soprano_op Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2013 http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,15121385.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_21_2009 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Jak widać młodzież szykuje się do wojny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Od razu wzrosło moje poczucie bezpieczeństwa, dzielna milicja, szukali, szukali i doszukali się karabinu maszynowego z roku 1943" przebranego za pepeszę. Mnie najbardziej szkoda tego colta, ciekawym czyją przyozdobi kolekcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Co by nie mówić to Colt przekozacki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 No i gdzie te 2 karabiny ? Czyżby szykowała się rewolucja w Polsce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Statystyki panowie, statystyki...koniec roku za pasem, a trzeba ruszyć słupki w górę, bo po premiach polecą. Tak więc standardowo zaczyna się wyłapywanie jeleni, rowerzystów i innych szczęściarzy ehhh kiedy tutaj będzie normalnie ja się pytam...no kiedy...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Panowie czy ten Colt to przypadkiem nie replika, o takahttp://www.acquris.se/images/m-1911_a1-67_autoloading_pistol_caliber_45_us_army_model.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Denix .... hmmm ... jeśli tak toooo ... nie, nie możliwe dzielna milicja tak by się nie pomyliła, toż oni się znają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Żenuaaa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Właśnie problem tkwi w tym, że Policja nie ma obowiązku się znać, dostają zgłoszenie w stylu Uprzejmie donoszę..." i akcja. Reszta zależy czy trafisz na człowieka czy na automat". Ja np. trafiłem na ludzi, ale to zupełnie inna historia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Moment chyba kolega przesadza z tą nieznajomością. Rozumiem jak w rogu leży granat moździerzowy lub pocisk armatni, nie będzie przecież sprawdzał czy zawiera materiał wybuchowy, ale w przypadku pistoletu to logiczne że sprawdzi czy w komorze znajduje się pocisk czy nie, czy bezpiecznik działa czy też to tylko atrapa. Jak ociągnie zamek to od razu się średnio kumaty człowiek mający jakikolwiek pistolet w ręce ze to atrapa a nie ostra broń. A już informacja dla mediów to w takim przypadku aż się prosi o powództwo cywilne i odszkodowanie od Policji, a kto przekazał informacje to znaczy gdzie jest ewentualny przeciek to niech sobie już komendant wyjaśnia i wyciąga konsekwencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Ale dlaczego policja nie musi się znać? Na swojej stronie http://www.podkarpacka.policja.gov.pl/komendy-miejskie-i-powiatowe/kpp-debica/wydarzenia/art1861,policjanci-zabezpieczyli-bron.htmlpiszą, że zabezpieczyli karabin maszynowy z 1943 roku (czyli pistolet maszynowy), wszystko przekażą do ekspertyzy i już piszą, że sprawa trafi do sądu dla nieletnich. A jeśli po ekspertyzach okaże się, że to repliki (na moje oko nie wszystko gra w tej roni"), to może prokurator podejmie inną decyzję, a ci już chłopaka do sądu wysyłają. Żenada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Jeżeli policjant nie poznaje różnicy pomiędzy pistoletem a jego atrapą czy repliką ze znalu to ratuj się kto może !!!! Na nasze wspólne nieszczęście przestępcy zwykle w tej dziedzinie nie mają wątpliwości ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 A już źle zacznie być, gdy zaczną dzieciaki na placach zabaw zakuwać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 ale kogo to interesuje na górze ze to repliki ...akcja była ..statysyki w góre ..moze awans ...moze nagroda pieniazna na swieta , a jak po 6 miesiacach okaze sie ze to repliki ,przecież nikt nie bedzie o tym informował ani pismaków ani społeczenstwa .. bo po co .dziki kraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Koledzy, niestety policjant nie ma obowiązku znać się na broni historycznej, dotyczy to tak samo granatu moździeżowego, pocisku armatniego i pistoletu. Musi znać się na tej, którą ma na stanie, bo tylko do tej broni otrzymał przeszkolenie. W przypadku jw. stwierdza tylko czy dany przedmiot posiada cechy broni, czy ich nie posiada. A w razie jakichkolwiek wątpliwości, do wora, reszty i tak dokona biegły;).Kol.czarny bocian, Mosin to raczej wykopKol. viator01 nie śmiałbym się, widzę szerokie pole do popisu np. zapis o kuszach (Art.4 UoBiA). Zgodnie z nim, wszystkie kusze w naszym kraju są nielegalne, te dla dzieci również:)Ciekawe czy taka wydumka podpada pod ustawę?:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=Rw9jA7VWqw4&feature=player_embeddedGość robi fajne konstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Ja się śmiałem przez łzy, bo jedno to prawo, a drugie to jego stosowanie. Jeśli nie podejdzie się do pewnych spraw z rozsądkiem, to rzeczywiście dzieciaki mogą mieć problemy.Mnie natomiast denerwuje to, że autor notatki w Internecie na stronie policyjnej nie napisał właśnie o tym, że znaleziono przedmioty, które mogą być bronią i jeśli się to potwierdzi po badaniach przeprowadzonych przez ekspertów, to...Mosin na tym zdjęciu wygląda na składak, pepesza też podejrzanie wygląda, a pistolet trąci repliką bardzo mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fullriede Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Zdanie w obcym języku:My nie musimy się znać, biegły wyda opinię i tyle".Tłumaczenie na ludzki:W sumie to to pewnie i jest zabawka... Ale totalnie, obsesyjnie, organicznie i programowo - boimy się wziąć odpowiedzialność za cokolwiek. Ja tam to zostawię, bo to zabawka, a okaże się potem, że to był jednak prom kosmiczny albo bomba wodorowa - i pożegnam się z robotą. Po co mnie to? Niech się biegły podkłada.Najchętniej zabralibyśmy także mydło, mąkę oraz wszelkie przyprawy z kuchni - my się nie musimy znać, czy pieprz to pieprz, a mydło to mydło - niech się biegły wypowie, bo może to naprawdę jest trinitrotoluen, albo napalm, albo radon. No i świadków też najpierw do ekspertyzy, niech się biolog wypowie, czy to ludzie, czy może taborety? Ja tam nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 Ciekawe czy taka wydumka podpada pod ustawę?:Dhttp://www.youtube.com/watch?v=Rw9jA7VWqw4&feature=player_embedded "Przeciez to kusza, a te sa w Polsce od pewnego czasu zabronione.http://www.strzelecka.net/viewtopic.php?f=3&t=3928 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 No właśnie. Nie wiem, kusza czy proca z prowadnicą Cal.28? Gumki przecież są:)Za offtopa proszę o wybaczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 Skoro gangsterzy dorośli już do posiadania broni to najwyższy czas zmienić to prawo i potraktować inaczej kolekcjonerów broni .http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpospolita-po-co-gangom-arsenaly-broni/scdry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.