elcolonello Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Moje propozycje:Herman i JurgenHans i JohannErnst i EdwinAdi i JorguOgniem i MieczemSzybki i Wściekłyi mały akcent słowiański:Kajko i KokoszLitr i Zagrycha;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Jacek i Agatka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 To jeszcze dorzucę:Jaś i MałgosiaZagrycha i ZakąskaGwałt i MordHeil i Hitler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 marian i hela.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Kalina- Malina z piosenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 witam jestem nowy ale czytam nie tylko ten wątek ale wiele tez innych widze za zaczyna sie pisac o wszystkim i o niczyn rozumiem jaja musza byc. Tak konkretnie pytania do tankista bo widze ze jest oblatany w temacie i zby niebylo niedomowien tylko same konkrety, zeby uciac spekujacje:1. czy wszystko zostalo wyjete z tego miejsca2.czy sa planowane jakies wydobycia jeszcze tym roku(nie pytam o miejscowki tylko czy jest planowane jakies wyciaganie sprzetow w tym roku ewentualnie co by to moglo byc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Zyg i Zag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 zapomniałem! Kulfon I Monika.ten drugi Kulfon bo kostropaty a pierwsze Monika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Andrzej i Janusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Październik 2015 Autor Share Napisano 12 Październik 2015 Najlepiej tak jak proponuje Yetti. Bo jak tu wtedy pisać donosy? Na siebie? :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jaszczołt Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Muniek i Holcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Jaca- Ty lizusie...poszukiwacz wrakow (2 / 0) 2015-10-12 14:10:25Ja rozumiem, emocje, takie tam, ale może na początek Regulamin O. a nie pierdylion tych samych wpisów?Niu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 do czlowieka sniegu odrobine kultury i szacunku napisalem ze jestem nowy i ciekawy bo sie dzis zalaogowalem jestem z bielska bialej za nikogo sie nie podszywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Czyli skoro nowy i świeżo zarejestrowany, to Regulamin można mieć w rzyci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 przeczytalem i sie zapoznalem zadalem pytanie do tankista i czekam spokojnie na jego odpowiedz czemu sie mnie czepiasz jakbym ci cos zrobil??? to forum dla wszystkich ktorzy sie interesuja dla nowych takze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Inaczej rozumiem znaczenie słów przeczytałem" i spokojnie"...W Twojej wersji przeczytałem" nie oznacza przyswoiłem kilka podstawowych informacji tudzież spokojnie" oznacza 7 czy 8 wpisów tej samem treści czy poganiających Czołgistę...EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 jestem nowy i ciekawy nikogo nie poganiam i czekam jak cos tankista odpisze. Poczatki na forum sa trudne i bledy sie zdarzaj(kilka poczatkowych wpisow-teraz juz wiem co i jak)PROSZE DAJ SPOKOJ NIC CI NIE ZROBILEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Aha i tak gwoli kronikarskiego obowiązku. 250-ka należała do plutonu rozpoznawczego 25 Dywizji Pancernej cofającej się z okolic Stromca przez Białobrzegi i Wyśmierzyce. Zapewne także i ta ósemka należała do 25-ej. 15 stycznie, kiedy okazało się, że dalszy odwrót prawą stroną Pilicy jest niemożliwy, otrzymali rozkaz przeprawy w kierunku Mogielnicy i dalej na kierunek Brzeziny i Łódź. Niestety w tym rejonie był tylko jeden most, który chyba dokładnie w tym samym czasie został przez lotnictwo radzieckie zbombardowany. Został tylko lód na rzece. Jak się to skończyło i na Górkach i pod Wyśmierzycami, mamy namacalne dowody."Dzięki Tankist za opis, bo już myślałem, że nie ma merytorycznych postów w tym wątku. Ciekawe czy po numerach pojazdów uda się namierzyć załogi. Zastanawiają mnie buty w schowkach z rzeczami osobistymi, piękna sprawa, ze się zachowały graty załogi. Ciekawe czy Niemcy zdjęli je do próby ratowania pojazdu z rzeki czy to były zapasowe. Macie jakieś info czy pojazdy były wysadzane po wojnie czy przez niemieckich saperów? Ciupaga z Zakopanego mnie rozwaliła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Ciekawe czy Niemcy zdjęli je do próby ratowania pojazdu z rzeki czy to były zapasowe".- no pewnie zdjęli trzewiki i założyli gumowce. Wóz zatonął no i już dalej na zachód w gumowcach poginali.Ciekawe czy po numerach pojazdów uda się namierzyć załogi" - nie da się, bo niby w jaki sposób? Chyba, że trzeba szukać u stowarzyszeń weteranów 25 pancernej i pytać, kto jeździł esdekiem '223' z 2./Pz.Aufkl.Abt.25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Yeti... chyba masz rację... poszukiwacz wrakow przeczytał ale nie przyswoił (albo nie przeczytał bo po co?)np. PROSZE DAJ SPOKOJ NIC CI NIE ZROBILEM"jakiś rozgorączkowany i emocjonalnie jakoś tak nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Gratulacje i powodzenia w remoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Odpowiadając na pytania, tak po kolei hurtem: 1. Nie wszystko, został gumiak Bronka ( członek ekipy wydobywczej ). Organizujemy ekspedycję ratunkową z ciężkim sprzętem. Lekki nie dał rady, dało się nim wyciągnąć 250-ę i 8-kę bo stały na wierzchu" ( jako rzekł specjalista" ), gumiak poszedł głęboko.A poważnie, to co namierzone zostało wydobyte. 2. Na razie ekipa zajmuje się zabezpieczeniem i bieżącą konserwacją wydobytego sprzętu. Nie wiem jakie będą plany co do dalszych akcji. Czas pokaże, nic na hura. 3. Dziękujemy za propozycje imion. Za czas jakiś zbierze się jakieś wysokie jury i może coś z tego wybierze4. Specjalistą od wybuchów nie jestem, ale patrząc na zniszczenia ramy SdKfz 7, raczej wywalony fachowo przez saperów. Poza tym pisałem już na ten temat o innym podwoziu z fortów, podobnie uszkodzonym. Jest także rama w kraju u jednego z kolekcjonerów, identycznie uszkodzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 Sdkfz7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 12 Październik 2015 Share Napisano 12 Październik 2015 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.