kucol61 Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Ten kraj jest chory . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Jaskółki ćwierkają, a dobrze poinformowane źródła szemrzą, iż osobnik zatrzymany w Bolimowie reprezentował tę samą firmę, co zatrzymujący. Krótko mówiąc pies pogryzł psa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Fiu fiu...I tamten złapany sprzedał następnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszazon Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Kolego shadowN pytasz na jakiej podstawie skonfiskowano bagnety? Ano na takiej, że były pokryte korozją podobnie jak ruta od panzerfausta, jak hełm polski salamander. Dedukcja była prosta zardzewiałe- na pewno wykopane. I domino ruszyło...Otrzymałem postanowienia o dopuszczeniu dowodu z opinii biegłego w sprawie określenia: 1.czy przekazane do badań przedmioty zostały wykopane z ziemi, 2.czy posiadaja wartość historyczną,artystyczną lub naukową, 3.czy są to przedmioty o szczególnym znaczeniu dla kultury, 4.oraz jaka jest szacunkowa wartośc tych przedmiotów? Ponad to przekazać biegłemu materiał dowodowy w postaci:1.hełm pochodzący prawdopodobnie z czasów II wojny światowej silnie skorodowany2.ręczny granatnik wraz z pociskiem bez zawartości materiału wybuchowego silnie skorodowane3.łuska od pocisku silnie skorodowana (dodam od siebie, że od flaka 38)4.bagnety 5 szt.skorodowane(dwa z nich posiadają pozostałości drewnianych części rękojeści, dwa z nich posiadają pochwy metalowe)5.bagnet kolczy skorodowany. I czekam co też ten ekspert tam natworzy? A nawiasem mówiąc biegłym jest człowiek co artykuły do Odkrywcy pisze. Panowi macie takie rzeczy na stanie? To się spodziewajcie problemów. Ja bym się w życiu takich żywcem jaj nie spodziewał, aż się na własnej skórze przekonałem w jakim błędzie żyłem. Policjant archeolog tak działa.Chłopaki jeszcze nie do jednego z was zapukają z rana i będziecie przecierać oczy ze zdumienia co wam zarzucać zaczną... Franz Kafka powrócił! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 to wszystko zaczyna już trącać lekką paranoją,a może zamiast dawać sie poniewierać przez takie dzielne" służby,spróbować jakoś odbić piłeczkę"?? nie wiem,wykorzystać prasę, radio ,tv, co kolwiek.pochwalić tego i owego z imienia i nazwiska,obśmiać itp.zasypać doniesieniami obywatelskimi do prokuratury,w każdej błachej sprawie.skoro to ma być praworządny kraj to niech się wykażą na innch polach.nie stety ta paranoja dotyczyć zaczyna wielu dziedzin,nie tylko pasjonatów historiiMoże nadchodzi czas na małą rewolucję?? akurat jesień idzie...,to się dobrze kojarzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 oszazon, trzymaj się wersji że je przechowywałeś w doniczce od kwiatków bo masz taki fetysz i niech Ci udowodnią że tak nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 ps. miałem na myśli fakt tej rzekomej korozji w ziemi.chcą Cię na siłę uwalić, nie daj się bo nie jesteś przestępcą ani krasnalem ogrodowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszazon Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 Mam to całe towarzystwo gdzieś! Przytoczyłem swój przykład by zobrazować metody działania służb bez mundurowych. Wjechali do mnie na podstawie donosu. W szczytowym momencie 10 osób się kręciło. Namiar miał być pewny. Saperzy na telefonie. I lipa... Ani wykopkowych złotych talarów. Ani arsenału nie było. Więc brali co popadnie bo stwierdziłem,że donosicielowi sprawę założę.PS.Bagnety mi pordzewiały od wilgoci w piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 18 Październik 2011 Share Napisano 18 Październik 2011 oszazon, z Twojego przykładu wynika, że służby" maja kolejny, wygodny target, podnoszący im wykrywalność bez specjalnego zachodu. Jak możesz, daj im popalić nie na przyszłość nie będą tacy pewni siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popek Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 słowo klucz dla policji : DOMNIEMANIE , już pisałem ale mnie wyśmiali że muszą udowodnić itp ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Tłumaczyć i bronić to się trzeba jak sąd ma twarde dowody,potwierdzające co i gdzie zaszło.Gdy Ci coś zarzucają,ale nie potrafią tego udowodnić - to oskarżony nie ma obowiązku im pomagać.Mylicie pojęcia,zresztą jak ktoś jest przysłowiowa dupa" to zawsze i wszędzie będzie pokrzywdzony przez los,a jego konfrontacja z władzą w praktyce o wiele bardziej tragiczna niż kogoś,kto sobie kitu wcisnąć nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszazon Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Do bezmundurowych mówiło się jak do ściany. Nie ma z takimi tematu.Poczekam na sprawę a wtedy na pewno się z Wami podzielę co i jak poszło. A na razie idę się odhaczyć na komisariat!hehePozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek-el Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 http://www.polishrounders.org/news/newsy-z-kraju/4203-kolejne-miasta-na-celowniku-suby-celnej-funkcjonariusze-qodwiedziliq-szczecin-i-winoujcie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STYCHU3 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Przez tą nagonkę na poszukiwaczy czuje że w końcu zatrzyma się ten patrolujący radiowóz kiedy ja będę spacerował po poletku z wykrywką i podejdą do mnie uśmiechnięci panowie i tu pytanie ,jak się zachować jak wytłumaczyć im mój spacerek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartorzel Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Jeśli opinia biegłego jest niekorzystna to możemy powołać swojego biegłego. Dwie sprzeczne opinie i powstaje spór. Zdanie prokuratora-naukowca nie ma większego znaczenia w przypadkach nieokreślonych w ustawach. Liczy się orzecznictwo. Z tego co wiem to chyba Sąd Najwyższy nie rozpatrywał jeszcze żadnej sprawy związanej z wykrywaczami i zabytkami". Radze w każdej sprawie się odwoływać jak najwyżej. Jeżeli nie ma dla nas przychylnej ustawy to może wywalczymy takie coś (chociaż może to być również strzał do własnej bramki. Moje marzenie to stwierdzenie, że moneta, guzik, zerdzewiały bagnet, okopowa deska klozetowa itp to nie jest zabytek !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciopawcio2 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 http://www.lubin.pl/telewizja,2171,_legnica_nielegalne_wykopaliska_archeologiczne_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciopawcio2 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 http://www.mmwroclaw.pl/330246/2010/3/2/nielegalne-wykopaliska-i-sprzedaz-wysylkowa?category=naSygnale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciopawcio2 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 http://www.dzienniklodzki.pl/stronaglowna/281899,lodz-prowadzili-nielegalne-wykopaliska-zdjecia,id,t.html?cookie=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciopawcio2 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 http://natropie.onet.pl/najnowsze/10-lat-grozi-za-nielegalne-wykopywanie-starych-gar,1,4172924,artykul.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciopawcio2 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 http://www.ebos.pl/wiadomosci/prowadzil_nielegalne_wykopaliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciopawcio2 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 nie jest dobrze w tym kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 @bartorzel,oczywiście że można powołać swojego biegłego tylko że jego opinią można się podetrzeć,sąd i tak uzna opinię powołanego z urzędu. Poczytaj fora prawne i historie ludzi którym dodatkowy biegły kompletnie nic nie pomógł prócz oczyszczenia portfela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 To jest ciekawe: Wykopywał je z ziemi i zabierał do domu, a następnie chwalił się swoją kolekcją na jednym z portali internetowych dla poszukiwaczy skarbów".Czyli mamy pelna inwigilacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Od dawna dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 pawciopawcio2 nie można było się obyć bez nabijania licznika i wklepać linki do jednego postu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.