piokot20 Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Napisano 27 Wrzesień 2011 W internecie natrafiłem na następujące informacje: POLOWANIE NA „ ŁOSIA” „Każda chwila szukania jest jednocześnie chwilą spotkania… P.COELHO W imieniu całej ekipy programu „Było nie minęło” serdecznie zapraszamy wszystkich pasjonatów historii, miłośników eksploracji i zapalonych tropicieli przygód na niezwykłe spotkanie pod hasłem: POLOWANIE NA ”ŁOSIA”. Spotkanie odbędzie się w sobotę 24 września br. o godz. 10.00 w miejscowości Wólka Radzymińska koło Warszawy. Akcja ta ma charakter plenerowy i obejmuje eksplorację szczątków legendarnego samolotu „PZL 37 - Łoś”. Licząc na jak największy odzew z Państwa strony serdecznie zapraszamy do wspólnych poszukiwań i do zetknięcia się z żywą historią. Czekamy na Was w sobotę !!!!Adam SikorskiWraz z ekipą "Ciekawe, ale niestety Twierdza Modlin czeka :)
pawel888 Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Spóźniłeś się troszkę z tą informacją, wydobycie szczątków już się odbyło z bardzo dobrym skutkiem. Więcej będzie można zobaczyć w programie Było nie minęło". Niestety kiedy będzie wyemitowany mi nie wiadomo, trzeba czekać.
habs Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Byłem tam i wyszło sporo ciekawych rzeczy.Poszukiwania ( kopanie )trwały przez całą sobotę i niedzielę .
R51 Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Materiał filmowy będzie w Było nie minęło" 15 października o godz. 15Pozdrawiam wszystkich uczestników tego wspaniałego wypadu, którzy dawali z siebie wszystko. Było naprawdę ekscytująco.
habs Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Więcej zdjęć na http://www.kurier-w.pl/?p=8188fakt teren nie był łaskawy po pierwszym dniu pranie od kaloszy po czapkę :-)Pozdrawiam
karabin Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Dzięki za foto i link:) Terenu współczuję,ale warto było. Prawdopodobnie u ruskich jest cały łoś ,tak cuś obiło mi się o uszy w programie Było nie minęło.
Poszukiwacz_skarbów Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Poszukiwania były 24 września a na forum BNM zaproszenie wystosował Pan Robert Kmieć 22 wrzesnia... ogólnie to oni chyba nie chcieli mieć za dużo uczestników, po prostu imprezka dla znajomków i kolesi z ich paczki. Jak by chcieli się integrować i spotkać w szerszym gronie to by troszkę prędzej dali informację o planowanych poszukiwaniach.
R51 Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Na polu było około 50 osób. Gdyby grono było jeszcze szersze to byśmy się nawzajem nadeptywali. Czemu wszyscy dopatrują się kumoterstwa?
karabin Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 12 godzin wystarczy na dojazd w każdy zakątek kraju,więc pod Warszawę tym bardziej nie problem. Z roboty choćby urlop na telefon i wicher w teren:)Co do kumoterstwa to nie dopatrywałbym síę takowego,przecież p.Kmieć nie był obowiązany powiadamiać kogokolwiek nawet 22września. Za dużo ludzi też nie dobrze ale myślę że nikogo by nie pogonili gdyby ktoś dojechał.Pzdr.
Poszukiwacz_skarbów Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Pewnie, że 12h wystarczy na dojazd we wskazane miejsce tylko trzeba wiedzieć o takowych poszukiwaniach prędzej! Powiedz mi kto wiedział o tych poszukiwaniach? Nikt spoza kręgu :) Danie zaproszenia na dwa dni przed poszukiwaniami to trochę za mało czasu, biorąc pod uwagę, że nie każdy siedzi cały czas w internecie. I nie każdy może od tak sobie wsiąść w auto i jechać bo przecież jest praca są jakieś zaplanowane inne wyjazdy... Oczywiście nie mam pretensji do ekipy BNM przecież to ich sprawa i ich wola kogo i czy w ogóle chcą zapraszać na takie wyprawy.
Czlowieksniegu Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Z ciekawości- skoro nie masz pretensji, to po kiego się żołądkujesz?Ogłosili kiedy ogłosili, zrobili to gdzie chcieli, przyjechał kto wiedział- w czym rzecz?
pawel888 Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Poszukiwacz_skarbów- o jakim kręgu mówisz? O co Ci w ogóle chodzi? Nawiasem mówiąc, była wystraczająca ilość osób, rzekł bym że jeszcze za dużo ale to moje osobiste zdanie...
vis1939 Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Bardziej to mi wygląda na polowanie na jelenia,takiego od kopania:)
habs Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Owszem byli Panowie Adam Sikorski Robert Kmieć Stanisław Gołub Tomasz Smyk Dariusz Brodziak Wojciech Tomaszewski ,specjalista od malowań samolotów no i człowiek który to wszystko wytropił nie szczędząc swojego czasu chodził od drzwi do drzwi zbierając informacje ,i to jest ten krąg można rzec etatowy .Reszta ludzi w tym ja wyczytała albo z internetu albo gazet i przyjechali , niektórzy przyjeżdżali na chwilę tylko popatrzeć.vis1939 założę się że Ty będąc tam w ogóle nie chciał byś wyjść z dołu :-)
pawel888 Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 człowiek który to wszystko wytropił nie szczędząc swojego czasu chodził od drzwi do drzwi zbierając informacje" Nie można mu nigdzie ujmować, osobą tą był Pan Marek Rogusz, dzięki któremu cała akcja w ogóle miała miejsce. To jemu należy się największe uznanie i szacunek.
karabin Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Nurtuje mnie pytanie,czy aby wszystko zostało wydobyte w tak krótkim czasie? Jak na eksplorację miejsca rozbicia samolotu to zbyt mało czasu,do tego w takim terenie.
gr12 Napisano 30 Wrzesień 2011 Napisano 30 Wrzesień 2011 To co wypisuje poszukiwacz skarbów to nic innego jak to że żąl mu du....ściska.POSĄDZA ludzi o kumoterstwo!!!Powinieneś sie cieszyc że znaleziono szczątki kolejnego Łosia
habs Napisano 30 Wrzesień 2011 Napisano 30 Wrzesień 2011 Nie wątpliwie było to miejsce upadku łosia . Czy wszystko zostało wydobyte ? .Teren był sprawdzony aparaturą Lorenz przez Roberta Kmiecia i większych obiektów nie było na scanie , mniejsze wydobywano na bieżąco z pola i podczas wydobywania golenia i cylindra.Trzeba wziąć pod uwagę miejscową ludność która na pewno zbierała części a i nie jedna osoba chodziła z wykrywką. W rozmowie z właścicielką pola wspominała że podczas prac polowych znajdowano części wyposażenia i umundurowania .Istnieje domniemanie wysadzenia wraku przez wojsko .
shadowN Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 gr12 akurat tajemnicą nie jest że w pewnych kręgach jest kumoterstwo więc przestań wybielać publicznie.
Jacul Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Witam szanownychTak dowody znalezione podczas tego jakze wspanialego dnia - (powiem wiecej - dnia moich kolejnych urodzin - wspanialy prezent) świadczą ze samolot po upadku został wysadzony w powietrze przez naszych saperów wiadomo w jakim celu. Byłem na miejscu i dzieki Markowi Roguszowi mogłem to uwiecznic na zdjeciach. Na poczatek moze troszke tego co najbardziej was chyba zainteresuje czyli fantów bo nie licze by moja fizjonomia robiła w zestawieniu z nimi wiekszą furorę:)Oto link niech i wam troche slinka pokapie - niedługo bedzie eksozycja w muzeum Wojska Polskiego.https://picasaweb.google.com/1017868632 ... directlink
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.