Tauder Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 Podczas poszukiwań , tym razem bez wykrywacza za to w sieci ,trafiłem takiego rodzynka.Szanowne grono miłościwie nam panujących archeologów , miast zajmować się klejeniem skorupek .............. http://www.archeologiczne.fora.pl/prawo-archeologiczne,19/sposob-na-wandali,421.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 No chyba ich po*** za przeproszeniem. Nie pozostane im dłużny, jak kuba bogu tak bóg kubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 widzieliście kto tam występuje ?StyszAdministratorświęta inkwizycja i główny tępiciel czarownic, budowniczy stosów .... to wiele rzeczy tłumaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Niestety prawo stoi nie naszej HERETYCKIEJ stronie tylko po tej drugiej stronie konfliktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 strzeliłem w ciemno, ale kurde w 10 :)looknijcie na wpis Stysza Szok... nie złapanie tego gościa, ale właśnie te 80% komentarzy na forach poszukiwaczy uświadomiło mi, że to trzeba rozbić - wypalić ogniem, a te ich fora i gazety pozamykać, bo to główne źródło propagowania niszczenia stanowisk archeologicznych. Buta, bezczelność, cwaniactwo, ignorancja. Odechciało mi się myśleć, co tu zrobić, aby możliwe były kontrolowane poszukiwania. Nie warto, oni się z nas jedynie naśmiewają... ">>że to trzeba rozbić - wypalić ogniem, a te ich fora i gazety pozamykać<<rewelacja, panie Stysz jesteś wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Szok... nie złapanie tego gościa, ale właśnie te 80% komentarzy na forach poszukiwaczy uświadomiło mi, że to trzeba rozbić - wypalić ogniem, a te ich fora i gazety pozamykać, bo to główne źródło propagowania niszczenia stanowisk archeologicznych. Buta, bezczelność, cwaniactwo, ignorancja.Odechciało mi się myśleć, co tu zrobić, aby możliwe były kontrolowane poszukiwania. Nie warto, oni się z nas jedynie naśmiewają..."Drukuje oto" i wieszam w ramce nad łóżkiem,koło krzyża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Mały wielki człowiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 A może powinniśmy sie zamienić rolami z jaśnie oświeconą(czyt. ociemniałą) inkwizycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 materiały są stare z 2007 roku, ale Stysz chyba dalej pali ogniem i stalą niedawno coś arturborat czy krecik pisali w jakims wątku o tym inkwizytorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Stare ale jare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Sorry koledzy za moje wulgarne wypowiedzi, ale już dawno na nikogo nie plułem jadem i muszę nadrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Cóż, Stysz - jaki jest, każdy widzi. Musimy współczuć cierpiącemu w jego chorobie. A najlepiej zrobimy pisząc donos od nos, na nos - jak mawiał Smoleń w jednym ze skeczy kabaretu Tey. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 stock84 - wydaje mi się, że się mylisz ...apewne nigdy nic nie odkryli, nie znaleźli i pewnie niewiele mają do czynienia z tematem."odkryli : fora i gazety poszukiwawczeznaleźli : kilku osobników, którzy byli na róznych forach i złożyli na nich donosmają dużo do czynienia z tematem : siedza na wypasionych pośladkach, wcinając pączki zapijane kawusią i skanuja net w poszukiwaniu tych kogo jeszcze mozna pograzyc, np. za kopiejki, hitlerki, guziki. bo skoro ma znalezione, to musi mieć wykrywacz. jak ma wykrywacz to na pewno łazi po stanowiskach. a jak lazi po stanowiskach to pewnie po nich ryje, a jak po nich ryje to trzeba go .....tralalala.bo kazdy poszukiwacz to zlodziej, a jak złodziej, to pijaki nie ma wyjatkow - wszystko to banda, złodzieje i tylko patrzą jak sobie kabzę nabić.poza tym Stysz chyba działa w łódzkim, tak ?to też wiele mówi, bo jak pamiętacie w zeszłym roku było tam sporo łapanek ? zbieg okoliczności ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Ale buraki:D,zakazać wykrywaczy. A może CB-radia jeszcze? Niech na tym buracko-bucowskim forum zapodają linki do wiadomości jak to prokuratura do dupy im się dobiera za zniszczenie zabytku lub jak to oni gówno znaleźli na ziemi przeznaczonej pod autostradę a chłopaki z wykrywkami dali czadu i pokazali kto tu rządzi:) Mają archeologi pobożne życzenia,co za kretyni. Olać baranów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Wyobraźcie sobie, że jednak prawo zostanie zmienione na naszą niekorzyść i archeologią zajmą się tzw. poszukiwacze i miłośnicy przeszłości, wtedy to dopiero będzie konkurencja" = To wszystko wyjaśnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Tak na poważnie, według