Skocz do zawartości

Muzeum Broni Pancernej nękane donosami

sil3nt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
A ja widzę to tak :

Żartami to są tu niektóre wypowiedzi. Podobnie medialne. (Recenzentki" się znalazły).

Zazdrość niektórym gały ściska, że muzeum eksploracji dostało jakiś sprzęt a nie kto inny. Większość widzi chwytne artykuliki o donosach", natomiast nie chce widzieć pewnych zdarzeń autorstwa świętych krów poznańskich" wcześniej. Każdy ( nawet Wars ) prawo do własnej oceny sytuacji i wyciągania wniosków.

Dlatego nie odpuszczaj Piotr. Nie ma przeproś !
Jak ktoś ma problemy z tym to jego sprawa.

Panowie s_boj i kicereb, pytanie do Was: czy jak ktoś kogoś pobije, a potem opłaci jego leczenie to nie odpowiada za pobicie?"
Tyle, że przypadek wydobycia Stuga można raczej porównać do (zakładając, iż rzeczywiście zrobili w nim jakąś dziurkę) do złamania ręki tonącemu, podczas wyciągania go na brzeg. Co z tego, że go odratowano i przywrócono do życia, skoro mi9ał rękę w gipsie?

Dlatego nie odpuszczaj Piotr. Nie ma przeproś !
Jak ktoś ma problemy z tym to jego sprawa."

A pewnie, dawaj dalej i licz na to, że Pan major i Jego ekip[a się zniechęcą do pozyskiwania i remontu nowych eksponatów:)

Ja znalazłem np. taki przykład (Kraz)"
Super przykład :)

azdrość niektórym gały ściska, że muzeum eksploracji dostało jakiś sprzęt a nie kto inny."
tia, jakiś sprzęt dostało, a że byle jaki... :) Ile wcześniej było podań o treści dajcie coś, no dajcie, dajcie..." :)
http://www.muzeumbronipancernej.pl/en/newsmbpcswl/1-latest-news/158-gsienicowy-wielozadaniowy-transporter-cignik-mt-s
I kto komu ma czego zazdrościć?

A może by ktoś rozwinął publicznie o co chodzi mu w cytuję
(Zazdrość niektórym gały ściska, że muzeum eksploracji dostało jakiś sprzęt a nie kto inny. Większość widzi chwytne artykuliki o donosach", natomiast nie chce widzieć pewnych zdarzeń autorstwa świętych krów poznańskich" wcześniej. Każdy ( nawet Wars ) prawo do własnej oceny sytuacji i wyciągania wniosków.) O jakie zdarzenia chodzi ? niech się wszyscy dowiedzą bo te ogólniki to tylko bicie piany i nic nikomu nie mówiące półsłówka .

przypomniało mi się że to właśnie To muzeum chciało wyrwac jakiegoś IS'a z pomnika. Podtrzymuje moje zdanie na temat osiągnięc tych Panów, osiągnięc typu BAT zapalił po 10 latach" :), a że uruchamianie silnika w nieznanym stanie jest mało profesjonalne to już inna sprawa. Niczego nie zazdroszczę, nie moja branża, ale po czynach ich poznacie". Zróbcie chłopaki coś pożytecznego, wymiernego na odpowiednim poziomie to środowisko zobaczy i doceni. A teraz to jakby remontowac Trabanta i porównac to z odbudową Aston Martina :) ŻART.

O jakie wydarzenia chodzi ? To zapytaj np. Pana majora.

O ile mi wiadomo, Wars też się nie zniechęci. I pewnie nie odpuści.

Panie db - żartem to są twoje posty.
Wyśmiewane muzeum to realna infrastruktura i pierwsze skromne (ale jednak) nabytki. Ty natomiast to zwykłe podskoki na forum.

To byłoby na tyle.

Panie Piotrze Lewandowski nie bądź Pan śmieszny.
Pańska wypowiedź na temat profesjonalnego" remontu Kraza przez Pana czyli Warsa vel Drako a którą pozwolę sobie zacytowac : Ja znalazłem np. taki przykład (Kraz):
http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?f=3&t=14791 " świadczy o tym że Pan nawet nie czytasz tego co podajesz. W tekście jest takie zdanie : Jest to praca jednego człowieka, prawdziwej "złotej rączki, naszego nieocenionego kustosza - Kazimierza Teski." Więc nie Pańska robota. Weź Pan się zajmij czymś innym , może zbieraj Pan Kinderniespodzianki?

