Skocz do zawartości

Wojna z islamistami

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 960
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Przychodzi ktoś z buciorami do mojego domu wyciąga rękę po moją kasę i niszczy moją tradycję http://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/4975-belgia-grupa-imigrantow-krzyczac-allach-akbar-podpalila-choinke-w-centrum-anderlechtu-wideo

• 2 weeks later...
Co prawda temat stał się już nudny ale oni się nie nudzą i jaka u nich jedność http://www.wykop.pl/link/2974989/smierc-demokracji-nadchodzi-islam-demonstracja-muzulmanow-w-londynie/dodaje że niedługo wiosna a jeszcze możne nastąpić takie coś że Parlament Europejski będzie rządził naszym krajem wtedy Polska musi ich przywitać z otwartymi ramionami .

Fajny filmik dla tych którzy nie mają czasu przeglądać i dla wszystkich że naprawdę trzeba się szkolić w strzelaniu tylko w naszym kraju to ciężka sprawa http://polskaniepodlegla.pl/filmy/item/5209-szokujacy-film-zobaczcie-jak-nieodpowiedzialne-decyzje-niemiec-niszcza-europe

• 3 weeks later...
Wojskowy analityk przewiduje: Rosja szykuje się na wielką wojnę.

Następny Grozny albo coś gorszego"

Wojska prezydenta Baszara el-Asada wpierane są w Syrii przez rosyjskie siły powietrzne i posuwają się konsekwentnie w kierunku granicy z Turcją. Siłom rządowym nie udało się jeszcze podbić Aleppo; aby wziąć to miasto siłą, trzeba je zrównać z ziemią. Szykuje się więc długa blokada Aleppo" - pisze Felgenhauer na ukraińskim portalu Nowoje Wremja".

Trwają przygotowania do wojny"

Będzie to długie i krwawe oblężenie: następny Grozny, albo coś gorszego" - prognozuje autor, przypominając losy obecnej stolicy Czeczenii, którą w 2003 roku, po wojnie czeczeńskiej, ONZ nazwał najbardziej zniszczonym miastem na świecie.

Aby nie dopuścić do otalnej katastrofy humanitarnej, interweniować będą siły zewnętrzne. Istnieje możliwość, że siły zachodnie lub tureckie będą chciały odblokować osaczonych powstańców, albo przebić (ku miastu) korytarz humanitarny" - przewiduje autor.

A to z kolei grozi rozpętaniem poważniejszego konfliktu, a nawet ogólnoeuropejskiej wojny. Trwają już stosowne przygotowania" - wskazuje Felgenhauer, odnosząc się do trwających na południu Rosji i zaanektowanym Krymie manewrów wojskowych, a także relokacji wojsk i środków, które - jego zdaniem - prowadzone są z myślą o wielkiej wojnie z Turcją".

Manewry nie są wymierzone w Ukrainę

W poniedziałek na mocy dekretu prezydenta Władimira Putina w graniczącym z Ukrainą rosyjskim Południowym Okręgu Wojskowym rozpoczęto alarmowe sprawdzanie gotowości bojowej. Trafnie ocenił sytuację ukraiński sztab generalny, który uznał, że wzmożona aktywność sił rosyjskich nie jest wymierzona w Ukrainę" - konstatuje analityk.

właszcza że na Ukrainie rozwija się kryzys polityczny, a więc w Moskwie z pewnością postanowili poczekać: wkrótce Ukraina sama się rozpadnie" - prognozuje Felgenhauer.

Rosyjscy wojskowi oczekują zwycięstwa na północy Syrii, a potem zapewne również na południu, dzięki czemu siły proasadowskie wywalczą dostęp do granicy z Turcją" - wyjaśnia. I dodaje: Jak na to zareaguje Turcja, tego nie wie nikt".

Pokojowe rozwiązanie konfliktu? Możliwe, ale...

Zdaniem Felgenhauera międzynarodowe rozmowy pokojowe w sprawie konfliktu syryjskiego ie mają sensu", bo tak naprawdę powinno dojść do rozmów między Zachodem a Moskwą, a być może i Ankarą".

Należy wywierać presję, należy szukać pokojowego wyjścia z sytuacji, aby uniknąć wielkiej wojny" - podkreśla ekspert.

Nie można po prostu siedzieć i czekać, przyglądając się męczeństwu osaczonego Aleppo. W ostatecznym rozrachunku doprowadzi to do bardzo niebezpiecznej konfrontacji - a ryzyko jej eskalacji jest wielkie" - pisze.

A to, a jakich warunkach Rosja gotowa jest zgodzić się na pokojowe uregulowanie tego konfliktu, stanie się jasne dopiero w trakcie rozmów" - przewiduje autor.

Rosja zwiększa siły na Krymie

W czwartek minister obrony Siergiej Szojgu zameldował Putinowi, że Rosja zwiększyła koncentrację swych sił zbrojnych na Krymie. Dodał, że uczestniczące w ćwiczeniach wojska Południowego Okręgu Wojskowego, a także jednostki Centralnego Okręgu Wojskowego, wojsk powietrznodesantowych i wojskowego lotnictwa transportowego osiągnęły pełną gotowość bojową i rozpoczęły realizowanie zadań szkolno-bojowych.

