Jacek Dąbrowski Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Coś Ty Bjar taki wyrywny? Na dobry film można czekać długo.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Można a nawet trzeba, no ale w tym wypadku to aż mnie nosi żeby obejrzeć cudo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Bjar , specjalnie dla Ciebie Już w niedzielę...16:59, 05.09.2014Telewizyjna premiera „Czasu honoru” już 7 września o 21:10 w TVP2.Odcinek 1 „Jeszcze nie dziś” Ostatnie dni lipca 1944 roku. Przez Warszawę ciągną wynędzniali niemieccy żołnierze powracający z frontu wschodniego. Powstanie wisi w powietrzu. Warszawska młodzież rwie się do walki. Folksdojcze chcą uciekać z miasta. W niemieckiej armii panuje coraz większy sceptycyzm na temat przyszłych losów wojny i Warszawy. Rainer wręcz drwi z aktualnych planów niemieckiej armii. Bronek i Władek zostają dowódcami plutonów AK. Wraz z Michałem i Jankiem dostają zadanie specjalne - mają odebrać kuriera z Londynu z bardzo ważnymi informacjami dla dowództwa Powstania. Udała się akcja wykupienia Leny z Pawiaka. Janek po raz pierwszy w życiu widzi swojego syna, małego Jasia Pełen obaw o losy rodziny Janek prosi Romka, by wywiózł siostrę za miasto. Helena nie podziela entuzjazmu młodych warszawiaków. Próbuje wpłynąć na Bronka, by odwiódł Wandę od udziału w walkach. Wanda nie zamierza słuchać matki - razem z Celiną uczestniczy w szkoleniu dla sanitariuszek. Gubernator Warszawy Ludwig Fischer wzywa Rainera do siebie i włącza go do akcji prewencyjnej, mającej zapobiec wybuchowi powstania."Ze strony czasu humoru Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Qźwa żeby to nie było żałosne to by i może było śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszk7 Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 31 min. 54 sec . antena cyfrowego polsatu, no i okna plastikowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Jakoś z Londynem musieli się kontaktować. Tylko po co wtedy kurier przyleciał? Czyżby gestapo też miał abonament w cyfrowym polsacie?PozdrawiamP.S.Masz oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 A ja nie oglądałem, bo poniósł mnie melanż... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Witamn,Rozrywka jaka jest każdy widzi, ale lepsze to, aniżeli kolejne marnotrawienie pieniędzy podatników na programy typu tańce na lodzie, w błocie czy w kisielu. Mnie tam się podoba, a moja druga połówka wkręciła się w to od początku i ogląda jak leci. Powoli zaczyna się dopytywać o szczegóły i kto wie...może chwyci za jedną moich książek co by było największą dla mnie nagrodą. Film ten jak już było tutaj nie raz napisane jest dla młodego widza, a specjaliści od uzbrojenia/umundurowania tudzież wyłapywania talerzy satelitarnych powinni z przymrużeniem oka na to popatrzyć, tak jak się ogląda sędziwych pancernych czy Klosa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 16 Wrzesień 2014 Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Kostka Bauma i nie tylko ;_)))Oglądam, ze względu na dzieci, którym się to podoba. Mój komentarz historyczny mają gratis :-)))P.S. No i ze względu na Adamczyka :-) Jego Reiner to klasa sama w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 16 Wrzesień 2014 Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Nie znam tego serialu, i na pewno go nie poznam. Ale Adamczyk najlepszy jest w reklamie pewnego banku. Tylko wówczas jest przekonujący, to jego życiowa rola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 W ostatnim odcinku: kurier z Londynu mówi do ohaterów" serialu, którzy go po skoku ze spadochronem przejęli: Musze mówić z komendantem głównym Borem-Komorowskim" (!) nie, nie z komendanetm Borem" - najwyrażniej nazwisko komentanta Głównego AK było publiczną tajemnicą (żeby nie było, że to przeoczenie skoczek" domaga się rozmowy z Borem" Komorowskim kilka razy :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Było wczoraj? Bo siatkię oglądałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Niestety było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Hm. a nie wiecie na czym i kiedy jest powtórka niedzielnego odcinka? Bo chyba takie coś jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Widziałem jedną scenę i od razu przełączyłem:Musiał (taki aktor") wrzucił granat do bunkra wielkości małego kiosku ruchu. Granat był chyba elaborowany zubożonym uranem, bo bunkier wyleciał w powietrze jak trafiony bombą paliwowo-powietrzną. Ale hola hola! Nie takie numery z Ubermenschami! Gdy opadł kurz, z bunkra wypełzł Niemiaszek ledwie zadrapany przez wybuch. Trochę gębę miał czerwoną, ale to pewnie od sznapsu. Okazało się, że to Sturmführer z obozu na Gęsiówce! Co Sturmführer robił w załodze bunkra? Nie wiadomo....I w tym momencie do akcji znów wkroczy dzielny Musiał! Z rozwalonego wcześniej bunkra wyniósł nowiutką MG-ietę. Oksyda nawet nie draśnięta, czarna jak podniebienie starego Kaszuba. Akcja zakończyła się sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Ajjjj. Skoro trafiłeś tylko na 1 scenę i od razu takie rarytasy od razu to żałuję, że jednak ten mecz oglądałem... ;)Musiała aktora" kojarzę - wszędzie go teraz pełno niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 To się robi coraz gorsze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 E tam, scena ze snajperem lepsza jest :) niemal na równi ze zdobywaniem gniazda mg przy pomocy scyzoryka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Chopali zdobyli km" co mają na stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 A z czego walą chwilę później? Wyklepali z tej skrzynki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Wspomniany wcześniej snajper zaraz szczeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Maciuś Apacz" co Musiał leżeć pod oszczałem snajpera. Najważniejsze być gotowym szczelać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 A gdy już ze spodni wytrząsł i ruszył wraz z dzielnym Jankiem na bunkier wśród stosu cegieł to zajął pozycje do szczału. Podpaczył snajpera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Jak dobrze, że już dawno nie oglądam tego sza... znaczy serialu. Swoją drogą, ciekawe jak ma się to do Miasto 44"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 27 Wrzesień 2014 Share Napisano 27 Wrzesień 2014 nie ma co porównywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.