vis1939 Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Wystarczy chwila szukania choćby w googlu, żeby stwierdzić że pojęcia nie masz o czym piszesz.mają tylko jedną zaletę - na ogół można je łapać gołą dłonią"Tak bez strzelania? eee...
Czlowieksniegu Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Erih (3510 / 17) 2017-09-01 11:56:09Chrząszcze i inne owady nie zawierają więcej białka niż ssaki"Upssss... napiszę więcej- zawierając więcej białka a mniej tłuszczu są uznawane za produkt dietetyczny.
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Łapiąc gołą dłonią można strzelać np. po grochu.
Czlowieksniegu Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Bjar- wątek dryfuje w stronę myślistwa a nie broni chemicznej czy biologicznej...
Erih Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Nie wiem kto i jak liczył, ale na kilogram biomasy taka sarna zawiera ponad 60% więcej substancji spożywczych niż powiedzmy pasikoniki. Proporcje białko/tłuszcz to inna sprawa, przy czym chciałem zauważyć że białko ma mniejsze wartości odżywcze niż tłuszcze.PS Wydawało mi się że akurat tutaj sporo osób czytuje książki, a tu zonk.
vis1939 Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Erich liczyłeś z kilogramowego pasikonika czy sumując te zeskrobane z szyby auta?Co strzelania, myliłem się...http://www.youtube.com/watch?v=Xyget8evKKo
Erih Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Nie ja liczyłem - koleżanka z roku ważyła. Robiąc magisterkę na bromatologii. Niezłe były jazdy zwłaszcza z pozyskaniem jadalnej" szarańczy do badań.PS Dla jasności- nie wiem kto i jak liczył że owady mają więcej wartości odżywczych niż mięso ssaków - nie odwrotnie.
Czlowieksniegu Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Erih (3513 / 17) 2017-09-01 16:24:15Tak czy inaczej dzikiej zwierzyny dla wszystkich nie starczy, a koszt i finansowy, i ekologiczny wyprodukowania proporcji 1 kg wołowiny do N szarańczy czy innego mniam-mniam, wypada przerażająco.PS I nie wiem, co Wy od tych robaków? Całkiem całkiem...- spora część społeczeństwa żre kiełbasę z Biedronek...
Erih Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 No niestety, dziczyzna raczej pozostanie rarytasem niż posiłkiem codziennym, tym bardziej ją cenię. Tak swoją drogą, miałeś kiedyś okazję spróbować np argentyńskiej wołowiny? Troszkę" inaczej smakuje niż to co jadasz z europejskich hodowli - a to jest właśnie hodowla swobodna.Zaś co do kosztów, wiadomo że stworzenia zmiennocieplne mniej konsumują, ale czy równoważy to o wiele mniejszą wydajność odżywczą?
vis1939 Napisano 1 Wrzesień 2017 Napisano 1 Wrzesień 2017 Spokojnie, jak już zamordujemy i zeżremy wszystko co się da to zawsze będzie można oprawić sąsiada.
Henryx49 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 Ale was porąbało.Ktoś zapytał a wam ambicja do czachy uderzyła.daliście sie wprowadzić w pokrzywy i pyskówki na temat zalet czerwonego koloru.
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 Wyprowadzić w pole" lub wpuścić w maliny" to tak, ale wprowadzić w pokrzywy"? :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.