sonicsquad Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 Za chwilę godzina 17:00 - rocznica godziny W. Cześć wszystkim poległym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Cześć i Chwała Bohaterom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Pierwszy sierpnia dzień krwawy powstał naród Warszawy by stolicę uwolnić od zła ..."Chwała im Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Pamiętamy:http://www.youtube.com/watch?v=jdLPT8mt6VI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 hemp gru ? z czym do ludzi w takiej sytuacji nie wypada ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Bardziej Sabaton - Uprising. No ale panowie... Hemp Gru? Dajcie spokój... K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugo12345 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Dajcie spokój z tym. Cześć i Chwała Bohaterom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Chwała tym co polegli, hańba tym którzy ich do walki wysłali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 http://www.youtube.com/watch?v=9Du1YrB4lBA&feature=g-all-uChwała Bohaterom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja21 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 63 dni chwały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz44 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 chwała bohaterom , żołnierz bił się walecznie , naczalstwo zawiodło ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Stolica pomimo bezprzykładnego w historii bohaterstwa z góry skazana jest na zagładę. Wywołanie powstania uważamy za ciężką zbrodnię i pytamy się, kto ponosi za to odpowiedzialność?"gen. Władysław Anders Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 hugo jaśniej proszę a co do gen. Andersa to ciągle mnie nurtuje wstawiennictwo za esesmanami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 112 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Dzięki powstaniu można było porozbierac np Starówkę w Elblągu , czy fajne gmaszyska w innych miastach. A sprawców tej masakry do tej pory uważamy za bohaterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Do w/w nie krytykujemy, każdy inaczej to odbiera...Nie można ciągle powielać jednego wzorca, sabaton owszem, ale to też jest niczego sobie, w samym przekazie.każdy inaczej oddaje hołd powstańcom, oni zrobili to tak :)Urywek na „Tygrysy” mają Visy . Zamiast sporów, trzeba pamiętać o bohaterskiej postawie ludzi walczących w powstaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Chylę głowę przed wszystkimi powstańcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Tyle, że za łatwo zapomina się o już nie tylko o LWP ( Praga i Wisła ), ale nade wszystko o ponad 200 tys ofiar cywilnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugo12345 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Kolego szwejk chodzi mi o to po co się licytować co jest lepsze Sabaton czy Hemp Gru. To nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Warszawa,jak i cała Polska dużo wycierpiała. Szwaby do dzisiaj powinni wypłacać odszkodowania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 ja do godz.10-tej,na mieście, naliczyłem aż 4 samochody ozdobione Polską flagą,w tym - mój.a podczas euro-koko-spoko" nie można się było ogonić od handlarzy... wychodzi mi, że objawem patriotyzmu jest teraz mecz z cyklu ic się nie stało,Polacy".Pamiętajmy,bo jak nie my,to kto?Chwała walczącym !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Zresztą... dokładnie. Ważne, by pamiętać. Wtedy historia nie przeminie nigdy... K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 nie ma co robić problemów ale lansować się na takie tematy czy robić pozera opierając się o powstanie to nie wypada bo z tego co zauważyłem to hg i cała ta reszta lubią się chwytać takich tematów jakby ci którzy oddali życie wtedy to zobaczyli to by się w grobach przewracalihttp://www.youtube.com/watch?v=2x30M1mP40U i chyba to będzie bardziej na miejscu niż sabaton czy hg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Chwała Bohaterom tamtych dni"http://www.youtube.com/watch?v=5p2c_CPjK9IMoże nie typowo o Powstaniu ale piosenka zacna o tych co za nas walczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURRICANE Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Pamiętamyhttp://www.youtube.com/watch?v=Ejd2rsXoQSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Czemu w Polsce wielbi i kultywuje się bezsensowne i z góry skazane na niepowodzenie powstania, które nawet się nie skończyły częściowym zwycięstwem ?Powstanie Wielkopolskie i Powstania Śląskie - o nich nic się w mediach nie mówi.Założe się, że jakbym popytał np. w Warszawie popytał ludzi co to Powstanie Wielkopolskie to ani be ani me na ten temat ba nawet by nikt nie wiedział, że coś takiego w ogóle było.Można mnie wyzywać ale takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.