mnie w każdym środowisku są tacy Stysze; wieczni pieniacze grabiący tylko do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 mus zrobić ustawkę archeo-wykształciuchy VS wykrywaczo-odkrywcy. walka będzie się składała z jednej 3 godzinnej rundy a zwycięzca otrzyma prawo do orania 322575km kwadrat ziemi Polskiej + 2004km2 wód morskich :)czyli cały nasz kraj + roczny karnet na opluwanie przegranych w miejscu publicznym :) A tak na poważnie to chorych ludzi nie brakuję jak poczytałem wypowiedzi tamtych ludzi to czuje jak zaczęła mnie bolec wątroba i wyrostek co mi go 11 lat temu wycieli. Pierwsze co mi przyszło na myśl to porównanie tych ludzi do księdza Piotra Natanka, zapraszam do obejrzenia jego kazania o szatanie, od razu każdy zobaczy o co mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Karabin, nie dziw się, wszystko możliwe że zakażą. W naszym kraju rządzi wszechobecny PR, jeżeli da sie na tym coś ugrać to masz jak w banku że nie będzie można posiadać detektorów.Poszukiwaczy jest może 10tyś jeżeli dzięki mediom uda się zrobić z nich groźnych przestępców to jest pozamiatane bo rząd przede wszystkim potrzebuje sukcesów, a sukces w walce z przestępczością jest szczególnie cenny dla wizerunku i głosów w wyborach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Ale i tak wszystkie największe odkrycia w ostatnim czasie w tym kraju dokonują budowlańcy.Albo czysty przypadek jak ktoś coś znajdzie i zgłosi.Inne odkrycia to życzliwy donos na komendę przez sąsiada albo kogoś ciekawskiego.Według mnie nie ma szans by coś takiego wymyślili.Teraz już biorą sprzęt,dają kare + wyrok w zawiasie i dziękuje.A te wszystkie firmy co sprzedają wykrywacze głównie hobbystyczne.To by chyba splajtowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Co by sobie tam nie wymyślili to i tak dalej będę latał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 W wątku, Stysz jak i reszta rzekomych orędowników nauki wykazali się niewiedzą prawną jak pierwszy lepszy Jan z ulicy. Pozwolenie na kopanie muszą załatwiać archeolodzy gdy chcą prowadzić wykopaliska na stanowisku, zaś Nam ono do niczego potrzebne nie jest gdyż stanowiska mamy w nosie i je omijamy. Jedyne za co możemy oberwać to niszczenie flory i fauny...Nie ma co się powtarzać, Artur sporo poświęcił czasu na przytaczanie artykułów wraz z interpretacją, więc kto mądry to idzie i kopie, a kto mniej mądry to siedzi i marzy o anarchii prawnej dt. poszukiwań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Musimy zacząć chodzi na stadiony i wyrywać krzesła, albo może urządzać walki psów ew. kogutów. Aaaaalboooo wieem co, spalmy najbliższy WKZ?!xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Od razu bić i zabić archeologów- a przecież to w gruncie rzeczy bardzo porządni ludzie:Przykład podany przez stocka + http://www.odkrywca.pl/poszukiwacze-i-archeolodzy-pracuja-na-reducie-ordona,692410.html#692410 + gro innychJakoś nie dochodzi do bójek, ustawek, co znaczy że można. Niestety, niektórzy wolą zasiąść przed monitorem i narzekać jacy to oni wstrętni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 My gadamy o chamidłach a nie o normalnych ludziach. W przeciwieństwie do tych debili nie wrzucamy wszystkich do jednego wora. Oni (pseudo archeolodzy od spraw nie potrzebnych) chcieliby zmieniać prawo:)@steell,ja myślę że jest nas więcej niż 10 tyś.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Ale dajecie do pieca chłopaki. Ustawki, zawody w przekopywaniu ziemi kto więcej znajdzie w niej fantów" ocenianie większości archeologów jako tych grzejących jaja wykształciuchów - chyba jednak trochę przesadzacie. Gdzieś, kiedyś albo czytałem, albo słyszałem ( może to nawet sam Indiana Jones powiedział) że 80 % (czy ileś tam) odkryć dokonuje się w zaciszu bibliotek, archiwów, szperaniu w starych dokumentach itd. a więc nie jest tak, że robota archeologa polega w większości na kopaniu. A jakie zdanie ma na nasz temat większość archeologów? Tego nie wiem,ale wiem za to, że nam, obraz tamtego środowiska psuje stary beton " z wielkimi klapami na oczach, a oni coraz częściej będą na nas patrzeć przez pryzmat działalności naszych ( tffuuu - nie naszych )szkodników. Zanim mnie odsądzicie od czci i wiary, zapewniam,że nie jestem archeologiem i nie prezentuję lobby tego zawodu? Nauki? A w razie ziszczenia się tego najgorszego wariantu dotyczącego zakazu używania wykrywaczy - po prostu, schodzę do partyzantki i działam dalej. Ps. z tymi zawodami w przekopywaniu ziemi - wiem że to było powiedziane z lekkim przymrużeniem oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.