Skocz do zawartości

Gen. Jaruzelski nie zyje

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
niby o zmarłych źle się nie mówi, ale opłakujecie zbrodniarza? nikt mu nie odbiera zasług w 1AWP, ale był agentem Informacji Wojskowej działającej na rzecz drugiego okupanta jakim był ZSRR, swoją drogą czy ze swoim zbiorem zasług" nie zasługuje na Wawel?

dodałbym masakrę na Wybrzeżu w 1970 roku, Stan Wojenny choć tutaj można by było polemizować, z tym Wawelem to przesadziłeś, bardzo niesmaczny żart, ale jakby tak było to Marszałek się w grobie przewróci, albo zmartwychwstanie(co dla nas by było na plus), teraz kolej na kolejnego wielkiego człowieka Pana Kiszczaka

być może umarł 13, a ze u nas komuna wiecznie zywa, mogli podac specjalnie do wiadomości 25 żeby przyćmić datę rozstrzelania prawdziwego bohatera. Dodam, że o rocznicy Marszałka też nikt nie wspomniał w TV. Wolna Polska? Chyba nie.

Nie róbcie sobie jaj i świeczek mu nie stawiajcie.

Z drugiej strony NIE MA MOŻLIWOŚCI w tej chwili obiektywnie ocenić generała. Psów też nie wieszajcie...

Ciszej nad tą trumną .

Michnik i Kiszczak w zalobie. Samo to swiadczy, ze temu nieboszczykowi sie nie nalezy nic dobrego od Polakow. Zdaje sobie sprawe, ze produkty oficjalnej propagandy widza w szpiclu i sowieckim agencie rozdartego rosterkami wodza, ale dla Polakow bedzie on symbolem: zniewolenia, sowieckiej okupacji, komunistycznego bandytyzmu. Szkoda, ze nie mogl zostac skazany przez polskie sady na to na co zasluzyl.

Sobiepan- to taka internetowa,symboliczna świeczka.

Co do tematu to nie będę płakał,żałował,współczuł, po porostu w 0 jakiejkolwiek empatii w tym przypadku.

Zbrodniarz który zabijał własnych rodaków ? Metody praktycznie stalinowskie.

Qźwa rwał jego nać. Rozliczcie Jarosława gdzie był 13 Grudnia 1981. Zmarł człowiek , czy agent czy patriota niech się historycy męczą. Lepiej pokumajcie gdzie teraz 13 Grudnia mordy przyjdzie Wam drzeć? Bo na Powązkach chyba jednak nie wypada , jak dla Was za wysokie progi , patryoci od siedmiu QŹWA boleści.
Pozdrawiam

Jaruzelski zawsze będzie mi się kojarzył z stanem wojennym, pamiętam chyba co 30min. puszczali go w telewizji jak ogłaszał . A mój wychowawca z internatu od razu się przebrał w ciuchy ORMO i chciał mię wyrzucać z szkoły i internatu. Nie zezwolili nam na studniówkę w związku z godzina policyjną . Tak że wszystko to kojarzy mi się z generałem , a jeszcze do niektórych teraz jakiego mamy okupanta chyba jakiegoś mamy jeden okupant budował drugi rujnuje kiedy będziemy wreszcie wolni.

panie J. Dąbrowski..pan Jaruzelski był zwykłym reżimowym generałem i dawno już powinien zostać zdegradowanym. Historycy juz to wymeczyli "..he,he na Powązkach,niedoczekanie ..

Yetti sorka sypię głowę popiołem.Com napisał tom napisał ale jak gimbusfan pisze historię to mnie się nóż w kieszeni otwiera. Może Ci co zaczynają tu wpisy podadzą swój rok urodzenia ? Będzie łatwiej odwalić ziarno od plew .
Na zachętę zacznę 1966
Pozdrawiam

Byłem w 1981 w wojsku .13.12.1981 3.oo Alarm bojowy jednostki
Przecieramy oczy z niedowierzaniem bo alarmy zawsze w środę o 5.00 ,ale trepostwo pod bronią na bojowo nic innego tylko wojna ,ale o 7.30 dowiadujemy się że to tylko stan wojenny.czyli ni to wojna bo wroga nie widać ni to pokój bo pod bronią .Typowo po Polsku ni pies ni wydra .Łażenie po mieście na patrolach Jedni na nas pluli inni dziękowali, bo było spokojniej .Ale szanuję Generała za to że nie wypierał się tego co zrobił i miał odwagę całą winę przyjąć na siebie .Niech spoczywa w pokoju

Rocznik-1966.
13 grudnia -niedziela ,mama budzi mnie rano ze łzami w oczach-,,Romek wojna,,.Poniedziałek w drodze do szkoły patrole wojska,transportery na ulicach wylotowych z miasta.Wczasie służby wojskowej miałem zaszczyt spotkać się z Generałem,rozmawiał z szeregowym żołnierzem jakim byłem normalnie,nie wywyższał się.Jak napisano osądzi Go historia .Zrobił co zrobił ale gęby wycierać sobie Generałem nie wypada.
Pozdro-Romek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie