Skocz do zawartości

Wojna z islamistami

Rekomendowane odpowiedzi

Dla porządku, kolejny artysta", tym razem z maczetą. Jedna osoba zabita, dwoje rannych, ponoć zatrzymał go syn właściciela kebabiarni. Rozjechał go samochodem.
Żeby nie było - morderca to Syryjczyk.

• Odpowiedzi 960
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Makrela ubogaciła kulturowo Niemcy - w efekcie tego ubogacenia", obywatele tego kraju mają na co dzień STRACHA wyjść z domu, bo nie wiedzą, czy jeszcze do niego wrócą...

Ludzi oczywiście żal, ale mam trochę taką podskórną" satysfakcję, bo mam w pamięci wspomnienia mojego ojca z czasów okupacji, którą to okupację wspominał jako czas, gdy nikt kto wychodził z domu nie miał pewności czy do niego wróci.

Do tego Niemcy mają jeszcze jednego stracha - Stracha przed własną Władzą, która ich szykanuje i terroryzuje i to w taki perfidny sposób, że Ci obawiają się cokolwiek powiedzieć przeciwko ubogacaniu" - no chyba, że w bardzo zaufanym gronie. I gdzie tu zachodnia demokracja?

------------------------------

Niestety, ale sprawdzają się moje kasandryczne przepowiednie...

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-jedna-ofiara-smiertelna-dwie-osoby-ranne-po-ataku-w-reutlingen/4xytmp

Rotsen5, to że nie był to świr, w sensie furiat nie panujący nad sobą, to wiadomo. Pytaniem jest jedynie czy zaszkodziła mu wiara, czy Call of Duty. Czy jak tam się ta gra nazywa.
Niemcy z dużym uporem lansują tą drugą tezę. Ale ja im jakoś nie wierzę.

Tymczasem kolejny poszkodowany na umyśle usiłował wleźć na koncert obwieszony MW. Nie został wpuszczony, w eksplozji zginął niedoszły zamachowiec, kilkanaście osób rannych.
Zamachowiec pochodził z Syrii

Erih- nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że problem islamistów i szerzonego przez nich terroru nie istnieje lub nie ma znaczenia.

Kolejny raz dałem, po prostu, przykład wrzucania wszystkiego do jednego pojemnego worka- popatrz na słynne" szkolenia snajperskie, na przykład.

Islamiści sami dają sobie radę- nie trzeba im dopisywać zdarzeń i aktów terroru.

Erih- jak już się wrzuci granat do szamba, to nie należy być zaskoczonym, że się zostało obryzganym...

Z drugiej strony może należy przysiąść nad statystyką i sprawdzić, ile i jakich aktów miało miejsce na przestrzeni ostatnich np 10-15 lat, z podziałem na narodowość czy obywatelstwo sprawcy.

Jakoś, gdy się we Francji przez peryferyjne dzielnice przetaczały zamieszki, nikt o islamistach nie wspominał, ograniczając się do konfliktów etnicznych, ekonomicznych, wykluczenia społecznego, itp.

Choć fakt- na taką skalę jak w ostatnich dwóch-trzech latach zdarzeń raczej nie było. Skalę rozumiem nie zamordowanie kogoś nożem czy kilkoma strzałami, ale ataków na koncerty czy w tłumie.

Pomijając wrzucanie granatu do szamba...
Zjawisko jest o tyle nowe, że po raz pierwszy od dawna mamy nieskoordynowane ataki terrorystyczne o dużym skupieniu w czasie, inspirowane a nie organizowane...
Nowa jakość w terroryzmie.
W przypadku zamieszek we Francji sytuacja była zdecydowanie inna - tam grupy imigrantów naparzały się z policją, chcąc coś osiągnąć (zapewne wyższy socjal) teraz pojedynczy osobnicy atakują cywilów.

To co ma obecnie miejsce w Europie - to jest Wojna Cywilizacji!

Z jednej strony mamy europejską cywilizację, która uważa, że tylko wariat może ubrać na siebie plecak z materiałami wybuchowymi i się wysadzić w tłumie ludzi.

A z drugiej strony mamy cywilizację, która uważa, że taki osobnik - to jest męczennik, który poświęcił życie w świętej walce z niewiernymi [dżihad]. No i do tego, tam w tym ichnim raju, prawie setka hurysek wprost się nie może na takiego debila doczekać!

Co zresztą nie może dziwić, bo mamy zderzenie cywilizacji koczowniczych plemion z VII wieku, z cywilizacją XXI wieku.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/zamach-w-ansbach-panstwo-islamskie-to-byl-nasz-zolnierz/1x82zh

Ale tak to już jest, gdy po to upadku muru, neoliberałowie z poparciem libertynów i lewaków, postanowili zafundować Europie [w ramach globalizacji] poprawność polityczną, która jest rakiem na europejskich wartościach i prawach obywatelskich. Bo w ramach tej poprawności politycznej, właśnie z Europy robi się drugi Liban...