Panowie koledzy z Poznania.
Przeczytałem to co wyżej, poczytałem gdzie indziej i... oczom własnym nie wierzę.
Mówiąc po naszemu, ja nadal nie rozumiem z czym wy macie problem....
Podpowiadam:

art. 234 kk - kodeksu karnego
Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

art. 235 kk

Kto, przez tworzenie fałszywych dowodów lub inne podstępne zabiegi, kieruje przeciwko określonej osobie ściganie o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe lub przewinienie dyscyplinarne albo w toku postępowania zabiegi takie przedsiębierze,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

art. 238 kk
Kto zawiadamia o przestępstwie, lub o przestępstwie skarbowym organ powołany do ścigania wiedząc, że przestępstwa nie popełniono, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

art. 241 - kk
§ 1. Kto bez zezwolenia rozpowszechnia publicznie wiadomości z postępowania przygotowawczego, zanim zostały ujawnione w postępowaniu sądowym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Mam tłumaczyć czy nie muszę?

Jeżeli Wars ma rację i przestępstwo popełniono to wymiar sprawiedliwości słusznie, choćby z jego donosu będzie sprawców ścigał.

Jeśli jednak to nie nastąpiło, a donosy się powtarzają, to polskie prawo obowiązujące w tym daje drugiej stronie możliwość obrony.

Żalenie się dziennikarzom, choćby i w słusznej sprawie tu nie pomoże.
Chyba, że COŚ jest na rzeczy i boicie się z tym iść do sądu.

Następny wulgaryzm zostanie nagrodzony.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Nadwojciech 20:15 20-10-2011

kolego acer- może i żartobliwe są moje posty, ale tak to z zewnątrz wygląda. Nie siedzę w tym środowisku, ale widzę co kto osiągnął. Mi metody działania Pana L. nie imponują a prezentacje jego osiągnięc tym bardziej!!! Majorowi za to gratuluje z całego serca bo pokazał co może. Tyle.

Wars kontra Środowisko. :]]]

Z mediami na Warsa i Muzeum Eksploracji? To już chyba było, choć w innej skali. Zdaje się że kiedyś w podobnym stylu pisał Odkrywca, ale jak zwykle skończyło się na biciu piany trzepaczką (artykuł o kole koło Koła, i tym podobne).
Ja widzę pewną żelazną prawidłowość. Pojazdy cięższe od malucha są pewną podstawą do sporów. Widocznie jakieś układy znowu są naruszone i stąd kolejna wojna 'światowa' (środowiskowa).
To już chyba III warsiasta. Naprzód był Ford GPA, potem StuG, a teraz CSWL. Tematy związane z braćmi skanalizowały się ostatnio na Panterze, a w przypadku CSWL poszło o niezdrową konkurencję. Tak ja to widzę.

Dla są śmieszne zarzut o zniszczenie i uszkodzenie przy wydobyciu.Zawsze jest jakiś ryzyko utraty życia lub zdrowia pod czas akcji ratunkowej.A tym bardziej że takie akcji wydobycia sprzętu z ziemi to naprawdę trudna praca jak widzę po załączonych materiałach.Tym bardziej że pojazdy w ziemie leżą po kilkanaście lat!
Dalej mówiąc wszystkie pojazdy wydobyte przez Muzeum Broni Pancernej i Pana Majora na pewno czeka świetlana przyszłość jak np.StuGa 4.Jak również zabezpieczenie Pz IV z Kluczewa.
Więc po co ta cała Farsa z artykułami i donosami do prokuratury i robienia z tego show.
W sumie dla Pana L.dobra reklama własnego wizerunku i interesu.
Zdrów

draco vel warsie, czyli piotrze L.- jeżeli roisz sobie, że swoimi donosami naruszasz jakies ''układy''- to jestes jeszcze ciężej chory, niż to wygląda na pierwszy rzut oka.
W tym wątku najzwyczajniej drzemy sobie łacha z Twoich żałosnych wygłupów.I tyle.

Ten cały donos i artykuły w Gazecie Wielkopolskiej to śmieszne jak rozwikłanie wątku Pantery.
Podobna niedorzeczna kwestia wszczęcia śledztwa i ukarania winnych.
Tylko w tym przypadku ktoś nie potrzebnie bruździ Panu Majorowi i porządnej organizacji.Zajmującej się ratunkiem tych wspaniałych pojazdów których już nie ma!

Z kociakiem z Nidy? OK to było przegięcie, potępione zresztą przez środowisko pasjonatów, ale doszukiwanie się znamion przestępstwa w każdym wydobyciu pojazdu w Polsce to śmiech na sali. Ile jeszcze umorzeń zaliczy praktyka p. Lewandowskiego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie