Seeteufel Napisano 29 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Z ogromnym zażenowaniem przyjmuję wiadomość że wejście na Bitwę Narodów na Fortach Bema to 50 zł dziennie. Kogoś tu zdrowo pojebało. I mimo najszczerszych chęci spotkania się z dawnymi kumplami, nie przyjdę, bo to skandal w biały dzień i najzwyklejsze zdzierstwo. Impreza sama się zabije pod względem publiki jak się ludzie na kasie dowiedzą ile mają zapłacić. A weźmy pod uwagę całe rodziny.... Dramat.Jakoś tak się dziwnie dzieje, że o wiele większe imprezy" rekonstrukcyjne, w których mam zaszczyt uczestniczyć, są darmowe. Bitwa pod Mławą, która ściąga obecnie około 30 tysięcy, tak, tysięcy publiczności, jest DARMOWA. I jeśli ktoś wymyśla żeby płacić 5 dych dziennie za widok okładających się po blachach, mordach i czym tam jeszcze ycerzy", to musi mieć naprawdę nierówno pod kopułą. Przepraszam, przyłbicą.Jako jeden z prekursorów" ruchu średniowiecznego w Polsce wyrażam wielkie zaskoczenie i niesmak zaistniałą sytuacją. Tak, nie boję się tego określenia, gdyż to między innymi dzięki mnie i dużej grupie pasjonatów na nogi stanął zamek w Gniewie w roku 1993.Zahacza to dodatkowo o temat brania pieniędzy za udział w rekonstrukcjach. Wszelakiej maści.Panowie, nie tędy droga,I złośliwie powiem. Obyście mieli przez to jak najmniej publiczności o ile to możliwe. Pasja to pasja, my też ją mamy , ale 50 zł za BILET, to już przesada. DZIENNIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Witam!NA co zostaną przeznaczone pieniądze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Zapewne na dziurę budżetową:))) albo po prostu ktoś wyczuł możliwość zarobienia i zwrotu poniesionych kosztów imprezy na widzach, co zresztą jest w Polsce powszechne że najłatwiej wyciagnąć jest kasę od szarych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Koledzy, wątek jest o karygodnym zdzieraniu kasy z widzów imprezy, możecie jeździc jak po starym kartonie po margarynie, ale bez polityki, proszę, dośc jej wszędzie dookoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Ceny biletów:40 zł – jednodniowy dla osoby dorosłej;20 zł – jednodniowy dla dziecka;140 zł – karnet na 4 dni dla osoby dorosłej;70 zł – karnet na 4 dni dla dziecka;http://www.mmwarszawa.pl/406706/2012/4/17/bitwa-narodow--rycerskie-mistrzostwa-swiata-po-raz-pierwszy-w-polsce-program?category=sport#programCztery czy pięć dych to jednak ździerstwo. Życzę poślizgu i pustych trybun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Trzeba by było zrobić druga kontr imprezę obok i to ZA DARMO. Bo wyjście z żona i dziećmi na dzień kosztowały by mnie 120 zł. Gdybym chciał uczestniczyć 4 dni w imprezie to ździebko dużo. Moim skromnym zdaniem takie imprezy gdzie młodzież może się edukować i poznawać historie na wesoło" powinny być za darmo...ale to tylko moje zdanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 WItam,uśmialem się po pachy..w sobotę wsiadłem z żoną i dwójką dzieci w bolida sportowego 6l/100km i pojechałem do Tykocina nad Narwią na tzw Oblężenie Tykocina ( bardzo sympatyczna imprezka 2 dniowa)70 zł pokój za dobę x3 noclegi = 210 złtransport 150. razem 360 złwolę 4 dni nad narwią z imprezą gratis niż 4 dni w autobusie na Bema ( bo samochodem będę jechał tyle samo czasu co 200 km do Tykocina i nie będzie gdzie zaparkować) w tłoku za 420 zetów kiedy nie wiem za co mam zabulić na pochybel głupocie...10 zł ...no 15 złoty to ja rozumiem , ale to to chyba jest jakaś choroba PATRON z Tykocina ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 50zł od osoby? Śmiech na sali. Ciekawe ile ludzi się na to nabierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Przy cenie 6zł za paliwo jak masz powyżej 100 km do miejsca imprezy to robi się lipa. A i wypada gdzieś spać ,zjesc i pozwiedzać. Tak jak pisze kolega. Takie imprezy powinny być w 1000 % darmowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Kolegom rycerzom odbiła palma" - na pewno nie wszystkim, ale organizującym Bitwe Narodów na pewno. Ja rozumiem branie wynagrodzenia tam gdzie działamy komercyjnie - choćby przy produkcjach filmowych, tu nie ma zmiłuj. Ale impreza dla rodzin, w cenie jak za mecz Euro 2012????????????Komuś się z przeproszeniem , popie..... wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Przecież impreza nie była przymusowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Akagi- to to przecież prawie jak Error2012...Doceń, że nie trzeba było paru miliardów na scenografią wydać i że bilety są jednak znacząco tańsze.No i nikt z alkomatem na bramce nie będzie sprawdzał, co ( obawiam się ) dla niektórych ma niebagatelne znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Może jakieś gwałty będą i aktorkom trzeba zapłacić?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 10:08 30-04-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURRICANE Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 A miało być tak fajnie...Cóż - widać ta impreza nie była mi dana.50,00 PLN to DUŻA PRZESADA.Żałuję, ale dziękuję - niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Właśnie pokazują relacje w telewizorni.Tłumów nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 No i dobra i powinni się przejechać na gościach. Szkoda tylko ludzi co jadą kawał drogi żeby to zobaczyć, i z braku innej perspektywy, rad nie rad będą musieli zapłacić, żeby na darmo nie robić drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 2 Maj 2012 Share Napisano 2 Maj 2012 28 i 29 IV b. r. odbyła się bardzo miła imprezka na zamku w Czersku pod stolycą. Cena biletu 10 zł od osoby. Były walki piesze i turniej konny, jarmark, wyszynk - w sumie impreza super bo i pogoda dopisała :) I ja tam byłem i miód i wino piłem :)Miłą niespodzianka było tez to, że rycerstwo było w strojach mniej więcej jednorodnych chronologicznie.Ubawiłem się setnie i za niewielkie pieniądze. Warto było tam być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURRICANE Napisano 5 Maj 2012 Share Napisano 5 Maj 2012 http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,11657137,Wielka_rycerska_bitwa__Znow_wygrali_Rosjanie.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=878473Tłumów raczej nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.