sigis3 Napisano 18 Luty 2012 Autor Share Napisano 18 Luty 2012 http://deser.pl/deser/1,111858,11174621,Hitler_mial_dziecko_z_francuska_nastolatka__Sa_nowe.htmlFrancuski tygodnik Le Point" pisze o kolejnych dowodach na to, że Adolf Hitler miał syna z Francuzką. Domniemany syn nazywał się Jean-Marie Loret. Nigdy nie poznał swojego ojca i walczył z Niemcami w czasie II wojny światowej.Jean-Marie Loret zmarł w 1985 roku w wieku 67 lat, ale jego historia wciąż intryguje Francuzów. W tygodniku ”Le Point” ukazał się obszerny artykuł, w którym przedstawiono dowody na to, że Loret faktycznie był synem Führera.Hitler miał mieć romans z 16-letnią wówczas Charlotte Lobjoie, gdy był na przepustce w czerwcu 1917 roku podczas I wojny światowej. Matka Jean-Marie Loreta opowiadała synowi, że poznała go podczas sianokosów.Razem z koleżankami zobaczyłyśmy niemieckiego żołnierza, który coś rysował, byłyśmy ciekawe co i podeszłam spytać - wspominała.Tak zaczął się romans; Hitler nigdy nie uznał syna, ale utrzymywał kontakt z jego matką. Ta nie rozmawiała z Jean-Marie o ojcu, dopiero przed śmiercią na początku lat 50. powiedziała mu, kim był.Gdy Loret zaczął badać sprawę odkrył, że ma tę samą grupę krwi co Hitler i podobny charakter pisma. Okazało się też, że w archiwach Wermachtu zachowały się dokumenty wskazujące, że w czasie II wojny światowej niemieccy żołnierze przekazywali matce Loreta pieniądze. Po jej śmierci na strychu Loret znalazł cztery obrazy podpisane przez Hitlera.http://www.lepoint.fr/societe/exclusif-le-fils-francais-cache-d-adolf-hitler-17-02-2012-1432303_23.phpTakie tam głupoty, ale muszę przyznać, że nigdy o tym nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Może i być w każdej plotce jest coś z prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Słyszałem, nawet krótkiej biografii Hitlera którą mam o tym jest, miał romans i syna którego nigdy nie poznał - a czy był to jego syn to już na 100% się nie dowiemy. 9 miesięcy po wojnie w Berlinie się skośnookie rodziły - ciekawe skąd? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Ciekawe czy loret miał dzieci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Podobno nie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahueca Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Nie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Czy mozliwe? - mozliwe.Czy pewne? - w tej chwili nie.Czy sie kiedys dowiemy? Najwyzej po wykopaniu Bogu ducha winnego JML i porownaniu DNA z rodzina AH. A skoro JML nie mial potomstwa to i tak po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Młody AH nabawił sie w młodości wstydliwej choroby, bynajmniej nie w skutek 'abstynencji seksualnej' więc wszystko możliwe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Kapral jądro podobno stracił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 ale to w wyniku wybuchu granatu cosik mi sie tak kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Czy zachował się jakieś materiały z których można odzyskać DNA A.H. ,pokrywa czaszki którą przechowywali w archiwum Sowieci ponoć nie należała do niego.Zostały jeszcze dechy z sofy na której dokonał żywota z plamami krwi.W każdym razie potomek Fuhrera zrobiłby furorę,już sobie wyobrażam telewyzyjny talk-show z jego udziałem oraz tabuny adwokatów którzy procesują się o prawa autorskie do M-Kampf w jego/jej imieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 O tej sprawie pisze w znanej biografii Hitlera Adolf Hitler. Legenda, mit, rzeczywistość" Werner Maser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.