Erih (3101 / 17) 2016-07-25 19:18:09

am grupy imigrantów naparzały się z policją"

te grupy imigrantów to w sporej części osoby z krajów Afryki Płn, które może i niespecjalnie zapatrzone w immana, ale wyznaniowo z islamem związane.

A takim pełnym zawiści, rozczarowania, czystej nienawiści i wrogości do nowej ojczyzny" zapewne dużo nie trzeba. Kiedyś, aby zaimponować kolegą z bloku wystarczyło podpalić kolejne -naście samochodów, dziś można przy okazji męczennikiem zostać i parę eur rodzinie zostawić.

balans (4290 / 62) 2016-07-25 20:28:20

europejską cywilizację, która uważa, że tylko wariat może ubrać na siebie plecak z materiałami wybuchowymi i się wysadzić w tłumie ludzi."

Tym gorzej dla tej mitycznej europejskiej i przy okazji dla nas...
Ja, akurat, nie uważam, że tylko wariat może z takim plecakiem latać po peronach metro.

cywilizację, która uważa, że taki osobnik - to jest męczennik, który poświęcił życie w świętej walce z niewiernymi [dżihad]"

Nie wiem, czy wiesz, ale są tacy*, którzy w podobne wierzą, choć wg aktualnej wersji, Św. Piotr nie pyta już, ilu grzeszników wysłałeś do piekła. Wersja o chodzeniu po wodzie, woda w wino, itp jest niezmienna.

* i to całkiem ich sporo...

Yeti, to jest następstwo przyczynowo skutkowe.
Najpierw palenie opon i naparzanie się z policją, potem bomby odpalane w tłumie.
Przećwiczyliśmy to - na szczęście nie u nas, komuna za krótko trzymała za twarz- w wypadku terroryzmu lewicowego.

Myślę Yeti, że się w tej swojej poprawności politycznej bardzo mylisz!

Porozmawiaj z Niemcami, a jeżeli zdobędziesz ich zaufanie, to się dowiesz, że największym problemem obecnie dla nich nie są wcale te zamachy, ale to co ich spotyka w ich kraju tak na co dzień.

A spotykają ich całe watahy czarnych lub beżowych, którzy zaczepiają ich kobiety na ulicach, obmacują je i wulgarnie się do nich odnoszą. A jak jest jakaś okazja, to bezkarnie gwałcą. Albo wchodzą do marketu i biorą co tylko się im tam spodoba i oczywiście nie płacą. A do tego wszędzie po sobie zostawiają syf i stertę śmieci.Co oczywiście jest, w ramach poprawności politycznej, ukrywane zarówno przez ich Rząd, ocenzurowane media, jak i policję. A za publiczny protest na forach, jest dla rodowitego Niemca kara - 1200 euro!

P.S.
Jakieś pół roku temu miałem okazję poznać opinię Niemca [wyższa klasa średnia], który tu u nas robi biznesy, a który podczas oficjalnej kolacji [na której mleka nie pito] powiedział: Albo Merkel zwariowała, albo Amerykanie mają na nią bardzo mocne haki"...

którzy zaczepiają ich kobiety na ulicach, obmacują je i wulgarnie się do nich odnoszą. A jak jest jakaś okazja, to bezkarnie gwałcą. Albo wchodzą do marketu i biorą co tylko się im tam spodoba i oczywiście nie płacą. A do tego wszędzie po sobie zostawiają syf i stertę śmieci."

Jakbym czytał opis ajzdrowszej tkanki" polskiego narodu, jak to jeden senator kiedyś nazwał.

Nie mam specjalnie ochoty na dyskusję z Tobą Trooper...

Ale zalecam Ci zapoznanie się z opiniami samych Niemców na ten temat. A wtedy przekonasz się, że tak naprawdę problemem dla nich nie są nawet te krwawe zamachy, ale to, że we własnym kraju muszą na co dzień schodzić z drogi watahom różnych przybyszy", którzy zaczynają rządzić na ulicy, bo są bezkarni.

Doszło do tego, że Niemcy u siebie czują się obywatelami II-kategorii i to ich najbardziej irytuje i ja się im wcale nie dziwię...

balans (4292 / 62) 2016-07-25 22:04:42

ajwiększym problemem obecnie dla nich nie są wcale te zamachy, ale to co ich spotyka w ich kraju tak na co dzień."

Ach ci głupi Rzymianie, jakby powiedział klasyk...

Ciekawe, skąd się pierwsze potężne fale np Turków czy Albańczyków wzięły...

Nie było aby, po części tak, że się nie chciało śmieciarką jeździć, ulic zamiatać, przy taśmie stać?

A jakoś, odrobinę później, wszelkie pomysły flancowania eks-Niemców powołżańskich szlag trafił...

Panowie teraz Polska i Kraków , wiemy o co chodzi jakoś nie słyszałem o żadnej wyrzutni rakiet która by osłaniała tą imprezę , tak jak szczyt NATO w Warszawie wtedy chyba się najbardziej ruskich obawiali , a tu pełno aeroklubów ,sprzętu paralotniarskiego nawet lotnisko ,mam nadzieję że nic się nie stanie .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie