Kurt Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Napisano 4 Wrzesień 2011 Witajcie szlachta, dziś swą premierę miał czwarty sezon Czasu Honoru :)Jakie wrażenia ??
Kurt Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Napisano 4 Wrzesień 2011 Więcej poniżej:http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/czas-honoru/wydarzylo-sie/czas-honoru-4-znowu-razem/4614395Nie da się ukryć że prawie się otarło o milionerów za sprawą Huberta Urbańskiego :)http://aleseriale.pl/cid,5364,sid,27194,zwiastun.html
Kurt Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Napisano 4 Wrzesień 2011 http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/czas-honoru/wydarzylo-sie/hubert-urbanski-wracam-do-aktorstwa/5198334Nie da się ukryć że scena z zielonymi diabłami była całkiem całkiem !Pozdrawiam Kurt
Dunczyk Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Vanitas, vanitatum et omnia vanitas. każda seria oddala co raz bardziej widzów od realiów okupacyjnej Polski, zasad działania w konspiracji etc. etc. etc. Żałosne i tyle.
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 M.in. w każdej serii likwidowany jest oczywiście szef warszawskiego Gestapo.W sumie dobra rozrywka - siedzimy z ojcem, oglądamy i ubaw po pachy :)
piokot20 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 No muszę przyznać, że nawet mnie zaciekawiła ta seria.Oby w kolejnych odcinkach działo się jeszcze więcej.
piotr916 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Witam! ma być sporo potyczek,akcji-ponoć dobrze nakręcone.Zobaczymy...
Szturman88 Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Szkoda czasu serial robi się coraz bardziej cukierkowaty.Czekam na to ja KG AK zorganizuje taniec z gwiazdami.A szkoda bo była szansa na zrobienie fajnego filmu.Pozdrawiam.
marv Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 W jednej scenie Władek biegał z mp18 zamiast stena,a już myślałem że się chociaż postarają...
grzeb Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Co tu duż mówić: serial jest mało ciekawy. Duża ilość wątków, w tym przede wszystkim miłosnych. Dochodzi to tego tzw. wątek żydowski" wg mnie zbytnio eksoponowany. Ogłądałem 1 odcinek IV sezonu i co: dwóch głównych bohaterów spotykamy w II Korpusie WP (ciekawe, jak tam się znależli). Nie jest to serial wybitny, były ciekawsze.
DarekD Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Ciekawe czy to ten sam egzemplarz którym się posługiwał japoński spadochroniarz w pierwszym odcinku Czterech pancernych.."?:)
Kurt Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Napisano 8 Wrzesień 2011 drugi odcinek dostępny jest już w sieci ..
lanca Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Odpuście już tą krytykę jest serial więc oglądajmy,który film kiedykolwiek pokazał całą prawdę o tamtych czasach???
Korowiow Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Oczywiście. Czterej pancerni i pies" :)))
danielbre Napisano 10 Wrzesień 2011 Napisano 10 Wrzesień 2011 Nic nie dorówna Kolumbowie,Godzina zero,"stara dobra klasyka
Szturman88 Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 WIększość filmów powstało w latach 60 i 70 mimo ingerencji cenzury.W amachu" nie pada ani raz słowo AK a wszyscy się oriętują o kogo chodzi.Kolumbowie" super zrobiony nawet Czterej Pancerni" też ciekawie zrobiony.A Czas Honoru " sory gregory te wątki miłosne doprowadzają mnie do rozpaczy ci nasi Cichociemni rozkochani na całego.Kiedy oni maja czas na konspiracje może w wekendy.
Dunczyk Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 Z tego co mi wiadomo,to egzemplarz z Czterech pancernych ..." obecnie zdekowany, znajduje się w prywatnych rękach, a czemu bez sensu? Otóż w 1944 roku była to już broń przestarzała i tak jak jej pierwowzór MP18/28 znajdował się już tylko w rękach policji i jednostek tyłowych, tak lanchester trafił do marynarki wojennej i RAF, do ochrony baz lotniczych, okrętów etc. W jednostkach pierwszo liniowych królował sten, a w II Korpusie etatowym pistoletem maszynowym był amerykański thompson, więc w rękach naszych bohaterów był bez sensu, tak jak berety na ich głowach, wprowadzane do umundurowania już po bitwie cassińskiej. ale ... prawda ekranu, o tyle dziwne, że broni dla celów filmowych w naszym kraju nie brakuje. to tak celem odpowiedzi na pytanie marv
mkduch Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 jesli sie niemyle to ten doktor juz ras był w tym serialu ale potem wyjechał na front wschodni
srg.steiner Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 bo to dobry" Niemiec jest...A ja szukam takiego filmu pl. pigółki dla Aurelii" czy jakoś tak...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.