HU13ERT Napisano 5 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2016 http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/przemysl/a/chcial-przemycic-54-niemieckie-ksiazeczki-wojskowe-z-ii-wojny-swiatowej,11540872/Chciał przemycić 54 niemieckie książeczki wojskowe z II wojny światowej.54 niemieckie książeczki wojskowej, pochodzące z okresu II wojny światowej, chciał przemycić do Polski 47-letni Ukrainiec. Wpadł podczas kontroli celnej na polsko - ukraińskim przejściu granicznym w Budomierzu.Funkcjonariusze Służby Celnej zdecydowali bliżej przyjrzeć się wjeżdżającemu do Polski pojazdowi acura. - Okazało się, że kierujący samochodem 47-letni obywatel Ukrainy, ukrył w podwójnym dnie swojego bagażu cenne historyczne przedmioty. Były to dobrze zachowane niemieckie książeczki wojskowe pochodzące z okresu II wojny światowej - informuje Iwona Rzeźniczek z Izby Celnej w Przemyślu. Mężczyzna wyjaśnił funkcjonariuszom, że miały być one wykorzystane w bliżej nieznanej mu produkcji filmowej. Przeciwko sprawcy Służba Celna wszczęła postępowanie karne skarbowe, natomiast o losie tych historycznych przedmiotów zadecyduje sąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 5 Grudzień 2016 Share Napisano 5 Grudzień 2016 Nosił wilk.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 5 Grudzień 2016 Share Napisano 5 Grudzień 2016 Fajne , bo takie ....... historyczne. Dymytry z iwanem sklepali :P Mundre te celniki :PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 5 Grudzień 2016 Share Napisano 5 Grudzień 2016 Niesamowita skuteczność służb celnych! I co teraz??? Jak zjeść tę żabę? ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 5 Grudzień 2016 Share Napisano 5 Grudzień 2016 Myślę, że jeśli te 54 książeczki wojskowe są oryginalne, to jako materialny dowód polskiej kultury i polskiej wojskowości powinny trafić do przepastnych magazynów muzealnych, gdzie sobie spokojnie zbutwieją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 Powinni oddać do muzeum np. Powstania Warszawskiego. Przecież mimo, że wjechały z Ukrainy stanowią zabytki i przykłady polskiego dziedzictwa narodowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 6 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2016 Biorąc pod uwagę wiek tych rarytasów to raczej dziewictwa narodowego". Celnicy powinni wzmóc czujność bo gdzieś powinny być identyczne książeczki carskich generałów...też takie dziewictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 Ja rozumiem że łajzy muszą takie rzeczy robić aby wykazać sens funkcjonowania swojej formacji ale po co się bałwaństwem chwalić na całą PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 A to były oryginały czy ukraińska produkcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 To były orginały. Prosto z UPAińskiego warsztatu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1/2 Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 Co wy piszecie nie można tego targać do polski hmmm A ja miałem ze tirem tego nawiąże od niemiaszków :/to już po ptakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Grudzień 2016 Share Napisano 6 Grudzień 2016 Ty sobie lepiej kup tira załadowanego słownikiem języka polskiego.Potem się weźmiesz za coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 7 Grudzień 2016 Share Napisano 7 Grudzień 2016 Sugestia taka pada nie po raz pierwszy,jak grochem o ścianę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 Moge sie zalozyc ze to kopie po prostu na Ukrainie juz nie schodzą.Wystarczy przejść się po starówce w Kijowie lub popatrzeć na targach staroci.Świetnej jakości kopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1/2 Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 W czym wam nie halo ??Ze z was stare pryki i nie idziecie z duchem czasu to nie moja wina ze nie rozumiecie !! Na dodatek Jacuś, który ma trzy żółte karteczki, mnie upomina brecha na całego ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 Jacuś dla przyjaciół. Karteczki od przyjaciół.Dla Ciebie Pan Jacek. :PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1/2 Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 Pan W Blasku mojej Zajebistości To Się Jedynie Możesz Poopalać. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 Gdyż aczkolwiek ponieważ do głowy by mi nie przyszło, że Jacek ma przyjaciół, ale i tak poproszę, grzecznie poproszę...Dajcie sobie na znak pokoju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.