bjar_1 Napisano 20 Listopad 2015 Share Napisano 20 Listopad 2015 O Matko! Aleś cepelię odstawił, nie mam pytań :D Kalki oczywiście Waffen-SS najładniej by się prezentowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 20 Listopad 2015 Autor Share Napisano 20 Listopad 2015 Ten najmniej pokryty rdza trafił do szczawiu na razie się kąpie na 14 L wody 0.7 kg szczawiu i są części gdzie jest oryginalna farba po wyjęciu myje wodą i czyszczę szczotką do butów i dalej do szczawiu na razie jakoś idzie :)Z 3 hełmem się zastanawiam czy nie robić Autolizy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 20 Listopad 2015 Autor Share Napisano 20 Listopad 2015 A co miałem bajr zrobić jak farby tam nie było jedynie co to umyć i zakonserwować i zostawić ale jeden postanowiłem pomalować tylko 1 spr jak będzie się prezentowało dla mnie żeby tylko farbę przyciemnić!Wiadomo wy to z ziemi nowe oryginalne każdy by tak chciał -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 20 Listopad 2015 Autor Share Napisano 20 Listopad 2015 Mysle żeby jeszcze nałożyć tej farby szarej by nie było widać tych dziurek po rdzy no i te kalki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 20 Listopad 2015 Share Napisano 20 Listopad 2015 Kaszana kolego...straszna kaszana...Jak już chciałeś malować, to trzeba było wyczyścić do gołego metalu, elegancko wyszpachlować, wyszlifować, kupić matową farbę o odpowiednim kolorze w/g RAL i pomalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 20 Listopad 2015 Autor Share Napisano 20 Listopad 2015 Szkoda no nic młotek i na złom dobra zostały jeszcze 2 po całym czyszczeniu gdzie moge kupić b44??? do konserwacji Ps wiedziałem że ten nie wyjdzie i że tu same hejty na ten pomalowany xD trudno się mówi może nałożyć utwardzacz albo co innego by zmienić kolor na ciemniejszy ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 20 Listopad 2015 Autor Share Napisano 20 Listopad 2015 Tak się zastanowiłem czy nie szlifierka zedrzeć ten HAMMERTE i od nowa i spr z tą szpachlą ? Ale to musiał bym pozbyć się tego fasunku ze środka i dokupić na Alezło nowe nity i gdzie zamówić taką matową farbe ??Czyli hełm najlepiej do piaskowania???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 20 Listopad 2015 Autor Share Napisano 20 Listopad 2015 Pomalowany hełm za pare dni trafi do piaskarki i znajomy zaszpachluje i wyszlifuje ma do tego narzędzia i się pomaluje pytanie gdzie zamówić farbe i jaki kolor do tego hełmu wybrać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Listopad 2015 Share Napisano 20 Listopad 2015 Hammerite to porażka, to nie działa tak jak w reklamie. Skoro ma wyglądać jak nowy > piaskowanie, szpachlowanie, malowanie, to narobiłeś się zupełnie niepotrzebnie. Poczytaj, zastanów się co chcesz uzyskać, dopytaj i wtedy podejmuj działania. Szkoda fantów, roboty i pieniędzy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Heh szzłu to z tą farbą nie ma. Zobacz jak to powinnno być zrobione w Twoim przypadku. I nie baw się w szpachlowanie bo całkiem zeszmacisz te nocniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Wiedziałem, wiedziałem że spitoli ale nie sądziłem, że aż tak. Kaszana po całości :) Jak można tak zniszczyć zdrowe garnki ? Wystarczyło elektrolizę zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Kolego Maly Strzelec. Ile chcesz za te hełmy? Szlag mnie trafia normalnie jak czytam co ty tu wypisujesz i jaką kaszane z tymi egzemplarzami robisz. Przecież to o pomstę do nieba woła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Co tam,ładne są :DSię cieszę że swego tak głupio nie zniszczyłemhttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum25/left.jpgPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 12:45 21-11-2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Kol. Thomson zapodał podręcznikowy przykład jak to powinno po konserwacji wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Co wy chcecie, piękna robota już je widzę w wątku Reko-ko-ko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Czasem aż żal jak tak patrzę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 Ten temat proszę usunąć lub zamknąć pozdrawiam.Hełmy nie sa na sprzedaż jak je do końca rozk&&^&%$/popsuje ponap^%^%#$^ młotkiem to pomyśle czy je pokarze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 MałyStrzelec... a wiesz, że używanie brzydkich słów jest beee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 Proszę usunąć temat pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 No i się dziecko obraziło,że nikt nie pochwala tej herezji konserwacyjnej,a tyle się teraz mówi o bezstresowym wychowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 Wiesz vis dziecko to sobie możesz zrobić nie obrażaj ludzi jak ich nie znasz i nie prowokuj napinaczu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 Że temat jest do usunięcia bo hełmów już nie mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Na allegro wystawiłeś? Bo bym kupił te nie czyszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MałyStrzelec Napisano 21 Listopad 2015 Autor Share Napisano 21 Listopad 2015 Pisałem już że nie chciałem ich sprzedawać od dałem znajomemu 3 sztuki ten pomalowany potraktuje od piaskarka ten 2 no to już musi być w kwasie bo nawet dużo farby a 3 raczej tą elektroliza potraktuje więc bezsensu może da mi jeden a się ucieszył :) bjar ty jak swoje wykopiesz co ci bardzo życzę zalej octem zawsze fajnie to zakonserwuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Zawsze zalewam octem. Do tego ziele angielskie i listek laurowy i pięknie idzie reakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.