Skocz do zawartości

Kolejny niewybuch-Zambrów.

Weteran-39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znalazł w lesie pocisk i zabrał ze sobą. Eksplozja pod Zambrowem
Wybuch pocisku w miejscowości Nagórki-Jabłoń k. Zambrowa (woj. podlaskie). Ranny został 39-letni mężczyzna.

39-latek został poważnie ranny
)
Informację podało RMF FM.

Poszkodowany mężczyzna przyniósł na swoją posesję znaleziony w lesie pocisk. Nie wiadomo póki co, czy mężczyzna próbował sam rozbroić pocisk.

39-latek ma poważne rany klatki piersiowej. W wyniku wybuchu stracił część ręki.

Na miejsce wezwano patrol saperski. Policja ewakuowana kilkadziesiąt osób z sąsiednich budynków. Okazało się bowiem, że poszkodowany na posesji trzymał także inne pociski.
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wybaczcie, ale ton Waszych komentarzy (patrząc na emoty na końcu zdań) jest dalece niestosowny do obecnej sytuacji. W tej chwili mężczyzna jest w stanie krytycznym. kolejne godziny odbywa się walka o Jego życie. Jego najbliżsi przeżywają piekło. Swoje szydercze uwagi zachowajcie dla siebie.
Napisano
pawelek (296 / 24) 2017-10-16 20:12:21

Co do rodziny- masz poniekąd rację.
Ale nie oczekuj, że nie będą się pastwić nad kandydatem do Nagrody Darwin. Choć nie on pierwszy, nie ostatni...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 20:28 16-10-2017
Napisano
nie byłem bezpośrednim świadkiem ale niestety wiem jak wyglądała reakcja jednej z najbliższych. A Wy ; jawiący się jako eksperci i weterani tego forum - Miejcie już odrobinę przyzwoitości i powstrzymajcie się od tych szyderczych komentarzy. i zamiast mówić byle co aby mówić, podejmijcie merytoryczną dyskusję która przyczyniłaby się do kształtowania świadomości mniej doświadczonych odkrywców". Oni/my szukamy na tym forum porad oraz opinii doświadczonych i odpowiedzialnych eksploratorów, a nie niskolotnych skrótów myślowych rozbawionej gawiedzi. wstyd Panowie! wstyd!
Napisano
Pawełku kilku użytkowników naszego forum pożegnała się z życiem na wskutek manipulowania przy niebezpiecznych urządzeniach. Poszukaj informacji na temat kolegi Fraktala, który przy pomocy szlifierki kątowej rozbierał katiuszę - podobno nie pierwszy raz. Niestety ostatni.
Czego można się spodziewać po 39 - letnim mężczyźnie? Chyba rozsądku. A tego zabrakło.
Polecamy zasadę- nie ruszamy rozrywek. Ale wybór należy do znalazcy.

I co jakiś czas możemy napisać - i znowu...
Napisano
pawelek (297 / 24) 2017-10-16 20:53:35

Przeleć się po wątkach- przekonasz się, w ilu przypadkach, czarno na białym pojawiają się ostrzeżenia, że ka-buuuum się nie bawimy a jeszcze lepiej zgłaszamy.

Jeśli ktoś zatrzymał się umysłowo na etapie mało rozgarniętego pantofelka*, to najlepsze informacje na O. nic nie dadzą.

Dla przykładu- ja Szkodnikom od początku Ich życia tłumaczyłem, że ognisko-tak, w domu-niekoniecznie, że widelec-tak, do obiadu, w gniazdko elektryczne-nie...

* bez obrazy dla pantofelków...
Napisano
Oni/my szukamy na tym forum porad oraz opinii doświadczonych i odpowiedzialnych eksploratorów" - no ale chyba nie porad w kierunku pozyskiwania i rozbierania przedmiotów takich, które mogą zrobić kuku? Po cholerę brać w łapy coś, o czym nie ma się pojęcia?
Napisano
bjar_1 (28979 / 841) 2017-10-16 21:12:17

Po cholerę brać w łapy coś, o czym nie ma się pojęcia?"

I dlatego Ty jeszcze potomstwa nie masz...

A, bardziej, serio- dyskusja powoli przypomina never ending story, czy pały wpadły po zakupach na Aledrogo, czy ktoś z ucha strzelił...
Napisano
że ognisko-tak, w domu-niekoniecznie"

Tak z ciekawości - że nie rozbieraj pocisku w domu, tylko w ognisko?

A Wy ; jawiący się jako eksperci i weterani tego forum - Miejcie już odrobinę przyzwoitości i powstrzymajcie się od tych szyderczych komentarzy"

Po entym takim przypadku takie rzeczy już nie robią wrażenia i nie wzbudzają współczucia.
Napisano
Panowie. Tu nie chodzi o wybielenie" sprawcy/ofiary omawianego wypadku. Eksplozja najprawdopodobniej jest efektem nieprzemyślanego,nieracjonalnego,nieumiejętnego i przede wszystkim niezgodnego i niedopuszczalnego w myśl Prawa obchodzenia się z mat. wybuchowymi. Możemy to również nazwać skrajną głupotą. pośród tych wszystkich epitetów i określeń, nie negując winy poszkodowanego; pomyślmy o tym jako tragedii zwykłego człowieka, rodziny, funkcjonariuszy którym przyszło zmierzyć się z tą makabrą jaką zastali na miejscu.
Napisano
pawelek (298 / 24) 2017-10-16 21:27:47

Zabrzmi cynicznie, ale... nie on pierwszy, nie ostatni, tfu tfu. W ubiegłym tygodniu kandydat do Nagrody Darwina stracił ylko" dłonie.

vis1939 (7818 / 91) 2017-10-16 21:20:18

\"że ognisko-tak, w domu-niekoniecznie

Tak z ciekawości - że nie rozbieraj pocisku w domu, tylko w ognisko?"

Nie..koniecznie. Kiedyś, po prostu, bardzo mnie zaskoczyła cisza i spokój w domu, gdy tzw Młodszy łaził między moim pokojem a salonem". Jak się okazało, wyciągał mi z biurka różne dokumenty, miął w kulki i robił hałdę pod kanapą. Na baczność stanąłem, gdy usłyszałem odgłos uruchamianej zapalniczki... na szczęście za głupi był, żeby za pierwszym razem zadziałała.
Napisano
Wypadek jak wypadek.Na co dzień w wypadkach komunikacyjnych widać znacznie gorszą makabrę w ilościach hurtowych i będących efektem kumulacji wszelakiej głupoty.Kogoś to jeszcze porusza podawane na sucho w wiadomościach?
Takie czasy, że trzeba się wysadzić lub w inny niecodzienny sposób przekręcić, aby wzbudzić współczucie i litość? - zwykle i tak udawane z przyzwoitości.
Napisano
Wiem, ale chyba nie mam takiego parcia na szkło:)

Pomysł twojego szkodnika na ognisko przedni:) ja tylko paliłem modele okrętów w wannie, ale tylko dwa razy.Trzeci już się bałem śmierci po powrocie ojca z roboty.
Napisano
A po co spokojnie po latach we własnym wyrku jak można pizdnąć w zapał bo i z hukiem że hej?

Faktem jest że skoro przytachał to wiedział co a nie wiedział po co i awił się " mając pełną świadomość co jak rypnie
Choćby przez takie wątki czytane w przeszłości.

Mi nie żal za grosz.
A familia wiedziała o jego hobby" bo to pewne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie