Boer Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 Duńczyk to on trochę taki podobny raczej do Krystyny Feldman? :-) Cytuj
R51 Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 To jest mój ulubieniec z panzernych. Kocham tego człowieka i chcę mieć z nim dzieci... Cytuj
wino1939 Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 Źli niemcy rozstrzelali czerwony sztandar powiewający za uralem? :D Cytuj
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 Boer, Ty się lepiej przyznaj gdzie spotkałeś Yetiego ;) Trafiłeś w sedno ;) R51 - zgadzam się z Tobą, facet jest bezkonkurencyjny, ale obawiam się, że Twoje plany spełzną na niczym, z nim jak z wiedźminem - mutanci są bezpłodni. Cytuj
Lipek Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Olaf,Ten żandarm" to chyba głowny wodzirej i frontman Panzernych :) Gwiazda zespołu! Cytuj
Gustav Hirsch Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 To co zwykle - na wypadek, jeśli się zjawi ktoś niegramotny a chętny do nauki, warto zamieszczając wzór negatywny opisać punkt po punkcie, co jest nie tak. Cytuj
Wojciech115 Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Olaf- przemyśl to zanim pokochasz jeszcze bardziej tego gościa :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=N3V8l37SLEM - Akcja pancernych swoją drogą to ten cały Stodolak to jakiś nerwowy gość...hahahahaha Cytuj
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 Tu mamy naszego milusińskiego w pełnej krasie i powstaje pytanie, a co tu jest tak?1. Przede wszystkim dżentelmen ów nie może się zdecydowac z jakiego okresu pochodzi jego postac i ma na sobie mix ekwipunku i oporządzenia z całego okresu wojny, wziąwszy pod uwagę, że przedstawiciele porządku wojskowego mieli świecic przykładem stosowania się do regulaminu już samo to jest nieprawidłowe. 2. Ale zacznijmy od góry - czapka zwana crusherem była czapką oficerską w wehrmachcie i jak dowodzą specjaliści od tej formacji używanie ich przez podoficerów jest mało koszer. 3. Obszycia kurtki M36 są haftowane (adler) winien byc BEVO, takoż samo patki (litzen)4. Pas brązowy (wczesny), no może w kampanii wrześniowej 1939 roku, ale w połączeniu z szelkami szturmowymi i kaburą do pistoletu walther, wprowadzoną w drugiej połowie wojny ? 5. Winkerkelle Lizak" chyba szanowny pancerny sobie go podgryza w wolnych chwilach bo prawidłowa replika winna byc otworu pozbawiona. 6. Co do jakości adlera wzoru policyjnego na lewym rękawie się nie wypowiadam, ale jeżeli poznaję pochodzenie bluzy to jest to kura produkcji znanego rodzimego producenta, nadająca się jako aplikacja na siedzenie dżinsów. Dowodzi tego jeszcze opaska" naramienna żandarmerii o szerokości szalika klubowego zespołu piłkarskiego, potwierdzająca pochodzenie zestawu. 7. Portki i saperki ddr dopełniają wizerunek. Fakt, że w tej postaci nasz milusiński pojawia się zawsze i wszędzie na każdej ich inscenizacji" i występie" oznacza, że jest to jego kostium sceniczny, a nie rekonstrukcja postaci podoficera żandarmerii wehrmachtu. Usatysfakcjonowany?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 11:21 13-12-2013 Cytuj
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 Jeszcze jedno układ kolorów na tym typie winkerkelle był odwrotny niż na prezentowanym przez milusińskiego, na dowód żandarmi waffen ss na fotce z epoki, właśnie znalazłem w przepastnych magazynach mojego komputera, więc prezentuję Cytuj
Lipek Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Ale okularki to ma kosher. Typowe gestapowskie druciaki :D Cytuj
Gustav Hirsch Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Myślę, że dałeś doskonały przykład tego, czego się domagałeś zakładając ten wątek. Mam nadzieję, że za Tobą pójdą inni.BTW w kwestii crushera u podoficerów orzecznictwo jest niejednolite. Cytuj
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 BTW w kwestii crushera u podoficerów orzecznictwo jest niejednolite."Nie spotkałem na żadnej fotce podoficera żandarmerii w takowym nakryciu głowy, myslę, że bardziej odpowiednia byłaby tu czapka schirmmutze w wersji dla manschaftu. Cytuj
Gustav Hirsch Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 @ LipekAkurat okulary są koszer. Sam takową protezę nosząc, trochę się tym interesowałem. Wbrew pozorom nie wszyscy okularnicy w WH nosili okulary ogólnowojskowe. Nawet szeregowcy. Owszem, najwięcej było drucianych okrągłych, ale trafiały się ebonitowe, trafiały się druciane owalne, ba, znalazłem zdjęcia podoficerów w okularach bezoprawkowych, takich jak teraz są w modzie. Cytuj
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 Tu mamy takiego podoficera, oczywiście można się przyczepic do okoliczności, że bardziej wyjściowo ... Cytuj
Dunczyk Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Napisano 13 Grudzień 2013 ... no to tu mamy w okolicznościach służbowych. Cytuj
Lipek Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 Gustav,No mi właśnie chodziło o to, że okulary ma dobre ;) Cytuj
Gustav Hirsch Napisano 13 Grudzień 2013 Napisano 13 Grudzień 2013 A, to przepraszam. Zmyliła mnie ta mordka na końcu. Cytuj
Andrzej1990 Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 O co chodzi z tymi Waltherami P-38? Można prosić o wyjaśnienie dla niewtajemniczonego? Cytuj
Boer Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 Dokonali odkrycia" iż NKWD rozstrzeliwało w Katyniu z p-38. Cytuj
Dunczyk Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Napisano 14 Grudzień 2013 ... co było niemożliwe z kilku powodów, ale dośc przytoczyc jeden - inauguracja pistoletów P-38 odbyła się podczas kampanii fancuskiej, czyli co najmniej miesiąc później niż mordy w Katyniu, ale to najwyraźniej nieistotny, z punktu widzenia pancernych", szczegół ;) Fajny jest też ten zielony berecik w zestawieniu z emblematem desantu" u naszego prelegenta Cytuj
Irke Napisano 14 Grudzień 2013 Napisano 14 Grudzień 2013 ech człowiek nie zaglądał kilka dni do tematu a tu nagle na nowo zostali odkryci" moi ukochani Pancerni Strzegom :-)))Zdjęcia zdjęciami, ja jednak polecam Wam docenić" kunszt pisarski PzSt!!! jestem przekonany, że nikt z Was tak by nie potrafił :_))))http://pancerni.eu/aktualnosci Cytuj
Dunczyk Napisano 15 Grudzień 2013 Autor Napisano 15 Grudzień 2013 wzruszyłem się, chlipałem kilkanaście minut. Mają zaproszenia z całego kraju, a jednak pojechali do Żarowa. Ani chybi burmistrz Żarowa winien wyskoczyc z jakiejś gratyfikacji dla naszych pancernych, mogli paśc się na skwarkach ... np.... w .... no gdzieś w całym kraju, a jednak marzli, targani wiatrami pod pomnikiem w Żarowie. Noooo panie burmistrzu, czas to docenic !!!Wiecie ciekawi mnie jedno, skoro wypełnili po brzegi sprzętem salę, to jak tam wleźli ci zwiedzający i to jeszcze w takiej ilości? Cytuj
tyfus Napisano 15 Grudzień 2013 Napisano 15 Grudzień 2013 Są wspólne fotografie ze zwiedzającymi, którzy nie kryją podziwu dla pasji oraz zaangażowania goszczących w Żarowie członków GRH ze Strzegomia."aż przyklękłem... z wrażenia i podziwu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi