skolcio Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Witam, planuję zakup rogatywki do munduru garnizonowego szeregowego piechoty II RP. Zastanawiam się pomiędzy wyrobem od Yanika lub Hero Collection. Który bardziej się nadaje? Czy ktoś posiada zdjęcia czapki od hero? Bo na ich stronie nie mogę nic znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Nie wiem dokładnie jak jest teraz, ale janik chyba robił swego czasu daszki z PCV... Jeżeli masz dostęp do hero to nie jest zły wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Dokładnie. Czapka, którą kolega kupił rok temu od Yanika miała właśnie daszek z PCV. Nie wiem jednak jak to wygląda w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Aktualnie daszki są robione ze skóry lakierowanej . Rogatywki są o wiele lepsze niż te z przed paru lat. Można polecić. W Hero na rogatywkę poczekasz 6 miesięcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 A może pomyśl o ArturzeGT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Witam!Rewelacyjne rogatywki szyje ten Pan ; http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,rogatywka-wzor-1935-jak-powstala-dobra-kopia,5435 O ile pamiętam 350 zł. Posłuży lata...przebija te od Yanika + te od Janika zawsze wypadają o rozmiar większe jak ma się rozm. głowy 56 radzę zamówić 55). Bo zamówiliśmy 5 sztuk i wszystkie tak wypadły. Ale ogólnie owa generacja" jest spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 No przecież fiku o nim pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Nie skojarzyłem osoby...ale link nie zaszkodzi a i zdjęcia ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Hmm w takim razie Janika skreślam z listy kandydatów. :) Tamta rogatywka jest świetna, ale 380zł to ciężko mi będzie przełknąć zwłaszcza, że ma służyć jedynie okazyjnie podczas oprowadzania po schronie i tego typu akcjach. Ktoś się orientuje w cenie czapki od hero? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Nowy" Yanik ma dobre wyroby ( jeśli chodzi o rogatywki). W Hero poczekasz 6 miesięcy...a cena u nich to 180 zł. Przy małym zamówieniu nie potargujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 24 Kwiecień 2012 Share Napisano 24 Kwiecień 2012 Jest też Jarema:http://www.7dak.fora.pl/produkcja-wlasna,13/jarema-warsztat-z-baaardzo-ograniczona-odpowiedzialnoscia,1174-40.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Wybór padł na hero, czas oczekiwania 1 miesiąc i cena też przyzwoita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Jak aktualnie szyją do jakiegoś filmu to nie zdziw się jeżeli poczekasz 3 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Yanik ma nieodpowiedni kolor sukna pod wz. 36, zarówno przy mundurach jak i przy rogatywkach..Obecnie warto się zastanowić nad Jaremą lub ArturemGT, nie wiem jak jest z Hero, ale pewnie dla małych zamówień mogą nie mieć czasu.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Chyba że chcesz oficerską....chociaż w KO sa odziały które do mundurów garnizonowych mają rogatywki z gabardyny. No ale to zależy od cb. Brał bym sukienną od Jeremy lub Artura. Hero do małych zleceń teraz pobłażliwie podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Hero i Janik mają daszki tylko z PCV. Jarema i ArturGT mają daszki z fibry politurowanej z przetłoczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Ja mam rogatywkę od ArturaGT i se chwalę. Uszyta naprawdę starannie i wygląda niemal jak oryginał. Wadą jej jest to że czekałem prawie pół roku no i bardzo wysoka cena... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Przy zamówieniu w hero otrzymałem zapewnienie, że paczka będzie u mnie około 19 maja więc zobaczymy może akurat nie maja natłoku zleceń i się wyrobią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Kolego Widd niestety nie masz racji :) Janik i Hero mają rogatywki obite lakierowaną skórą :) Sam mam jedną :) Powiedział bym o nich ; wyższa klasa średnia. Pozdro ! PSSkolcio jak dojdzie to daj fotkę :) I daj znać jak tam z terminami się trzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2012 OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Barson, niestety. Mamy w grupie i Janika i Hero. Sam mam herowską, brałem też od nich daszki - to nie lakierowana skóra. Skóra jest od spodu, na wierzchu jest pcv. Daszki powinny być z fibry politurowanej, na końcówkę lat 30-tych przetłoczonej, a to ma teraz tylko Artur i Jarema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Zamawiając rogatywkę trzeba było wstawić notkę - daszek ze skóry lakierowanej :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 W dniu 2012-03-29 15:07, pisze: Witam! Panie Piotrze czy daszki są obite skórą ?W dniu 2012-03-29 18:03, pisze ; skóra lakierowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 16 Maj 2012 Autor Share Napisano 16 Maj 2012 witam, dzisiaj przyszła rogatywka. Hero obecnie bardzo dobrze wywiązuje się z terminów, miesiąc jeszcze nie minął. :) Oto fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 16 Maj 2012 Autor Share Napisano 16 Maj 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.