Firmanty Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 Kiedy ten odcinek był emitowany? Tutaj go poszukajcie http://chomikuj.pl/cinek777cinek/FILMY+DOKUMENTALNE/By*c5*82o+nie+mine*c5*82o+-+Kronika+Zwiadowc*c3*b3w+Historii/By*c5*82o+nie+min*c4*99*c5*82o+-2009-+Spis/By*c5*82o+nie+min*c4*99*c5*82o+-2009-+37odcJest problem bo tam brakuje odcinków pomiędzy 20.06.2009 a 03.10.2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 No i jak? Przedmioty zmieniły lokalizację? Dziś już dwunasty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 12 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2015 bjar_1 : No coś ty. Jest dwunasty ale to niedziela a w niedzielę urzędniki" nie pracują ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Już? bo nie wiem czy można się już śmiać?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Taaa... się śmiej. A depozycik pięknie zakonserwowany i opisany już może leży w gablotce jakiegoś muzeum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Ta...w muzeum cwaniactwa,nieudolności i przekrętu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Nie wiem skąd te nerwy , niecierpliwość i sarkazm w Waszych wypowiedziach. Przecież Piotruś trzyma rękę na pulsie. Dajcie chłopaczkowi czas.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Cóż ręca na pulsie,jak pacjent dawno po zgonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Śmiechy śmiechami, ale nie mówcie że nie jesteście ciekawi finału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Finał będzie taki że , kiedyś , gdzieś , w jakimś Muzeum zobaczymy coś za szybą i będziemy szczęśliwi. Nikt oficjalnie nie wie co wyszło i żadne ataki Lewandowskiego tego nie zmienią. Ot trochę kasy z naszych podatków pójdzie na działanie służb typu prokuratura , sądy , odwołania , odwołania od odwołań itp. Normalna praca"(bo un jeszcze się pracą prawdziwą nie zhańbił) Lewandowskiego. za trochę czasu ktoś wrzuci coś , gdzieś , na jakieś Forum do ID i Piotruś uzna to za część depozytu i zabawa zacznie się na nowo. Pamiętajcie , Prokurator czy Policja zamiast łapać złodzieja zajmuje się wydumkami Piotrusia. I na to idzie kasa z Naszych podatków. Bo przecież Piotruś nie wytoczy nikomu sprawy z powództwa cywilnego(cza wpłacić do kasy sądu opłatę) tylko pisze donosik bo to jest darmowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Lipiec 2015 Share Napisano 14 Lipiec 2015 Już?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 16 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2015 Zaraz po wakacjach wybieram się w odwiedziny do Muzeum Ziemi Podlaskiej, to Wam powiem czy fanty trafiły tam czy nadal nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Lipiec 2015 Share Napisano 16 Lipiec 2015 Po wakacjach? bez jajec z takim pilnowaniem sprawy:) Ktoś z forum ma tam pewno niedaleko,niech porobi zdjęć tym cudnie zakonserwowanym eksponatom w lśniących jak kryształ gablotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 16 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2015 Nie, nie to tak nie działa:) To, że graty wpłyną do muzeum nie oznacza automatycznie, że od razu trafią na ekspozycję. Każde muzeum ma własne plany wystaw stałych i czasowych. Np. w Muzeum w Siedlcach plan wystaw jest opracowywany na 5 lat w przód - taką info dostałem od pracownika tego muzeum w 2014r. Jeśli obywatel ma szczęście to władze muzeum mogą okazać przedmioty, których nie ma wystawach a w magazynach przymuzealnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor65 Napisano 16 Lipiec 2015 Share Napisano 16 Lipiec 2015 A wpłynęły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2015 Każdy zainteresowany może sam znaleźć odpowiedź:http://muzeumbiala.pl/kontaktPS W poprzednim wpisie wkradł mi się błąd w nazwie muzeum: chodzi oczywiście o Muzeum Południowego Podlasia w Białej Podlaskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian. Napisano 17 Lipiec 2015 Share Napisano 17 Lipiec 2015 Jak mnie pamięć nie myli, to w piśmie była mowa o WKZ delegatura w Białej Podlaskiej a nie muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thanatos Napisano 25 Lipiec 2015 Share Napisano 25 Lipiec 2015 Wykaz znalezisk z Nowej Wróbliny:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.854391037976895.1073741840.262907580458580&type=3Ciekawe, czy będą zdjęcia? :)T.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 21:07 26-07-2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 26 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2015 Dzięki wielkie za skany! Ucieszył mnie fakt, że obie odznaki są numerowane. Niski nr odznaki 5ppLeg. świadczy, że to był starszy wiekiem oficer. Może uda się ustalić jego dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 26 Lipiec 2015 Share Napisano 26 Lipiec 2015 W temacie ale trochę tak obok. Podoba mi się z pewnego punktu widzenia to co zrobił Warsiu. Otóż na wniosek o udzielenie informacji publicznej każdy urząd musi zareagować. Nawet jeśli napisze że przedłuży termin udzielenia odpowiedzi, to tylko dlatego - żeby przygotować się do tej odpowiedzi i napisać że coś, cokolwiek robi. No i to ich motywuje do działania. Tylko moja uwaga - trzeba drążyć. Pytać dlaczego postępowano tak a nie inaczej, dlaczego trwało to tyle a nie krócej, itp;)Zresztą widzę że Warsiu ma doświadczenie więc jest ok.Pozdr,makulPS.zastanawia mnie tylko czemu konserwacji pełnej poddano przede wszystkim przedmioty metalowe a zachowawczej - resztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 26 Lipiec 2015 Share Napisano 26 Lipiec 2015 zastanawia mnie tylko czemu konserwacji pełnej poddano przede wszystkim przedmioty metalowe a zachowawczej - resztę?"Koszta i czas:)a z metalem najłatwiej.Mnie ciekawi gdzie się zapodziały pozostałe elementy kbk.Choć można się domyślać,że jako istotne" zostały oddane na milicie,aby konserwatorzy po oczyszczeniu nie pozabijali się wzajemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 26 Lipiec 2015 Share Napisano 26 Lipiec 2015 Vis, ja rozumiem że metal jako najłatwiejszy w konserwacji - i kosztuje i zajmuje najmniej. Ale właśnie dlatego najpierw brałbym papier, skórę i drewno. Żeby tylko kbk nie pozbawili cech użytkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 26 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2015 Ekipa BNM wynajęła prywatną firmę archeo z Chełma z myślą, że ich skromny warsztat wystarczy do tego by ogarnąć to co miało być w ziemi. Myślę, że nikt się nie spodziewał takiego obrotu sprawy, że zostanie wydobytych tyle cennych i różnorodnych materiałowo przedmiotów. Na firmę z Chełma zwalił się ogrom pracy i co za tym idzie koszta. Ale nie wiem czy jest coś co usprawiedliwia przesadnie długi czas realizacji przekazania fantów do muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 7 Październik 2015 Share Napisano 7 Październik 2015 Czy ktoś widział już ten depozyt w muzeum? Czy tylko te dziwne dokumenty na fejsie. Jeżeli nie ma ich na wystawie zażądajcie wstępu do magazynu. Ciekawe dlaczego dokumentów nie dało się uratować. Czy mi się wydaje że w spisie nie było negatywów? Gdyby żołnierze zakopując skrzynię położyli nad nią blachę, większą od skrzyni, pewnie stan zabytków byłby teraz o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
protazy Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 Przyłącze się do pytania kolego Firmanty, czy ktoś widział już ten depozyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi