rację
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2018 Autor Napisano 9 Czerwiec 2018 W naszej Socjalistycznej Ojczyźnie wszystko jest możliwe, niestety.
Ostoja Napisano 10 Czerwiec 2018 Napisano 10 Czerwiec 2018 Brakuje mi w tym wszystkim przeszukiwania miejsc składowania ekskrementów z czasów gdy nieznano kanalizacji.
bjar_1 Napisano 10 Czerwiec 2018 Autor Napisano 10 Czerwiec 2018 W gównach chyba się babrać nie lubią. Najlepiej przynieść im wszystko na złotej tacy. Może łaskawie przyjmą.
IdeL Napisano 10 Czerwiec 2018 Napisano 10 Czerwiec 2018 Nie do końca - kilka lat temu w Elblągu po wychodkach szukali. Sporo ciekawostek nawet wtedy znaleźli.
Sobiepan Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 To jest bardzo dobry pomysł, uważam, że państwo powinno dotować takie badania. Na początek wystarczą szroty, ale z czasem pole eksploracji należałoby wzbogacić o szamba - tu mogliby się wykazać archeolodzy-podwodniacy. Warto też z uwagą przeczytać pierwszy akapit, który rzuca nowe światło na magiczny KONTEKST. Okazuje się, że nieprawda jest, że jeśli ktoś coś z ziemi wyciągnie i postawi sobie na półce lub sprzeda na złomie to kontekst zostaje zniszczony. Zostaje jedynie zmieniony: przedmiot został umieszczone w kontekście wtórnym.
IdeL Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 Aluminiowa kultura materialna" i segregacja materii" - nomenklaturą zaczynają dorównywać środowiskom audiofilskim - wszelkim sterylnym brzmieniom, szybkim basom, jedwabistym środkom, precyzyjnym basom i innym cudom, o których mają pojęcie ludzie kwalifikujący się do ośrodków pomocy psychiatrycznej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.