Skocz do zawartości

Orneta - arsenał z II WŚ w mieszkaniu

matteus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja mam to samo ale w piwnicy i w drugim pokoju mam kolekcje nie wypałów nie wybuchów i innych kolekcjonerskich rzeczy które wszyscy zbierają !!!
Za te parę łusek i inne nie groźne pierdoły był już wątek na forum.Że nie oddali a wysadzili na poligonie bo nie umieli się określić czy jest bezpieczne.
Napisano
ja mam tylko łuski itp , na czuby zapalniki itp nie było jakos kasy . wszystko wywaliłem na znany nam portal aukcyjny niech sie z tym ktos buja ..... moja zona dała mi warunek hehehe ze mam sie wszystkiego pozbyc :)
Napisano
A ja mam w domu trzy butle 11kg z gazem sila razenia jak pociskow altyleryjskich czy juz mam zaczac sie bac ze mi zabiora i wysadza.
Napisano
Witam!!
Was drodzy koledzy jesli chodzi o tok sprawy poinformuje was o wszystkim osobiscie w najbliszym czasie.
Oczywiscie kolekcja nie jest moja tylko mojego ojca.
Pozdrawiam
Napisano
Mikross jak czytam takie banialuki co piszesz to sądzę ,że masz bujną wyobraźnie i to bardzo.Przy tym zupełny brak pojęcia o temacie .Tak wnerwiają mnie takie wypowiedzi z góry zakładające ,że jak byś był obok dał bym Ci po pysku..
Napisano
Oni wszyscy są poje**** - policja chce aby był porządek to niech ułatwi legalizowanie takiej broni, denerwujące jest to, że ktoś dba o eksponat, czyści konserwuje,wiesza na ścianie, nikomu nie robi krzywdy - a tu o szóstej rano pukają w drzwi funkcjonariusze niczym gestapo, zawijają wszystko włącznie z właścicielami na komendę. A wszystko kończy się tak że broń przepada w niewyjaśnionych okolicznościach (chociaż by do muzeum oddali) a właściciel ma wyrok w zawiasach.

Nie wiem jak się to tyczy tej broni bo zdjęcia są niewyraźne, ale ile jest takich przypadków z destruktami prosto z ziemi kiedy eksperci stwierdzają, że można z tego oddać strzał, ja poprosił bym sędziego o to aby biegli przymnie z tej broni strzelili - sam był bym ciekaw jak to by się skończyło.
Napisano
Wie ktoś czy na posiadanie białej broni też jest paragraf i jaka jest definicja takowej? Przypomniały mi się dwie marne repliki szabel kozackich (zakupione gdzieś 20 lat temu na rynku od przyjezdnych stamtąd") wiszące na ścianie na działce. A nawet na nóż kuchenny też spojrzałem z podejrzliwością...
Napisano
A kolegę mikross pragnę poinformować, że wg naszych przepisów nie potrzeba mieć zezwolenia na posiadanie np. butli spawalniczych, więc oficjalnie może je posiadać osoba niedoświadczona i nieodpowiedzialna, a co za tym idzie majstrować przy nich wedle uznania. Myślę że wiesz, czym jest pełna butla acetylenu? Nakieruj wyobraźnię na właściwą drogę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie