Weteran-39 Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 Onet-dzisiaj o 21|37Naukowcy natknęli się na torpedę na dnie BałtykuNaukowcy z Instytutu Oceanologii Polskiej Akademii Nauk znaleźli torpedę pochodzącą z II wojny światowej. Naukowcy natknęli się na nietypowe znalezisko badając amunicję i broń chemiczną zatopioną na dnie Bałtyku. - To był rejs testowy. W przyszłości będziemy starali się oszacować ryzyko środowiskowe, jakie broń chemiczna może generować - powiedział dr Jacek Bełdowski z Instytutu Oceanologii Państwowej Akademii Nauk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Torpeda na dnie Bałtyku to rzecz nietypowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Ta,podobnie jak wielbłąd na pustyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Na Błędowskej rzadkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Najgorszą pustynią na świecie jest Atacama, chodzi mi o najmniejszą masę opadów na całym świecie.Stawiam Ci skrzynię gorzały jak znajdziesz tam wielbłąda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Gdyby naukowce śledzia tam znaleźli ,fladrę lub dorsza to by była sensacja.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Połowy dorsza są zagrożone.Połowy dorsza już nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 19 Marzec 2016 Autor Share Napisano 19 Marzec 2016 Kol. Traper,co stawiasz? tego Camela znalazłem na pustyni Atacama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Mówisz że go znalazłeś na Atacamie ? Za nim są piramidy. Jak znajdziesz na tej pustyni piramidy to Ci postawię nie skrzynkę, ale całą gorzelnię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Traper6 zapomniałeś jeszcze o pustyni lodowej,tam też nie ma wielbłąda? Jest tylko jedyna słuszna pustynia,ta z wielbłądami,piramidami i suszonymi" kotami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 na razie - zrobiłem geoglifyhttp://www.hows.org.uk/personal/hillfigs/foreign/chile/atacama.htmpiramidy są w następnej pięciolatce...:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 19 Marzec 2016 Autor Share Napisano 19 Marzec 2016 KOL Traper Poddaję się w rodzinnym albumie znalazłem tylko takie piramidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Temat o torpedzie w Bałtyku,a po wejściu debata o wielbłądach,pustyniach i skrzynkach gorzały...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 A ja Ci zadam jedno proste pytanie.Kto zaczął temat o pustyniach i wielbłądach...... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Marzec 2016 Share Napisano 19 Marzec 2016 Trzeba było nie cwaniakować i wciskać mi,że na jakieś atatamie wielbłąda nie ma......że o tym drugim od Błędowskiej nie wspomnę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 20 Marzec 2016 Share Napisano 20 Marzec 2016 swojego czasu mozna bylo znalesc torpede i na plazy np w Krynicy Morskiej w latach 80siatych , ktora sluzyla za siedzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.