Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja za to słyszałem, że od czasu Majdanu amerykańskie satelity szpiegują ilość planktonu w basenie przeciw pożarowym w twojej gminie! Prosze natychmiast powiadomić wójta! I uważam że, Uważam Rze, to taka gazeta, za to miedzy roSSyją a Polską nie wszystko powiedziane zostało o Katyniu i itp, itd, bo i to i owo jeszcze można powiedzieć. A wioski w twoich okolicach pustoszeją bo ludziska widzą co wypisujesz na internetach i innych forach i uciekają gdzie pieprz rośnie (czyli do Wietnamu - to oczywiście największy eksporter pieprzu na świecie). A pola zarastają chwastami bo zamiast je z ojcem uprawiać, to wysiadujesz z laptokiem w sławojce i podróbki alkoholu testujesz (to akurat rozumiem - żeby wiedziec czy to podróbka czy nie). A te same TIRy z Rosji co nie tak dawno zabierały cebulę, to słyszałem, że teraz pomoc humanitarną wożą a potem gdzieś indziej jakiś tam gruz zbieraja... A w ogóle to cały czas utrzymuje, że aneksacja Krymu przez USA to prowokacja!
Napisano
@M164U, ale pojechales z Ju(a)dasiem"

Nie wiem co bierzesz na noc, ale wrzuc na priwa sklad tego czegos!
100% lepszy towar od Grolscha:)
Napisano

Wyjechałeś tu Kindzal z udziałem RONA w pacyfikacji Powstania Warszawskiego, a jakoś dziwnie" zapomniałeś o tym, że zaraz po wojnie sowieckie władze potraktowały ich jako zdrajców i renegatów z wiadomym skutkiem zresztą, a gen. Własowa to powiesili na strunie od fortepianu...

Natomiast znowu jakoś dziwnie" przemilczasz udział Ukraińców w pacyfikacji Warszawy. A ten jest oceniany nawet na kilka tysięcy żołnierzy, kozaków i policjantów z różnych formacji [w tym z SS Galizien]. W relacjach i wspomnieniach z tamtych czasów można się doczytać, że to właśnie ich najbardziej obawiali się mieszkańcy Warszawy, bo słynęli z wyjątkowego okrucieństwa.
Można też się doczytać, że ujętych Ukraińców traktowano jako zbrodniarzy wojennych, malowano im na plecach U" i raczej w większości trafiali tam gdzie było ich miejsce, czyli pod murek...

Ale to obecnie temat tabu, jak wiele innych zresztą.

Napisano

Macie tu ode mnie jeszcze takiego gratisa" - myślę że każdy sympatyk neo-banderowców powinien sobie taki plakacik powiesić nad łóżkiem...

I jeszcze tak na temat tego tragicznego lotu MH17:
zupełnie kuriozalnym jest to, że śledztwo zostało utajnione, podobnie zresztą jak zostały utajnione nagrania z czarnych skrzynek i nagrania wieża - kokpit, o utajnieniu zdjęć satelitarnych przez USA nie wspominając.

Myślę, że jest to spowodowane tym, co by nie wyszło na jaw, że to Kijów maczał w tym palce", bo innego logicznego wytłumaczenia nie znajduję...

Napisano
I jeszcze z cyklu a nie mówiłem":

A zapowiadałem tu na forum, że ten sztuczny twór zwany Ukrainą, istniejący zresztą w tym kształcie jedynie dzięki temu, że go Rosja sponsorowała, zaraz po Majdanie [zorganizowanym i opłaconym przez CIA i ich przydupasów] się rozpadnie - no i znowu wychodzi na moje...

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/obalili-janukowycza-teraz-groza-poroszence-ukrainscy-neo-nazisci-groza-prezydentowi-egzekucja-w-ciemnej-piwnicy

Pisałem tu również dużo wcześniej, że w naszym interesie jest w miarę stabilna politycznie i gospodarczo Ukraina, bo z nimi graniczymy. A jak u nich pierdyknie", to i my tak przy okazji oberwiemy.

No i niestety, ale wiele wskazuje na to, że przyjdzie nam w przyszłości mieć za sąsiada na wschodzie taki mały faszystowsko-banderowski kraik, ze stolicą pewnie we Lwowie...

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-przy-granicy-z-polska-kontrolne-punkty-antyprzemytnicze-prawego-sektora/fv57lq

Oby tak się nie stało, ale tam na Dzikich Polach" wszystko jest możliwe. A i już bez tego ukraińskie lobby w Polsce ma nadmierny wpływ na nasz kraj i to zarówno na szczeblu lokalnym w kilku regionach, jak i tym centralnym. O różnych forach, gdzie się masowo udzielają nie wspominając...
Napisano
@Balans, dawaj konkretne dane ilu Ukraincow (szczegolnie tych z SS Galizien) bralo udzial
w tlumieniu PW! Wiadomo, ze nie zapodasz, bo te klamstwa sa tylko i wylacznie chorym wymyslem alansa".

Brednie typu tysiace Ukraincow" zapodawaj swoim dzieciom, wnukom i innym osobom podatnym na bolszewicka propagande.

Tutaj nikt nie da sie nabrac na twoje opowiesci dziwnej tresci".

Fakty sa takie, ze tysiace ruSSkich renegatow mordowalo, gwalcilo, palilo i szabrowalo nasza stolice, a przy okazji warto przywołać sprawę udziału Ukraińców w tłumieniu powstania warszawskiego. W Polsce rozpowszechniona jest opinia, iż pododdziały Dywizji SS „Galizien są odpowiedzialne za wiele masowych mordów na ludności stolicy. Tymczasem, jak pokazały badania Ryszarda Torzeckiego i Andrzeja A. Zięby, w czasie powstania nie było w Warszawie jednostek SS „Hałyczyna". Zbrodnie przypisywane Ukraińcom popełniły inne oddziały: złożona z niemieckich kryminalistów brygada Oskara Dirlewangera, własowcy z Rosyjskiej Armii Wyzwoleńczej (ROA) oraz brygada Rosyjskiej Armii Wyzwoleńczo-Ludowej (RONA) Bronisława Kamińskiego. Kamiński był przywódcą Rosyjskiej Narodowo-Socjalistycznej Partii i w swoich politycznych planach dążył do utworzenia w Rosji państwa faszystowskiego. Jego jednostka miała zatem wyraźnie rosyjski charakter. Ukraińcom przypisano zbrodnie innych, ponieważ warszawiacy, w dużej mierze pod wpływem informacji o pogromach dokonywanych na Wołyniu przez UPA, wszystkie cudzoziemskie jednostki walczące po stronie Niemiec określali jako ukraińskie...

http://pl.wikipedia.org/wiki/14_Dywizja_Grenadierów_SS_(1_ukraińska)
Napisano
Kindzal, w kwestii formalnej : mam graniczące z pewnością przekonanie że do ROA i RONA werbowano nie etnicznych Rosjan"
tylko wszystkich jeńców z ACz , którzy akces zgłosili. W tym również Ukraińców.
Tak więc nazywanie tych jednostek rosyjskimi w/g dzisiejszych kryteriów jest nadużyciem, polegającym na ignorowaniu realiów historycznych.
PS Taka Hałyczyna, tfu, to była faktycznie jednostka formowana w/g kryteriów etnicznych, ale nie dwie powyższe formacje.
Napisano
Choćby jednostek sformowanych z Kozaków, np, było kilka...
I część brała udział w walkach z powstańcami, a nie ylko" tworzyły kordon na styku z Puszczą Kampinoską...

Dwa- pamiętaj, że w walkach uczestniczył Ukraiński Legion Wołyński (ULS) pułkownika Petra Diaczenki- choć ten bardziej był chyba berlingowcami zajęty...

PS Chyba, że teraz będziemy włos na czworo dzielić i sprawdzać, czy ci Kozacy, to na 100 % dońscy, czy nie...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:59 19-07-2015
Napisano
@Erih, bez urazy, ale rownie dobrze mozna twierdzic, ze mam graniczące z pewnością przekonanie że do SS Galizien werbowano wszystkich mieszkancow Galicji , którzy swoj akces zgłosili", w tym Rosjan...
Napisano
Walimy OT, ale...

Z tym Kamińskim, to generalnie problem- stworzony do i zaprawiony w walkach z sowiecką partyzantką podobnie nie kwapił się do walki z AK na Grodzieńszczyźnie...
Co więcej- w ramach mobilizacji, wcielił w swoje szeregi poza Białorusinami również Polaków z roczników 1922-26...
Napisano
Kaminski i jego banda to tak w ogole nie kwapila sie do walki, woleli gwalcic, chlac i rabowac... a jesli chodzi o wcielanie" itp. to zanam lepszy numer: Polnisches Schutzmannschaftsbataillon 202, w 1943 roku podporządkowany jednostce Dirlewangera i bioracy udzial w operacji przeciwpartyzanckiej „Lenz–Süd”. Batalion, któremu przydzielono drużynę SD, został skierowany w okolice Słobódki...
Napisano
kindzal (4616 / 323) 2015-07-19 20:33:32

I przy całym tragizmie* jeszcze członków 202 nie zrehabilitowano? Nie dość, że na siłę wcieleni, to w dodatku z sowiecką partyzantką i Ukraińcami walczyli...

