srg.steiner Napisano 5 Luty 2012 Autor Share Napisano 5 Luty 2012 Witam!Chciał bym szanownej społeczności" Odkrywcy polecić pewna książkę lub raczej może broszurę, której lektura, w te mroźne zimowe dni, kiedy nie za bardzo da się działać w terenie, (chyba że z kilofem zamiast saperki)może przynieść starszym czytelnikom wiele nie zapomnianych przeżyć, a tak że, być może i wzruszeń,Młodszym zaś odkrywcom", na pewno może przybliżyć i poszerzyć wiedzę na historię i związane z nią zagadnienia naszego społeczeństwa.Książka ta,na swoich 123 str.,bogatych w formie i treści,jest jakże przydatną lekturą w naszych trudnych czasach,a być może i w wielu przypadkach nadal aktualną. Napisana jest przystępnym prostym językiem z pogranicza gatunku:fantastyki,politycznej fikcji a być może i z elementami sensacji. Pozycja ta jest również z gatunku lektury, która ucząc-bawi a bawiąc-uczy, miejscami zaś, że zacytuję klasyka: śmieszy ,tumani,przestrasza" Ta jak że wybitna pozycja książkowa powinna być w każdym domu, czasami być może i ku przestrodze.Do nabycia w dobrych księgarniach" lub antykwariatach.polecam. :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 5 Luty 2012 Share Napisano 5 Luty 2012 Witam! Chciał bym szanownej "społeczności Odkrywcy polecić pewna książkę lub raczej może broszurę,...itd, itp"Może by tak tytuł i autor się przydał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Luty 2012 Share Napisano 5 Luty 2012 Byłby nawet wskazany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikey44 Napisano 5 Luty 2012 Share Napisano 5 Luty 2012 Ja swoją kupiłem w antykwariacie. Naprawdę polecam, bardzo ciekawa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 5 Luty 2012 Share Napisano 5 Luty 2012 Ja ją kupiłem w sieci pół roku temu.Też polecam, na zimowe wieczory z saperką i kilofem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Zgaduję, że to Gramatyka i Ortografia j. polskiego. Klasy 1-8" Opis się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Nie- z bogactwa wypowiedzi i mocno cyzelowanych fraz, to jednak bliżej do skrótów i streszczeń pokazów maturalnych ( czy prezentacji, czort wie jak się to teraz nazywa ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Jeśli mamy zgadywać co to to przypuszczam iż jest to niecałe pół książki Kroniki Jakuba Wędrowycza" - gdyż cała ma 230 stron. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 Aa!właśnie!! autor!,autor!! Zapomniałem dodać, że Autor(lub autorzy)jest raczej nie znany :))choć kto wie?? Wszak,powstało wiekopomne dzieło" które odkryłem" na nowo i to całkiem nie tak dawno... :)p.s.nie którzy z was byli blisko tytułu... Wytrzymacie do np.jutra?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 7 Luty 2012 Share Napisano 7 Luty 2012 Kupuje w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links 77 Napisano 7 Luty 2012 Share Napisano 7 Luty 2012 Kolego Weteran-39 kota w worku?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 7 Luty 2012 Autor Share Napisano 7 Luty 2012 witam kolegów!a oto i jest!- przysłowiowy kot w worku dla kol.Weterana-39 [to ile dajesz??:)],prawdziwy iały kruk" oraz perła antykwariatów" w całej okazałości!!Aż się łza w oku zakręciła...ech...przyjemnej lektury" :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 7 Luty 2012 Share Napisano 7 Luty 2012 Nie kupię,jestem uczulony na czerwony kolor (wyjątek wino,dojrzały pomidor)Kol srg.steiner przy okazji stawiam coś białego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 7 Luty 2012 Autor Share Napisano 7 Luty 2012 :)ech... a już myślałem że się skusisz...:),a pro po: ja mam podobnie jak kolega.(odnośnie koloru)pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Kol.srg.steiner też mam pewną ''perełkę''Autorzy tego tomiku to J.Tuwim,Ważyk Adam,Pasternak Leon,W.Broniewski,Putrament,Huszcza Jan.I paru innych autorów mniej znanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Jako ciekawostka -miejsce wydania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 11 Luty 2012 Autor Share Napisano 11 Luty 2012 Ooo!!! No to rzeczywiście ładna perełka". Czytałeś może?? :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Z tego typu perełek" to posiadam Polskie pieśni rewolucyjne z lat 1918-1939" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.