ZUBIKED Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2013 zw.lt/wilno-wilenszczyzna/polacy-sponiewierali-litewska-flage-przy-mauzoleum-marszala-na-rossie/Polacy sponiewierali litewską flagę przy mauzoleum Marszałka na Rossie. Litewska policja zatrzymała dwóch obywateli Polski, którzy sponiewierali litewską flagę przy mauzolemu marszałka Piłsudskiego na Rossie. „Tak, to prawda. Do zajścia doszło ok. godz. 9 – 9:30. Dwie osoby zostały zatrzymane. Obecnie trwa dochodzenie” – powiedział zw.lt Antoni Mikulski, zastępca naczelnika Głównego Komisariatu Policji Okręgu Wileńskiego.Z nieoficjalnych informacji wynika, że dwóch obywateli Polski wycierało zerwaną flagą schody przy grobie matki i serca Józefa Piłsudskiego. Na Rossie było sześć osób z Polski, ale w samym akcie zniszczenia flagi państwowej uczestniczyły dwie osoby.Wandali zatrzymano dzięki nagraniom z kamery, która dopiero niedawno została zainstalowana na Rossie, między innymi po długich prośbach społeczności polskiej na Litwie. Słynny grobowiec na Rossie od dawna był celem różnych wandali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2013 http://zw.lt/wilno-wilenszczyzna/polacy-sponiewierali-litewska-flage-przy-mauzoleum-marszala-na-rossie/Sorry nie wiem co z tym linkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Co za bydło...A zaraz będzie narzekanie kiedy Litwini coś zrobią w ramach odwetu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 A co innego możemy zrobić za granicą jak tylko wstyd. Dzięki takim oszołomom świat nie traktuje nas poważnie. Niczym tak jak pochód Zawiszy i Bosaka. Przykre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 No co? Prawdziwi Patrioci! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 A skąd wiecie, kim byli ci dwaj Polacy"? Przypomnę, że kiedyś po Marszu Niepodległości w Polsce iezależne media głównego nurtu" trąbiły o faszystach" którzy zaatakowali miłujących pokój demonstrantów lewicowych. Szybko się jednak okazało, że faszystami" byli policjanci w kominiarkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Dwaj Polacy" byli głupimi kretynami - to pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2013 Aplyger sugerujesz że to prowokacja służb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Woytas , nie ładnie ubliżać kretynom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Przepraszam - poniosło mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Szkoda, że nie pomyśleli o tych, którzy za ich patriotyczny" czyn poniosą konsekwencje, a więc o rodakach mieszkających na Litwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 aplyger, transparent o litewskich chamach też pewnie policyjni prowokatorzy wywiesili. Wszędzie prowokatorzy. Wychodzi na to, że wielcy patrioci" potrafią tylko szczekać w internecie, jak się wykażą" w rzeczywistości to zaraz sami twierdzą, że nie oni, że prowokacja.Szkoda, że nie pomyśleli[...]"Wiesz, myślenie to nie jest najmocniejsza strona takich troglodytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infaco Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 ...Przypomnę, że kiedyś po Marszu Niepodległości w Polsce "niezależne media głównego nurtu trąbiły o "faszystach którzy zaatakowali miłujących pokój demonstrantów lewicowych. Szybko się jednak okazało, że "faszystami byli policjanci w kominiarkach..."- tak jak w tym roku słot, ambasadę rosyjską.Zastanawiam się, czy ludzie piszący takie głupoty sami w nie wierzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Tego typu wypowiedzi to tylko naziści mogą wypowiadać. Myślę że żadne zcywilizowane państwo nie pozwoliło by sobie na taką prowokację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 żadne zcywilizowane państwo nie pozwoliło by sobie na taką prowokację"- oj, masz rację Krzysiu! Problem w tym, że nasze państwo jest raczej słabo zcywilizowane". I mam nadzieję, że nie do mnie wyskakujesz z tym azistą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Jeżeli z kiboli-zadymiarzy i z tych, którzy zamawiają pięć piw" robi się patriotów" i prawdziwych polaków" [celowo z małej litery], to trudno się dziwić, że na efekty nie czeka się zbyt długo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Wszędzie spiski, wszędzie zdrada i prowokacja, Bandolero jak ty możesz spokojnie spać?.Myślisz że w naszym wspaniałym ,bogobojnym i niesłychanie krzywdzonym przez resztę nacji tego świata narodzie,nie ma normalnych debili?.Zapewniam Cię że są, wystarczy posłuchać pewnego radia i polookać pewnej tv, poczytać wydawnictw firmowanych przez pewien instytut, i nie trzeba być fachowcem,aby dostrzec symptomy obłędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Wszędzie kibole... tylko czekać jak zaraz będzie w tv o kibolach z wykrywaczami co niszczą stanowiska archeologiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Obywatele RP, którzy w sobotę zostali zatrzymani za zbezczeszczenie państwowej flagi Litwy przy mauzoleum marszałka na Rossie już są na wolności.„Podejrzani zostali zwolnieni wczoraj, obaj przyznali się do winy i bardzo żałują swego czynu. Z tego co wiemy, flaga leżała obok“ – powiedział Arūnas Paulauskas, komisarz II wileńskiego komisariatu. A. Paulauskas dodał, że obecnie sprawa znajduje się w prokuraturze, która prowadzi dochodzenie. O karze ma orzec sąd.,,Tak, sprawa została przekazana prokuraturze, ale prokurator jeszcze nie zapoznał się z jej treścią, więc trudno na razie coś komentować. Generalnie okoliczności dowodowe są oczywiste. Dowodami są nagranie z monitoringu miejskiego oraz wideo przekazane od osób, które tam były. Praktycznie prokurator powinien przejrzeć tylko wideo i zakwalifikować czyn. To nie powinno trwać długo“ – powiedział zw.lt Egidijus Motiejūnas, starszy prokurator III działu miejskiej prokuratury rejonowej.Według danych Departamentu Policji w sobotę rano zatrzymano sześciu obywateli Polski: R.M. (1987 r.ur.), P.M. (1988 r.ur.), K.M.S. (1983 r.ur.), M.E.N. (1971 r.ur.) oraz L.A.T. i M.K.T. (1984 r.ur.). Trzej obywatele RP zostali zwolnienie w ten sam dzień, natomiast dwie pozostałe osoby zostały zatrzymani. Z nagrań wideo wynikało, że dwaj podejrzani wycierali śnieg ze schodów przy grobie matki i serca Józefa Piłsudskiego flagą litewską.http://zw.lt/wilno-wilenszczyzna/polacy-ktorzy-sprofanowali-litewska-flage-na-rossie-przyznali-sie-winy/___________________________________Jak zryty umysł trzeba mieć, żeby flagą gospodarza śnieg zgarniać ze schodów przy nagrobku? To jeszcze takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ha Ciekawe : Według danych Departamentu Policji w sobotę rano zatrzymano sześciu obywateli Polski: R.M. (1987 r.ur.), P.M. (1988 r.ur.), K.M.S. (1983 r.ur.), M.E.N. (1971 r.ur.) oraz L.A.T. i M.K.T. (1984 r.ur.)." I dalej : Trzej obywatele RP zostali zwolnienie w ten sam dzień, natomiast dwie pozostałe osoby zostały zatrzymani."Gdzie się podział szósty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Wszędzie kibole... tylko czekać jak zaraz będzie w tv o kibolach z wykrywaczami co niszczą stanowiska archeologiczne"@mkduch, u mnie w mieście kibole nie niszczą stanowisk archeologicznych, bo nie biegają z wykrywkami, ale z maczetami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Boer powiadasz: Myślisz że w naszym wspaniałym ,bogobojnym i niesłychanie krzywdzonym przez resztę nacji tego świata narodzie,nie ma normalnych debili?.Zapewniam Cię że są, wystarczy posłuchać pewnego radia i polookać pewnej tv, poczytać wydawnictw firmowanych przez pewien instytut, i nie trzeba być fachowcem,aby dostrzec symptomy obłędu."Ależ nie musisz mnie uświadamiać, że debili nie brakuje", ja to widzę czytając wpisy na tym Forum. Co do wspomnianych przez Ciebie mediów, które jak twierdzisz, wywołują obłęd, to mogę Ci poradzić, byś przestał czytać GW, oglądać TVN i słuchać zaprzyjaźnionych stacji radiowych", a z pewnością poczujesz się lepiej. O jakim instytucie" mówisz, nie mam pojęcia. Chyba nie o IPN, bo nie wydaje mi się, byś znał dorobek naukowy tej instytucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Bandolero, tak ogólnie to w brunatnym jest Ci nawet do twarzy...Uprzedzając odpowiedź - nie, nie jestem komuchem, masonem, lewakiem, libertynem, Żydem, gejem, ani tez czytelnikiem GW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Panie i Panowie...Uszka ulepione?Kutia zrobiona?Karp obrany?Nie? To weźcie się do roboty...PS O choinkę nie pytam, bo byliście niegrzeczni i Dziadek Mróz nie przyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Bandolero, co do tych debili to mam takie same skojarzenia, a jaki IPN taki i instytut.Yety, mnie jesio tylko zostało egzekucję wykonać, na rybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.