Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 287
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co sądzę? Bardzo dobrze sądzę, bo to dobrze świadczy o inżynierskim pomyślunku konstruktora wieży. Czy dobrze mi się zdaje, że w tym wątku byłaby to pierwsza wieża do jednoczesnego skoku więcej niż jednego skoczka?

Napisano

A ja sądzę, ze autor opisu zdjęcia wieży podczas jej budowy lub przenoszenia, lekko przesadził. Jak wyglądała wieża gotowa wiemy, choćby z kadrów niemieckiej kroniki z 1940 roku.

Napisano
9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Tak się właśnie zastanawiałem, czy ona jest skończona i czy te dwa wysięgniki na szczycie to dla skoczków... 

Też tak myślę. Te wysięgniki mogą służyć do montażu kolejnych elementów wieży a ze zdjęcia widać, że jest nieukończona.

spadochronowa.jpg

Napisano

Panowie, to że jest to niedokończona wieża to jest "oczywista oczywistość", Zmieściłem  to  zdjęcie ze względu na opis, który jest niezgodny, by nie powiedzieć bardzo niezgodny ? 

Napisano

Tak, czy siak, panowie, nic na świecie nie przebija ruskich wież spadochronowych z tamtych czasów. Zrobić wieżę spadochronową np. z kościoła i jego wieży to naprawdę trzeba być tylko człowiekiem radzieckim.

Napisano

Fajna mapka, ale zamieściłem ją na stronie pierwszej tego wątku, 3 czerwca ub.r

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wieża do identyfikacji

spa wiez1.JPG

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...