BART30 Napisano 27 Wrzesień 2013 Share Napisano 27 Wrzesień 2013 http://www.rotor.olsztyn.pl/i-zlot-1976-r/#Tutaj znalazłem kolejne dwa zdjęcia Wanderera z zagadki,był na Rotorze błędnie opisany jako 1906r,przyjechał z Krakowa.Administrator strony Rotora pewnie by wkleił Wasze zdjęcia do strony i poprawił rocznik w opisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 28 Wrzesień 2013 Share Napisano 28 Wrzesień 2013 C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 29 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Dziewczynka na niedziele ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek175 Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 kto wie od jakiego motocykla to lampa? wykonana z jakiegoś tworzywa,sygnowana jako Rumag - chociaż ostatniej litery nie jestem pewien. drugi raz mam już styczność z takim cudem. kształt jak w dkw nz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek175 Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 1.Lubie Podstodalniakowe" zagadki,ale sama końcówka tylniego błotnika to za mało jak dla mnie,choć chętnie bym przedstawił moje typy.2.Nie z jakiegoś tworzywa tylko z Bakelitu,jedyne w tamtych czasach masowo używane,chociaż mi to bardziej ze zdjęcia wygląda na wytłoczke z blachy. SHL M04 miała podobne światło,ale to tylko luźne wspomnienia tego co miałem i pamiętam.3.Ostatniej litery bądź pewien na 99%.Firma Rumag produkowała osprzęt elektryczny do rowerów więc do motocykli pewnie tak samo,wygooglaj sobie Stop Rumag".Pozdro.B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Październik 2013 Share Napisano 4 Październik 2013 Dziwne pytanie-od jakiego motocykla-skoro światełko stop jest przy motocyklu, który nawet ma oryginalna kalkomanię nad światłem na błotniku.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sm500 Napisano 4 Październik 2013 Share Napisano 4 Październik 2013 Witam. Oto ciekawostka skąd się wziął Sokół 1000 w Izraelu ???https://www.youtube.com/watch?v=mMKY7tcV8do Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekignac Napisano 5 Październik 2013 Share Napisano 5 Październik 2013 wyemigrował w latach 50' z właścicielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 5 Październik 2013 Share Napisano 5 Październik 2013 Rozpozna ktoś co to za sprzęt? Wisi na aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwadziesciajeden Napisano 5 Październik 2013 Share Napisano 5 Październik 2013 D-Rad RO/6 1929 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 6 Październik 2013 Share Napisano 6 Październik 2013 Tak, to resztki D-Rada R0/6, ale możliwe, że też takiego R0/4 http://www.motoclub.de/Motoclub%20aktuell/Marken%20%26%20Modelle/D-Rad/D-Rad%20R0_4%2CR1_4/d-rad%20r0_4%2Cr1_4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek175 Napisano 6 Październik 2013 Share Napisano 6 Październik 2013 Hej, nie było mnie i nie mogłem na bieżąco odpowiedzieć. Catadero, Bart - gdyby lampka była od tego błotnika to nie byłoby pytania. Wujek google niewiele podpowiada, pokazuje kilka rowerowych lampek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Październik 2013 Share Napisano 6 Październik 2013 D-Rad R 04 to ślepak.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 6 Październik 2013 Autor Share Napisano 6 Październik 2013 http://otomoto.pl/inny-inny-moj-130-M3823930.html Już drugi wypłynął w podstodolniakowych rozważaniech"....ciekawe ile właściciel uzyska za niego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 6 Październik 2013 Autor Share Napisano 6 Październik 2013 Laseczka na niedziele nikt sie nie pokwapił więc wrzucam :) Zagadka zarazem co to za maszynka....Dobranoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 6 Październik 2013 Share Napisano 6 Październik 2013 Konsul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 7 Październik 2013 Autor Share Napisano 7 Październik 2013 Konsul to za proste chyba było.Co byś się Hans nie nudził coś czego raczej nie zgadniesz ani Indian ani H-D.Podpowiedz z 1958 roku cacko pochodzi.... Sam się zdziwiłem....Kto pierwszy zgadnie?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 Jak mówisz,że nie zgadnę, to nie zgaduję,po za tym urządzenia powojenne interesują mnie w bardzo ograniczonym zakresie, więc nawet się nie silę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 8 Październik 2013 Autor Share Napisano 8 Październik 2013 Rikuo RT6 z 1958 nie wiedzialem ze po wojnie bylo Rikuo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 8 Październik 2013 Autor Share Napisano 8 Październik 2013 Pomysłowy Dobromir czyli kufry ze spłuczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 Potrzeba była w tamtych latach matką wynalazku. Przerabiało się kaski tak aby przypominały te z zagranicznych folderów. Dorabiało się osłonę szczęki i szybę. Torby skórzane tzw. narzędziowe służyły za sakwy. Rękawice spawalnicze doskonale nadawały się na motocykl itd... Nie ma się co dziwić my którzy siedzielismy w motocyklach w latach 70 - 80 zanamy problemy z zakupem wszystkiego. Do mojego NSU pasowały pierścienie z jakiegoś silnika diesla tzw. esa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 10 Październik 2013 Autor Share Napisano 10 Październik 2013 Jak ja lubię importy z Rosji i te ich dobicie maszyn do granic możliwości: http://otomoto.pl/ural-m-62-i-m-72-dnepr-M3827357.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 10 Październik 2013 Autor Share Napisano 10 Październik 2013 ładne żeliwko.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Owski Napisano 12 Październik 2013 Share Napisano 12 Październik 2013 Witam. Panowie prosze o pomoc w identyfikacji. Znalazlem taki gaznik ale nie wiem od czego on jest.napisy ZENITH 22 RHAM. Z gory dziekuje.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.