Ot ciekawostka przyrodnicza...

* wcale nie żartuję....
Napisano
Kindzal, SS Galizjen była jednostką formowaną według kryteriów etnicznych, ROA i RONA nie.
PS SS Galizien stacjonowała jakiś czas w Oświęcimiu. Jej pododdziały nie współpracowały w żaden sposób z załogą KL Auschwitz. Jednocześnie około 15 % wachmanów w KL stanowili Ukraińcy.
Napisano
Donieccy bolszewicy szanuja" neobanderowskich prawosekow":

Szef DRL Aleksander Zacharczenko powiedział na konferencji prasowej:

Szanuję ich za dwa momenty: kiedy pobili gejów w Kijowie i kiedy próbowali obalić Poroszenkę. Zrozumiałem, że Prawy Sektor to normalni ludzie"

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/donbascy-separatysci-powiedzieli-o-dwoch-przypadkach-gdy-szanowali-prawy-sektor

Tacy sami normalni ludzie jak Zacharczenko i jego banda.
Napisano
@Erih, chodzi oczywiscie o stwierdzenie: SS Galizjen była jednostką formowaną według kryteriów etnicznych, ROA i RONA nie."

Sama nazwa RONY mowi za siebie: 29 Dywizja Grenadierów SS (1 rosyjska).

Skoro twierdzisz, ze nabor do tej jednostki nie odbywal sie wedlug kryteriow etnicznych to chcialbym poznac zrodla mowiace, o skladzie narodowosciowym RONY.
Napisano
Dziś w Brukseli szef MSZ Grzegorz Schetyna zapowiedział utworzenie rosyjskojęzycznego kanału telewizyjnego, mającego „przeciwdziałać rosyjskiej propagandzie w mediach”. Ta wspólna inicjatywa Polski i Holandii ma dziś zostać oficjalnie przedstawiona UE.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/polska-i-holandia-chca-uruchomic-rosyjskojezyczny-kanal-telewizyjny-schetyna-musimy-przeciwdzialac-kremlowskiej-propagandzie

Bardzo dobra inicjatywa!
Napisano
Kindżał, Erih- poza tym, że w OT brniemy, to może uzgodnijcie, czy nazwa dotyczy mieszkańców ZSRR czy też narodowości, do której się dany pacjent przyznawał...

PS Łokot i okolice to nie w 100 % rosyjskiej narodowości ludzie... I Białorusini, i Ukraińcy, i inni".

Dwa- Łokot, Briańsk, itp- to miejsca, gdzie eks-katorżnicy byli osiedlani. Kto wie- może i rdzenni Polacy tam trafili?
Napisano
@Yeti, dajmy sobie siana z tak glebokimi" przemysleniami.

Tym tokiem myslenia mozemy udowadniac, ze niemieccy (spolszczeni) gornicy wywolali Powstania Slaskie, Polacy pod przywodctwem Dzierzynskiego wywolali rewolucje pazdziernikowa, Zydzi z Beria na czele sa odpowiedzialni za Katyn, a buriaccy obywatele Donbasu wlacza o ruSSki mir;)

Proponuje taki cytat, ktory moim skromnym zdaniem rozwiewa wszelkie watpliwosci:

RONA: Rosyjska Wyzwoleńcza Armia Ludowa (ros. Русская освободительная народная армия) – kolaboracyjna formacja zbrojna złożona z Rosjan podczas II wojny światowej".
Napisano
No super, tylko mi nie mow, ze mam byc dumny z jego dokonan"?

Zbrodniarz, to zbrodniarz, a ze Polak z pochodzenia, to w moich oczach go nie wybiela...
wrecz odwrotnie: tym bardziej wstyd i hanba dla niego i jemu podobnych rzezimieszkow!
Napisano
Oj tam, oj...
Będzie Pan zadowolony...

Pointa jest taka, że Ukraińcy nie wiedzą lub nie chcą wiedzieć o zbrodniach dokonanych przez swoich rodaków na Kresach...
My- Polacy, w większości nie mamy świadomości, ilu Ukraińców straciło majątki i życie przez pomoc polskim sąsiadom. Jesteśmy za to święcie przekonani, że dziesiątki tysięcy ofiar PW to efekt zbrodniczych działań Ukraińców..

I tak sobie przez następne parę pokoleń będziemy ganiać tego króliczka...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie