vis1939 Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Wystarczy chwila szukania choćby w googlu, żeby stwierdzić że pojęcia nie masz o czym piszesz.mają tylko jedną zaletę - na ogół można je łapać gołą dłonią"Tak bez strzelania? eee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Erih (3510 / 17) 2017-09-01 11:56:09Chrząszcze i inne owady nie zawierają więcej białka niż ssaki"Upssss... napiszę więcej- zawierając więcej białka a mniej tłuszczu są uznawane za produkt dietetyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Łapiąc gołą dłonią można strzelać np. po grochu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Bjar- wątek dryfuje w stronę myślistwa a nie broni chemicznej czy biologicznej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Nie wiem kto i jak liczył, ale na kilogram biomasy taka sarna zawiera ponad 60% więcej substancji spożywczych niż powiedzmy pasikoniki. Proporcje białko/tłuszcz to inna sprawa, przy czym chciałem zauważyć że białko ma mniejsze wartości odżywcze niż tłuszcze.PS Wydawało mi się że akurat tutaj sporo osób czytuje książki, a tu zonk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Erich liczyłeś z kilogramowego pasikonika czy sumując te zeskrobane z szyby auta?Co strzelania, myliłem się...http://www.youtube.com/watch?v=Xyget8evKKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Nie ja liczyłem - koleżanka z roku ważyła. Robiąc magisterkę na bromatologii. Niezłe były jazdy zwłaszcza z pozyskaniem jadalnej" szarańczy do badań.PS Dla jasności- nie wiem kto i jak liczył że owady mają więcej wartości odżywczych niż mięso ssaków - nie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Erih (3513 / 17) 2017-09-01 16:24:15Tak czy inaczej dzikiej zwierzyny dla wszystkich nie starczy, a koszt i finansowy, i ekologiczny wyprodukowania proporcji 1 kg wołowiny do N szarańczy czy innego mniam-mniam, wypada przerażająco.PS I nie wiem, co Wy od tych robaków? Całkiem całkiem...- spora część społeczeństwa żre kiełbasę z Biedronek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 No niestety, dziczyzna raczej pozostanie rarytasem niż posiłkiem codziennym, tym bardziej ją cenię. Tak swoją drogą, miałeś kiedyś okazję spróbować np argentyńskiej wołowiny? Troszkę" inaczej smakuje niż to co jadasz z europejskich hodowli - a to jest właśnie hodowla swobodna.Zaś co do kosztów, wiadomo że stworzenia zmiennocieplne mniej konsumują, ale czy równoważy to o wiele mniejszą wydajność odżywczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 Spokojnie, jak już zamordujemy i zeżremy wszystko co się da to zawsze będzie można oprawić sąsiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 1 Wrzesień 2017 Share Napisano 1 Wrzesień 2017 http://www.youtube.com/watch?v=Tg3V8HDK5go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryx49 Napisano 2 Wrzesień 2017 Share Napisano 2 Wrzesień 2017 Ale was porąbało.Ktoś zapytał a wam ambicja do czachy uderzyła.daliście sie wprowadzić w pokrzywy i pyskówki na temat zalet czerwonego koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Wrzesień 2017 Share Napisano 2 Wrzesień 2017 Tego ten...... Majty poluzowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2017 Share Napisano 2 Wrzesień 2017 Wyprowadzić w pole" lub wpuścić w maliny" to tak, ale wprowadzić w pokrzywy"? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Wrzesień 2017 Share Napisano 2 Wrzesień 2017 Co by kule zapiekly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.