Uczestniczące w ćwiczeniach wojska przemieszczono na odległości do 3 tys. kilometrów i wprowadzono na 18 poligonów.

Putin oznajmił, że praktyka takiego niezapowiedzianego sprawdzania gotowości bojowej powinna być kontynuowana, gdyż uzyskała dobrą rekomendację i daje w efekcie wzrost sprawności bojowej sił zbrojnych.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19624101,wojskowy-analityk-przewiduje-rosja-szykuje-sie-na-wielka-wojne.html#Czolka3Img

• 2 weeks later...
Miałem tu nie zabierać więcej głosu, bo jakoś zupełnie przeszła mi ochota na kopanie się z banderowsko-islamskim koniem" i jego protektorem i promotorem - niejakim Yeti.
Ale ten przypadek jest tak szokujący, że postanowiłem jednak zapodać linka [zdjęcia są drastyczne]:

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/makabra-w-moskwie-kobieta-z-obcieta-glowa-dziecka-przed-stacja-metra

Tak to już jest, jak do cywilizowanego kraju sprowadza się dzicz. Mam jedynie nadzieję, że w naszym kraju zostanie przeprowadzone w tej kwestii ogólnonarodowe referendum, takie jakie zarządził u siebie w kraju Orban, bo inaczej to prędzej czy później i nas to spotka...

Apacz....

Nie bardzo rozumiem, co z kim i czego jest promotorem, ale może dlatego że ja np boksu nie oglądam...

Nie bardzo też łapię, co jakaś pani mszcząc się na mężu, ma wspólnego z wojującym islamem...

Gdyby nie ta bura burka na grzbiecie, to wypisz wymaluj akcja jak z Wrocławia, gdzie pijana pani-żona zakuła nożem pijanego pana-męża, gdyż ponieważ aczkolwiek pijany przyszedł do domu...

Tylko tego dziecka żal...

PS Z tym cywilizowanym krajem, to już całkiem po bandzie pojechałeś...

Odnośnie wojującego islamu, to ta k.... pani wołała Allahu Akbar", no i dziecko też nie było jej...

A odnośnie całej reszty, to nie udawaj głupiego, bo dobrze wiesz o co mi chodzi - jeżeli robisz tu za moda, to chociaż trochę UDAWAJ, że jesteś bezstronny i obiektywny. No i przestań tolerować obrażanie tu piszących, przez porypanych fanatyków!

Yeti, powala mnie Twój RELATYWIZM MORALNY! Bo jak można przyrównywać wyjątkowo okrutną zbrodnię na MAŁYM DZIECKU, do sytuacji gdy [pewnie w oparach alkoholu] Stała się rzecz niesłychana, Pani zabiła Pana". To może napisz wprost co myślisz - czyli Dobrze się stało, bo to było ruskie dziecko".

A może, zamiast robić z siebie tu przygłupa, to wcześniej się zastanów co piszesz nim naciśniesz Enter...

Tłumaczysz się tu Yeti, tak jak to robi obecnie niejaki Bolek". Swoją drogą to ten Bolek" był dla mnie w latach 80-tych symbolem i ikoną, ale za Jego prezydenturę w latach 90-tych serdecznie go znielubiłem. Masz coś z Bolka"...

@Balans, zmien psychiatre lub lekarstwa, ktore ci przepisal,
bo twoje tyrady i blazenady staja sie (juz nie smieszne lecz) wrecz zalosne...

Post scriptum: jesli ktos na tym forum ma cos z Bolka" to tym osobnikiem jestes wlasnie ty. Nie ma drugiego takiego uzytkownika Odk., ktory przez lata tyle razy by nie zmienial zdania, ze juz nie wspomne o kompromitujacych wlasna osobewpisach" z jakich slynie Bolek" vel Balans".

Nie mam zupełnie ochoty na dyskusję z tobą - fanatykiem o nicku @Kindzal, bo to jak sauna w szambie". W tym miejscu jedynie chcę zauważyć, że od początku twoje argumenty" w stosunku do mojej osoby, to były same inwektywy i pomówienia - cytuję kilka: alans to ruski troll", alans to ruski agent", alans nadaje z ruskiej ambasady", alans to człowiek Putina" itd. A ja się pytam, gdzie był w tym czasie niejaki Yeti, który podobno robi tu za moda???

I jeszcze jedno - to prawda, że moje poglądy uległy radykalizacji, bo widzę jak Globaliści w imię jakiś zupełnie niepojętych dla mnie interesów, właśnie wykańczają Europę i destabilizują całą resztę. Obym się mylił, ale czarno to wszystko widzę i obawiam się jeszcze w tym roku dojdzie do bardzo drastycznych sytuacji, które i nas nie ominą...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie