Zbyszek11 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 R51 może skusisz się sam na wykonanie repliki browninga, jak skończysz wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 A jak przyczepię się do źle uszytych mundurów to każesz mi je szyć? Jesli tylko tyle masz do powiedzenia to lepiej nie pisz nic.Wytwórca tego egzemplarza Browninga wz. 1928 widział ten rkm chyba tylko z daleka albo mocno niedowidzi. Nie zajmuję się wytwarzaniem replik broni i nie mam zamiaru zaczynać. Potrafię jednak odróznić dobrą replikę od kaszany. To coś przedstawione powyżej jest kaszaną bez dwóch zdań. Należy się mu poczesne miejsce w dziale dziwadła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 co niektórym widzę coś umknęło ... więc via mail przyjdzie przypomnienie ... chyba.jak coś zbieram listę chętnych, którym trzeba przypomnieć zasady tego Forum, ale skarg i zażaleń nie będzie się potem rozpatrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 Widzę że ktoś nie toleruje bolesnej prawdy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 jak coś od się mogę dodać i patrżc na swoje dwie żółtokartki, to tu się chamstwa nie toleruje a to nie jest równoznaczne z olesną prawdą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 W takim razie rozejrzyj się po kilku tematach forum to zobaczysz chamstwo.Moja wypowiedz jest prawdą, niestety bolesną dla was. 90 procent osób z tego forum zasługuje na takie określenie a sama nazwa portalu jest rozsławiana na całą Polskę dzięki wam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 Wypowiedz kierowana do tyfusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 mysle że tyfus to czyta i nie chce byc złym prorokiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 Kolejny czyn z jego strony pokaże w jaki sposób eliminuje się tutaj osoby które mówią prawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 nie myl pojecia prawdy z forumowym chamstwem, buractwem i biciem piany- a uwierz mi coś już o tym wiem.jak ci mogę zaważyć :1. obraziłeś forum nazywjąc je odsrywcą" czy też obsrywcą- tego drugiego sie domyślam2. a sam gów.. w temacie robisz " gówna też nie lubia 3. czasem to wypływa, że a Forum obowiązują zasady wzajemnego szacunku i dobrego wychowania". chcesz komuś wbić szpileczkę rób to inteligentnie a ty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 29 Marzec 2013 Share Napisano 29 Marzec 2013 1. Ta nazwa jest już upowszechniona w gronie rekonstrukcyjnym za co podziękować można części adminów i użytkowników forum.2. Nazwałem sprawę po imieniu, zarówno ten jak i inni użytkowników często obraża ludzi więc nie ma że boli.3. Dobre wychowanie hmmmm, O dobrym wychowaniu raczej na tym forum nie ma co pisać bo jak już zostało napisane większość użytkowników obrabia tyłki ludziom przed klawiaturą a w realu albo się nie pokażą albo polują z aparatami żeby uwiecznić swoją ofiarę nie mając odwagi podejść i porozmawiać, to tzw. hieny rekonstrukcyjne, to raczej nie jest oznaką dobrego wychowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Zbysiu uspokój skołatane nerwy,przecież jak Cię zbanują to ostatnie 10% kultury i jedynej słusznej prawdy zniknie z tego forum bezpowrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 R51 mógłbyś wkleić większe zdjęcia bo na tych rzeczone buty i rkm ledwo widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Z tego co kojarzę ten browning jest wykonany z drewna w wersji uproszczonej, gościu sprzedaje je co jakiś czas na allegro w ofercie ma także repliki zrobione odpowiednio. Pod względem rekonstrukcji minusem jest to ze jest to drzewo iglaste łatwe na uszkodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Zdjęcie numer 4 z poniższego linkuhttp://www.1939.pl/rekonstrukcje-historyczne-katalog/rekonstrukcja-siennice-galeria-2012/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Zbyszek, wielki szacun dla Ciebie za repliki, jak również dla Pana które repliki drewniane produkuje (znam tę stronę i zgadzam się z tym co piszesz poniżej). Natomiast fakt, że browning jest trudny nie kłóci się z tym, że nie jest to replika wykonana w 100% zgodnie z oryginałem, co Kolega R51 zauważył i ocenił w dość mocnych słowach. A mimo że chamstwo i krytykanctwo, to przynajmniej można się czegoś dowiedzieć, a uzasadniona konstruktywna krytyka chyba zwykle jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 tego co kojarzę ten browning jest wykonany z drewna" i Pod względem rekonstrukcji minusem jest to ze jest to drzewo iglaste łatwe na uszkodzenia"Czy tylko mi wydaje się dziwaczne, że dorośli mężczyźni biegają z drewnianymi karabinami?Gdyby ten Browning zrobiony był z dębiny uznany zostałby za hit rekonstrukcji historycznych. Sic transit gloria mundi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Ale chyba pod warunkiem ze oryginal tez byl z drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 30 Marzec 2013 Share Napisano 30 Marzec 2013 Kolego Boer można wiedzieć dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Zacznijmy od znaczenia slowa replika,bo jak widze to nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Więc wytłumacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Mysle ze wielce pomocny bedzie slownik jezyka polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Nie widzę takiej potrzeby znam definicje tego słowa, i bez niej wiem że replika oznacza jak najwierniejsze odwzorowanie oryginalnego przedmiotu. Mimo to powstają atrapy broni uproszczone lub z innego materiału niż oryginał. Jeżeli uważasz nadal ze nie wiesz o czym pisze to nie masz o tym zielonek pojęcia. Wykonasz jak najwierniejszą replikę np. browninga? zrobisz w 100% z poprawnymi elementami gratuluje,pamiętaj o dobraniu dokładnie takiego samego materiału do budowy. Jeżeli użyjesz innego to już w takim razie nie będzie replika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Wiem o czym piszesze, a to co sugerujesz to nazwij atrapami, mozesz je sobie wtedy robic z papieru i ta nazwa bedzie adekwatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 31 Marzec 2013 Share Napisano 31 Marzec 2013 Dla Ciebie atrapa dla mnie replika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.