Skocz do zawartości

Tygrys - kompletny z okresu II wojny

jack181

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wracają do tematu chyba najlepsze rozwiązanie Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu jeśli to prawda mają możliwości i rekonstrukcji dokumentowane zdjęciami co jest robione na bieżąco
Napisano
Braun nie łudź się...
Kto jest zainteresowany znaleziskiem i otrzymaniem info o położeniu - czekam na oferty. " - przecież (jak sam założyciel wątku napisał) to jest kolejny gość który chce rzepać kasiorę..", nie łudź się że pójdzie do MBP i im podaruje" miejsce gdzie leży ten mityczny czołg.
Napisano
Zara zara,Panowie,od razu stawiacie chłopa Pod scienkoj".A któryś z Was zapytał się:A za ile?Bo ja mam butelkę ukraińskiej wódki,kawior astrachański i ruską czekoladę,ale tylko do północy,bo potem wszystko zeżrą i wypiją;-)Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i niech nam Ziemia miękką będzie :)
Napisano
Jesteście wszyscy mocni w pisaniu a nie do radzenia :) Cóż oczekiwałem na rozsądne informacje - gdzie zgłosić - komu a z tego co wiem pierwszy krok należy do Konserwatora zabytków a później ruch Muzeum . Jeśli bedą mieli środki finansowe to wydobędą ten czołg a jeśli bedzie w tym stanie co pisze może i przyznaja nagrodę od 1- do 18 pensji średniej krajowej :) Takie mamy prawo w Polsce ale moim skromnym zdaniem czołg jest własnością Niemiec - przyjechał tu i został więc jak przeleżał 70 lat to poleży jeszcze trochę.Czyli co - od dziś dostaję amnezji :) Pozdrawiam
Napisano
może i przyznaja nagrodę od 1- do 18 pensji średniej krajowej :)"
niepoprawny optymista

Jeśli bedą mieli środki finansowe to wydobędą ten czołg"
Kto jest zainteresowany znaleziskiem i otrzymaniem info o położeniu - czekam na oferty"
tak więc o co chodzi?

ale moim skromnym zdaniem czołg jest własnością Niemiec"
dzwoń do Hitlera :)

od dziś dostaję amnezji :)"
aaaaaaaaaaaaaaaamen :)
Napisano
Na tym forum jack181 pisze, że znalazł Messerschmitta i też chce kasy. Samolot, czołg, następny to chyba będzie okręt:)
http://www.bylonieminelo.pl/forum/viewtopic.php?f=16&t=43326&sid=cb6969d00e29ce3ccb0464be0d7dd1a4
Napisano
Jack, a tego tygrysa to ktoś tu zapraszał?, a może wizę tranzytową posiadała załoga udająca się na wschód?, jeśli tak to spoko był legalnie i należy niemcom oddać.
Napisano

Jednak niektórzy mają straszne parcie na szkło i media . Zapraszam kolegę jack181 do programu Ewy Drzyzgi , tam wszystkie znajdki jakie widziałeś i zasłyszałeś będziesz mógł opowiedzieć i znajdziesz grono tak zafascynowanych ludzi twymi opowieściami że będziesz na 100% usatysfakcjonowany.

Napisano
co zawracacie głowę, bierz łopatę i kop a jak będę chciał zobaczyć prawdziwy czołg to wybiorę się do munster niech inni zarabiają
Napisano
Ha ale jesteście mocni :) Tak mam kilka rodzynków w postaci zatopionego samolotu 2-3 m pod wodą , Tygryska kociaka w dobrym stanie :) ale ... reasumując wszystkie wpisy pod moim postem będzie najlepiej jak zajmie sie tym BNM - nawiazałem juz kontakt i z chwilą cieplejszych dni zaproszę ich w wskazane miejsca a wam kopara opadnie jak zobaczycie fotki :) Nie mam parcia na żadne szkło- moja metoda szukania polega na kontaktach ze świadkami zdarzeń i miejsc a nie bieganie z wykrywaczem po molu minowych :) takie mamy prawo w PL kochani. Owszem ponoszę koszty na podróze , dotarcie do jeszcze zyjacych świadków - pobyt w tych miejscowościach i nie jest chyba dziwne ze pytam o nagrodę za wskazanie miejsc - to jest normalne . Pozdrawiam was i wkrótce zapraszam na wielki szoł w BNM w roli głownej :)
Napisano
Kolego Jack miałem przyjemność działać z BNM, i Panem Adamem S.i uważam że nasza współpraca w Boguszkowie przyniosła odpowiednie efekty w postaci części samolotu p 39 AIR COBRA,które są w Muzeum Lotnictwa w Krakowie, i jeżeli masz konkretny namiar to nie zepsuj tego, a szczekanie kolegów potraktuj jako typową zazdrość.Chyba nie wszystkim zależy na historii.
Napisano
-i z chwilą cieplejszych dni zaproszę ich w wskazane miejsca"-

Jak tak pracujesz metodycznie to szkoda się rozmieniać na drobne i ogłaszać Urbi et Orbi.A ciepło ma być jeszcze przez 2 tygodnie.Szkoda czasu...
Napisano
Do kol Jack, odnośnie samolotu czy w niedalekiej odległości znajduje sie średniej wielkości most w Zachodniopomorskim ?
Tylko tyle chce wiedzieć nic więcej .
Napisano
jack nie zalatwiaj w tym kraju z nikim zadnych interesow bo Cie oszukaja ! masz namiar zbierz zaufana ekipe zainwestujcie pare zloty w wydobycie po cichutku wykopcie i jak najdalej od tego kraju !!! nie licz ze ktos Ci powie dziekuje z jakiegos muzeum lub da jaka kolwiek nagrode , narazisz sie tylko na klopoty i upokorzenia
pozdrawiam z daleka !!!
Napisano
zadne pieniadze nie smierdza ! a w polsce muzea sa biedne i biedne beda zawsze , po zatym brak odpowiednich przepisow i ustaw uniemozliwia jakie kolwiek dzialania , brak kompetencji oraz zmyslu logistycznego i wiedzy elementarnej wsrod elity podejmujacej decyzje powoduje taki stan rzeczy jaki jest :)
takze lepiej wziasc pare zloty niz pchac sie w jakies g...wno !!
Napisano
żadne pieniądze nie śmierdzą ! a w Polsce muzea są biedne i biedne będą zawsze , po za tym brak odpowiednich przepisów i ustaw uniemożliwia jakiekolwiek działania "

I tu się z Panem nie zgadzam. Wszystko można tylko trzeba chcieć. Na sam początek proponuje ruszyć własne cztery litery.

Jacek Czypicki
Napisano
a dlaczego ja mam ruszac swoje cztery litery ?? mam temat zglaszam muzeum i powinni kolo mnie tancowac !!! w koncu to oni beda miec kase pozniej ze zwiedzajacych
Napisano
z racji faktu że do dnia dzisiejszego nie padł żaden post który by coś konkretnego wnosił , jako że i temat z lekka kosmiczny, pozwalam sobie zamknąć piaskownicę....

HN2014Y

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie