Czlowieksniegu Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2013 Broń policjanci znaleźli w domu 27-letniego mieszkańca jednej z wsi pod Cybinką. Produkowany na przełomie XIX i XX wieku rewolwer mężczyzna trzymał w doniczce. Mundurowi ustalają, jak wszedł w jego posiadanie. Nie miał do tego uprawnień.Skąd stary rewolwer w doniczce 27-latka? Jakie było jego przeznaczenie? Po co mężczyzna go trzymał? To właśnie ustalają policjanci, którzy ujawnili rzadko spotykaną broń w mieszkaniu we wsi pod Cybinką. Rewolwer był produkowany na przełomie XIX i XX wieku, głównie na terenie Wielkiej Brytanii, Niemiec i Belgii. Służył do samoobrony arystokracji i ziemiaństwu.27-latek został zatrzymany. Za nielegalne posiadanie broni i amunicji grozi kara więzienia od sześciu miesięcy do ośmiu lat.Cały tekst: http://zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,15143923,Trzymal_w_doniczce____rewolwer__Nie_mial_prawa.html#TRrelSST#ixzz2nf1HrNUK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Kwiat w doniczce go zadenuncjował. Za ciasno było korzeniom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Pamiętam z pięknej książki o Pinokiu, ze tenże nieszczęśnik, namówiony przez plugawą mętownię, zasadził w ziemi pieniądze, po to by wyrosło z nich drzewo rodzące monety. Myślę, że przypadek typa z wsi pod Cybinką" jest analogiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2013 A ja jestem przekonany ( i dlatego wstawiłem wątek ), że się chłop sam służbom wystawił...Lenia mam i nie chce mi się na Forach ID sprawdzać :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Na pewno terrorysta. Rewolwer lśni i jest gotowy do użycia i w pełni bezpieczny. Fajne pytanie Po co mężczyzna go trzymał?". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Zapewne napadał z jego pomocą na banki i konwoje z kasą :PGnat fajny,ale miejsce ukrycia już gorsze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Jeżeli naprawdę był to mężczyzna" to miał obowiązek bronić własnej rodziny oraz honoru, po to więc potrzebował tę znakomitą broń, zakopaną w doniczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 ten sam pistolecik był chyba ostatniona id? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 ostatnio na id to był buldog piękny i świecący i zapewne zwarty i gotowy do użycia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Grudzień 2013 Share Napisano 17 Grudzień 2013 Czy to jest broń, to się jeszcze okaże, więc bez emocji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 17 Grudzień 2013 Share Napisano 17 Grudzień 2013 Może nie za pistolet z doniczki go zamknęli, ale za roślinkę która w niej rosła.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2013 Krzysiu- ja się domyślam, że emerytura fajna rzecz, ale dochodzę do wniosku, że zaczynasz mocno trollować i popuszczać...To tak gwoli informacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 17 Grudzień 2013 Share Napisano 17 Grudzień 2013 Ok. Spoko. Od stycznia znowu mnie ciągną do roboty, chyba się zdecyduję bo super tereny D Śl. Polkowice, a mam tam poarę już wcześniej upatrzonych miejsc. No i nie będę już szkudnikiem forumowym i .... dobra nasza podporządkuję się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.