Hebda Napisano 22 Marzec 2018 Share Napisano 22 Marzec 2018 Noo!ja myślę że Mamusia koło stawiku to anioł przy niej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 22 Marzec 2018 Share Napisano 22 Marzec 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Marzec 2018 Share Napisano 22 Marzec 2018 Patrz Bjarku,znalazłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Marzec 2018 Share Napisano 22 Marzec 2018 Mimo że to już odległa przeszłość to tydzień świętego spokoju był.Aż tydzieńBez kłapania,dziamgania,nerwów,krzywych spojrzeńI kapcie były,obiadek jak wracałem z roboty,nawet kanapki do lasu robiła mi i kumplowia po tygodniu znów zołza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Marzec 2018 Share Napisano 22 Marzec 2018 myślałem ze krwią podpisała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 Ładnie się dała spantoflować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 To nie krew ale wosk mający imitować lak:)Bjar,ale zauważ że po tygodniu wróciła do oryginalnego wcielenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Marzec 2018 Autor Share Napisano 23 Marzec 2018 Młody- Ty już nie pisz, czego i kogo to ślady...Pomyśl, że i nieletni, i obrzydliwi zaglądają na Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 Ja tam widzę masło. Pewnie te kanapki do lasu w papierzysko zawinęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 Wycisną z kobiety ostatnią kroplę krwi, a teraz sciemnia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 Wycisnął* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 Kanapki w alu folię zawijała:)Tyle że ze wszystkich znajomych ode mnie co ich nie lubiła(znaczy większość) to najbardziej nie cierpiała tych z którymi na kopanie śmigałem..dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Marzec 2018 Autor Share Napisano 23 Marzec 2018 Osobiście się jej nie dziwię, skoro Ty przy okazji kopania wyjadałeś ryby z oczek wodnych i innych fontann... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 25 Marzec 2018 Share Napisano 25 Marzec 2018 Recykling... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Marzec 2018 Autor Share Napisano 26 Marzec 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Marzec 2018 Share Napisano 27 Marzec 2018 http://www.przekrojgospodarczy.pl/artykuly/1438-rolnik-zaplaci-za-wode-z-wlasnej-studnidobre jajo, wcześniej o tym nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Marzec 2018 Share Napisano 27 Marzec 2018 Czego to mendy nie wymyślą, żeby wyciągnąć jeszcze parę groszy od obywatela:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 27 Marzec 2018 Share Napisano 27 Marzec 2018 5 m3 dziennie to kmieci raczej nie ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 27 Marzec 2018 Share Napisano 27 Marzec 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Marzec 2018 Share Napisano 30 Marzec 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Kwiecień 2018 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Szybki konkurs, oczywista oczywistość, że bez nagród... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 5 Kwiecień 2018 Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Pomnik poświęcony ofiarom katastrofy smoleńskiej. Kraj pochodzenia- Węgry. Miejsce- Budapeszt. Zaznaczyć trzeba że projekt sfinansowany przez rządzącą partię Fidesz (Czyżby przedwyborcza kampania?)Jak to często bywa, nie zawsze wiadomo co artysta miał na myśli. Tu jego słowa o symbolice tego dzieła: Nakładają się tu na siebie dwie tragedie - katyńska i smoleńska. Próbowałem to oddać poprzez trzy motywy: duży pagórek wysokości 1,5 m o średnicy 12 m, wbijający się w niego krzyż z czarnego granitu wysokości 4 m i szerokości 3 m, a trzeci element to marmurowa brama" - powiedział Makoldi.Jak wyjaśnił, pagórek ma nawiązywać do kurhanu, a jednocześnie wynieść do góry na płaskim terenie główny motyw, czyli krzyż powstały z połączenia dwóch rozciągniętych graniastosłupów.To symbolizuje nałożenie się na siebie dwóch tragedii. Te graniastosłupy nawiązują też trochę do gwoździ - gwoździ trumiennych czy gwoździ przebijających dłonie Chrystusa. Mogą też przywodzić swoją formą na myśl samolot" - powiedział.Na pagórku ułożony będzie płasko z kawałków czarnego granitu motyw drzewa. To drzewo, które z jednej strony jest żywe, a z drugiej nie ma liści" - powiedział artysta.Wzdłuż konaru, a później skrajnej gałęzi drzewa, będzie się ciągnął biały chodnik z płyt kamiennych. Od miejsca, gdzie krzyż wbija się w motyw drzewa, zacznie się obok także czerwona linia, nawiązująca do polskiej flagi.W pewnym momencie skrajna gałąź przybiera zielony kolor życia, przez co powstaje nawiązanie do czerwono-biało-zielonej flagi węgierskiej. Ten pas biegnie dalej do trzeciego elementu - bramy z dwóch kolumn, które się u góry łączą, jakby sięgając ku sobie nawzajem. Z jednej strony nawiązuje to do przyjaźni polsko-węgierskiej, a z drugiej nadaje bramie trochę postać trochę człowieczą, trochę anielską" - opowiada Makoldi.Ta brama - jak podkreśla - jest skierowana w stronę domów osiedla. Oznacza to przyjęcie tych, którzy przeżyli tę tragedię, i chęć ofiarowania Polakom ukojenia" - wyjaśnił.Po tym wyjaśnieniu czuję że jestem ukojony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 5 Kwiecień 2018 Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Po ilu litrach Tokaju takie wizje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 5 Kwiecień 2018 Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Chyba coś cięższego było w użyciu, bo po tokaju adośniej" by to wyglądało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Kwiecień 2018 Share Napisano 5 Kwiecień 2018 http://wroclaw.onet.pl/legnica-policjanci-aresztowali-gumowa-kaczke/5ds0569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.