ManyFace Napisano 17 Wrzesień 2018 Share Napisano 17 Wrzesień 2018 @karolsawiak Cały Twój plan bojkotu idzie w pi..du przez mały szczegół. Nie namówisz do bojkotu chętnych zza granicy. Kto w ogóle powiedział, że bez nas sobie nie poradzą? Nadmienię jeszcze, że to nowe prawo to skutek niedofinansowania archeologii więc nielogicznym byłoby żądać wynagrodzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 17 Wrzesień 2018 Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Przydupasy i lizusy zawsze się znajdą, taka natura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 17 Wrzesień 2018 Share Napisano 17 Wrzesień 2018 Ostroga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 17 Wrzesień 2018 Share Napisano 17 Wrzesień 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 17 Wrzesień 2018 Share Napisano 17 Wrzesień 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 18 Wrzesień 2018 Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Nie żeby co, nie jestem przeciwny współpracy charytatywnej, ale na Boga! Niech to ma wymiar synergii, zaufania i przyjaźni, nie zaś kwa mać gnojenia ze strony środowisk konserwatorskich i archeo. Wiadomo - fajnemu sąsiadowi, to i można pomóc naprawić samochód, płot pomalować czy naprawić ludwikowską serwantkę, zwłaszcza w ramach własnych zainteresowań. Ale czy roszczeniowej mendzie też? Niestety są ludzie, którzy chętnie w ramach podlizania się pomagają takiemu iefajnemu sąsiadowi". Uważam, że gdyby środowisko poszukiwaczy w sposób jednoznaczny i stanowczy zbojkotowało takie formy współpracy, może ktoś polazłby po rozum do głowy. No trzeba mieć trochę honoru. Może najlepszą nauką byłoby z definicji trzepanie zbiorów wszystkim uczestnikom takich imprez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksiu Napisano 18 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Naukowcy prowadzą poszukiwania, mające pomóc w dokładnym zlokalizowaniu miejsca bitwy z 1410 r. http://www.tvp.info/39042020/skarby-na-polach-grunwaldzkichPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:25 18-09-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 18 Wrzesień 2018 Share Napisano 18 Wrzesień 2018 no istne szaleństwo ,to na znajdowali fiu fiu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 21 Wrzesień 2018 Share Napisano 21 Wrzesień 2018 W lutym po rozmowie z dyrektorem z muzeum G. byłem wręcz pewny że za trzecim razem udało się znaleźć na liście i na jesień ruszyć na pola Grunwaldu . Ktoś powie parcie na szkło i lans , wręcz przeciwnie , mam wolny czas to czemu nie i chciałem zobaczyć czy ja taki drobny zjadacz chleba się dostanie do tego grona pewniaków . Więc z przykrością mogę poinformować że lista pewniaków istnieje i taki zjadacz chleba się nie dostanie . Tak panie dyrektorze słabość pan ma ale nie do tego co trzeba , wiemy o co chodzi . Szkoda dzwonienia i szkoda pisania . Tym razem mam ich głęboko w dołku. A tak z ciekawości czy widzieliście ten kamień u gospodarza w Grunwaldzie? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginerus Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 Żeby tym pewniakom nie zrobiło się za pełno w ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 Atylla z całym szacunkiem ale posiadanie wolnego czasu nie wystarcza by kopać pod Grunwaldem.Trzeba być fachowcem i mieć dorobek z 3-4 ostatnich sezonów tam.Znalezc np 20-30 militariów dla Muzeum na polu bitwy.Z całym szacunkiem ale nabór był w 2014 było wtedy myśleć.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasek Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 Trzeba być fachowcem"- bo padnę!!!! A w jakiej dziedzinie, włażenia archeologom w d...pę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 hy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jay-jay Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 Na wstępie prosze admina o usunięcie zdjęcia wklejonego przez użytkownika Torba5 ponieważ nie uzyskał zgody na publikacje od autora...co do reszty wypowiem się pozniej, choć zastanawiam się czy to ma sens :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 alex a o jakim ty mówisz doświadczeniu? obsługi wykrywacza czy krzyżackiej monety nie potraktować jako monopol? na swój sposób wiedzę posiadam nawet znalezione artefakty lężą w paru muzeach , żadnych dyplomów nie zbieram , nie piszą o mnie w gazetach , siłą rzeczy jak człowiek interesuje się historią to natrafia na różne media. Co do naboru to chyba lepiej jak jest więcej osób , ale niema co się martwić jeden bełt miej a więcej , niech prymusy zdobywają swój Grunwald . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 22 Wrzesień 2018 Share Napisano 22 Wrzesień 2018 ustosunkuję się co do zdjęcia ,nie zajumałem go nikomu z aparatu czy innego telefonu ,skopiowane zostało z forum publicznego ,jeśli autor sam nim się chwalił nie widziałem w tym nic niestosownego ,ale rzeczywiście jak chłopaków to boli to do usunięcia ,kolejna sprawa to przeczytałem posty i nie widzę powodu do aż takiego zagniewania ,nikogo nie obraziłem z imienia i nazwiska , co nieco wiem o tej imprezie i w wielu punktach nadal sie z tym zgadzam co napisałem ,podkreślam w moich wypowiedziach nie było żadnych wycieczek personalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Parcie na szkło a może jakieś dofinansowanie?Wszak jak ich mniej na polu,to na więcej lat czesania starczyStrach pomyśleć jakby się zleciało 200 chłopa,jeden sezon i pole przefiskaneJak na specjalistów od all metal to wyniki liche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Ciekawe co upchnięte po kieszeniach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Myślisz że kiermanią topory i groty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Wrzesień 2018 Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Eee, ale jakieś ciekawsze moneciwo już mogą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.