Weteran-39 Napisano 6 Czerwiec 2018 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Dzisiaj około godziny 17 gdy na murawie ogrodu myłem butle do nadchodzącego sezonu (winogrona) usłyszałem dziwny dżwięk, pierwsze skojarzenie to znów nawaliła zmywarka do naczyń (okno od kuchni otwarte).Warkot szedł jednak od góry--patrzę a tam Dron nie taki jak z biedry ale taki profesjonalny.Myśli jak błyskawica.1)Zielone ludziki-ale nie miałem zatargu z kasjerkami w sklepie.2)Policja skarbowa-to nie to -emerytura.3)Mąż sąsiadki co nie potrafi wbić gwożdzia bez mojej pomocy.4)Wójt gminy który szuka haków na mnie przed wyborami.5)Deweloper--za mała działka.6)Składowisko śmieci-mam swojeReakcja.Zestrzelić -to co by się przydało-zakopaneProca guma rozciągniętaŁuk 'erosa' przeterminowanyWiatrówka za pózno-odleciał. Teraz pytanie? Czy intruza który wtargnął nad moje terytorium mogę dowolną metodą zniszczyć.Wiadro metalowe do zakłócenia jego GPS przygotowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plr78 Napisano 7 Czerwiec 2018 Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Niestety nie http://latam-dronem.pl/czy-mozna-zestrzelic-drona/Radzę inwestować w tresowanego sokoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Czerwiec 2018 Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Wolno nie tylko trzeba szybko i ślady zutylizować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 7 Czerwiec 2018 Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Polecam siatkę na motyle. Złapać, bez uszkadzania, przekazać Policji z odpowiednim zgłoszeniem (nękanie, naruszenie prawa do prywatności). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 7 Czerwiec 2018 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2018 No mogę na dachu zaczaić się.Ikarem nie będę bom dawno pióra stracił.A co zrobić jak się okaże że operatorem drona była kobieta?Dawno nie byłem molestowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 7 Czerwiec 2018 Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Erih, wzięcie w niewolę drona mogą zaskarżyć jako kradzież (złap bydlę bez uszkadzania), a udowodnienie nękania i zakłucania to w naszej rzeczywistości czysta abstrakcja, jaki dzielnicowy się tego podejmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Czerwiec 2018 Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Spadł i znalazłem - słowo przeciw słowu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 8 Czerwiec 2018 Share Napisano 8 Czerwiec 2018 Jak złapiesz powiedzmy kota co ci kurczęta podusił na własnym podwórku, to też go kradniesz, zwłaszcza że fakt złapania zgłosisz do organów?Ejże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumpernikiel Napisano 4 Kwiecień 2019 Share Napisano 4 Kwiecień 2019 Informacja z Dziennika Wschodniego. "W środę i czwartek w Targach Lublin odbywa się Ogólnokrajowa Konferencja i Targi Służby Więziennej #Więziennictwo 2019. Podczas imprezy zaprezentowano system antydronowy "Jastrząb"." http://www.dziennikwschodni.pl/lublin/jak-unieszkodliwic-drona-w-lublinie-pokazali,n,1000240335.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 5 Kwiecień 2019 Share Napisano 5 Kwiecień 2019 Po co zestrzeliwać? Powstają już projekty zakłócaczy fal, na których pracują drony. Poniżej jest takie opracowanko - nie mam pojęcia czy to działa, ale zbudowanie czegoś, co spowoduje utratę kontroli operatora nad urządzeniem nie wydaje się wybitnie skomplikowane - przejęcie kontroli nad obiektem może być bardzo trudne ale już zapuszczenie takich śmieciowych sygnałów, że dron zgłupieje, wskutek czego spadnie, to nie powinien być jakiś dramat.. http://www.qrz.ru/schemes/contribute/security/jammers/drone-jammer.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 6 Kwiecień 2019 Share Napisano 6 Kwiecień 2019 Większość współczesnych dronów "ze średniej półki" ma opcję która w momencie utraty kontaktu z aparaturą RC automatycznie sprowadza drona na miejsce startu, sadzając go na ziemi. Ten na zdjęciu zalicza się do nich (DJI Phantom 3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Jeśli tak, to efekt zakłócania zostanie osiągnięty - przestanie toto latać nad głową. A czy spadnie czy też wróci do posiadacza, to bez znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.