kloki Napisano 12 Grudzień 2011 Share Napisano 12 Grudzień 2011 Marek jeśli uważałeś na fizyce, to powinieneś znać zasady Newtona. Jeżeli na ciało działa jakaś siła, to zmienia ono swoje położenie :) Szczególnie odnosi się to do fajniejszych fantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2011 Co do ustawy i problemów z przepisami.Dostałem taki oto granat. Chętnie bym go widział w sali ale boję się reakcji, oczywiście nie uczniów.Ktoś ma pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 Mimo wszystko bym nie eksponował cytrynki.Cóż z tego że pusta,nie wszyscy o tym wiedzą.Poza tym jak zniknie zabrana przez jakiegoś ucznia?Wtedy będzie nieciekawie..Odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2011 Dzięki, pewnie masz rację.Troszeczkę mi głupio, bo obiecałem, że wstawię:(Tak, rzecz byłaby niedostępna (teoretycznie)Ale każdemu tłumaczyć, że to zgodne z prawem?Troszeczkę mija się z celem/Obawiam się też nadgorliwych rodziców- wiadomo.Chyba przynoszenie na konkretne lekcje, będzie najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 16 Grudzień 2011 Share Napisano 16 Grudzień 2011 Tak Bogdan, przy okazji przynoś i nie zostawiaj w szkole. Różni ludzie się trafiają a ostrożności nigdy za wiele :) Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2011 Dzięki Paweł. To chyba też będę nosił przy okazji. Oczywiście jest dziura i zbita spłonka, ale po co kusić los/ludzi?Bo wbrew prośbom, co poniektórych Odkrywców, nie chcę przestać uczyć:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 17 Grudzień 2011 Share Napisano 17 Grudzień 2011 Podziwiam twoje zaangażowanie kolego bogdan76 i życzę powiększenia ekspozycji. PozdrawiamP.s Wysłałem pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2011 Dziękuję za miłe słowa:)To czy powiększę ekspozycję, troszeczkę zależy od Waszej pomocy:).Przy okazji. Jeżeli ktoś z Was jest z Wa-wy i ma dziecko, to polecam Gród Wikingów.Zorganizowałem tam wycieczkę, zdjęcia są na stronie mojej szkoły.Naprawdę warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2011 Z okazji zbliżającego się Nowego Roku, wszystkim Odkrywcom,dzięki którym powiększyła się ekspozycja" w sali historycznej,życzę udanych poszukiwań w roku 2012 :)Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 Przyszedł czas na stare banknoty i monety, więc zakupiłem antyramę i mam pytanie. Jak je przymocować tak aby się trzymały a jednocześnie ich nie zniszczyć. Ktoś ma pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 Może by przeciągnąć żyłkę przez gablotkę i pod nią wsadzić banknoty ? Taka luźna propozycja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2012 Dziękuję Barson1.Pomysł prosty i myślę, że skuteczny.A co z monetami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 3-4 szpilki wokół monety sprawa załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Moneta ma to do siebie, że zazwyczaj ma dwie strony;) Proponuję: http://www.paper4you.pl/Karta_wymienna_do_albumu_numizmatycznego_A4_20_kieszonek-9326.htmlMożna wyjąć i pokazywać obie mańki dieciakom na lekcji.... To samo tyczy banknotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Szpilki nie bardzo dadzą się wbić, poza tym jest pleksa.Nad kartą zastanawiałem się wcześniej Martianie, bo faktycznie monety i banknoty mają dwie strony:)ale nie jest to takie proste, gdyż brak mi miejsca a chcę aby były one zawsze widoczne i powód przeważający szalę- szybko bym miał ich zdecydowanie mniej:(. Moinm zdaniem, uszą być w antyramie. Tylko jak je przymocować? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Zdjęcia będą wyglądać bardzo siarowato.A gdybyś naciął kółka w tekturze (czy czym jest tył do antyramy) i podkleił plecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Dlaczego siarowo?Każdy otwór musiałby być inny, a tył jest dosyć twardy.Wcześniej zrobiłem antyramę z PRL-em i efekt mi się spodobał. Problem w tym, że monetki są różnej grubości. Teraz chcę podłożyć czerwony materiał. A kleju nie użyję :/Pamiętajcie, że ma to pokazać dzieciakom w szk.pod.że były w naszej historii różne monety, ma ich zaciekawić. Dlatego cieszę się, że monetki są z różnych okresów i regionów Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 3 pleksy sklejone a ta w środku z wywierconymi otworami na monety i masz dwustronną antyramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Świetny pomysł Martianie:)Złożyłem zamówienie na jedną antyramę i już żałuję:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2012 Przy okazji" zapytam, czy nikt nie posiada zbędnych" monet lub banknotów i chciałby je przeznaczyć na cele edukacyjne.Podobno pytać zawsze warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2012 Ok. Rozumiem, że nikomu nic nie zbywa.Więc wstawiam co mam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 6 Luty 2012 Autor Share Napisano 6 Luty 2012 Witam. Z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogę zająć się eksponatami, które otrzymałem od Was a jeszcze nie są w mojej sali. Nie będę też miał możliwość odpisywania na wiadomości. Osoby, które coś mi przekazały(Mam tu na myśli przede wszystkim monety i banknoty, guzili, medaliki) bardzo proszę o cierpliwość i wyrozumiałość.Bogusław Mielniczuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 3 Marzec 2012 Autor Share Napisano 3 Marzec 2012 Witam ponownie.Pomimo pewnych komplikacji,udało mi się zrobić taką ramkę na drobnicę.Niestety tylko tyle :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 22 Marzec 2012 Autor Share Napisano 22 Marzec 2012 A jednak znalazła się dobra dusza, której coś zbywa:)Dostałem kilka banknotów, co oznacza, że powstaną dwie gablotki.Jedna z monetami- niestety w czasie późniejszym.Druga z banknotami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan76 Napisano 22 Marzec 2012 Autor Share Napisano 22 Marzec 2012 Jeszcze zbliżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi