ktos451 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Na krzyżu Walecznych też, na Virtuti Militari nie było, i odznace pilota nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Jeszcze jedna sprawa dotyczaca Virtuti Militari.Nie wiem dlaczego pisza ze to wzor z 1919 roku? Preciez te krzyze byly jednostronnie emaliowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 @cyngielKopia wypuszczona przez DeAgostini to jak informuje załączona metka : Krzyż Kawalerski Orderu WOJENNEGO Virtuti Militari czyli wzór z roku 1919 ze zmianami wprowadzonymi ustawą z 25 marca 1933 r. Wcześniej to odznaczenie nosiło nazwę Orderu WOJSKOWEGO Virtuti Militari. Zatem wszystko się zgadza - kopia odznaczenia wygląda tak jak powinna. Określenie z 1919 r. " potraktowałbym jako nieprecyzyjne ale z tą totalną porażką to chyba przesada;)to jest wypowiedź kolegi frosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Jest nr.6 Odznaka 1Pułku Ułanów Krechowieckich. Kopia udana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 Nr.7 Krzyz Monte Cassino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Nr.8 odznaka 1 pułku piechoty legionów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 16 Sierpień 2011 Share Napisano 16 Sierpień 2011 Następny order 'Order Świętego Stanisława' nr9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 10. odznaka 3 batalionu pancernego, z '37. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Chyba ich popieprzyło za przeproszeniem. Mam gdzieś ich całe kolekcje medali made in china", lepiej już w ogóle nie mieć medali, jak takie dziadostwo w chałupie trzymać. Tyle z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Powiem wam szczerze.. myślałem że będę zbierał te medale.. jednak gdy zauważyłem wykonanie w empiku to odpuściłem sobie. Naprawdę, jakość a nie ilość ma znaczenie. Spontanicznie powiem wam że będąc którymś razem w empiku dwóch chłopców po 20 lat oceniło te medale jako bardzo dobre, ale szkoda że bez swastyk i że nie Niemieckie.. ręce mi opadły, czas umierać albo budować ziemiankę. Ewentualnie zaadaptować Bunkier, czy schron pod Grudziądzem.... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 Są to tylko polskie odznaczenia i odznaki, mogli by stworzyć taką kolekcję najwyższych odznaczeń z całego świata - Medal of Honor, Order Pour le Mérite, Krzyż Żelazny, Order Zwycięstwa, Order Lenina itd. np tylko najwyższe odznaczenia nadawane w XX w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 24 Wrzesień 2011 Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Do ostatniej przesyłki z medalem wydawca dołączył kasetkę z dwoma wkładami na medale i odznaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 24 Wrzesień 2011 Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Dwie kasetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 24 Wrzesień 2011 Share Napisano 24 Wrzesień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 15. krzyż Grunwaldu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Nr.16 odznaka 2. Korpusu Polskich sił na zachodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 17.Krzyż Armii Krajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 I jak?Uzbierał ktoś wszystkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Zakładam, że w tych broszurach są zdjęcia oryginalnych odznaczeń. Znając życie zaraz się pojawią komentarze, że na tych zdjęciach są kopie.Taka moda teraz nastała, że niemal wszystko to kopie.Jedną z odznak pułkowych, które osobiście znalazłem zgłosiłem do wyceny jednemu z antykwariatów - człowiek ocenił jako odlew. Zgłosiłem do drugiego - stwierdził odlew na 90%. Niestety na piśmie nie dali co mnie arcy zasmuciło" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 20 Kwiecień 2014 Share Napisano 20 Kwiecień 2014 Witam ja uzbierałem wszystkiepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 14 Maj 2014 Share Napisano 14 Maj 2014 Z cyklu ordery i odznaczenia ukazało się nowe wydawnictwo .''Polskie ordery i odznaczenia'' przeglądając 1 nr w zapowiedziach -powielone ordery i odznaczenia z serii poprzedniej.Odnoszę wrażenie że upłynniają to co pozostało w magazynach wydawnictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 14 Maj 2014 Share Napisano 14 Maj 2014 Masz rację. Jednorazowo trafiło do sprzedaży kilkanaście odznaczeń których wydawca chce się pozbyć. Jest VM, KW, odznaka pilota, Krzyż za Wilno itp. Wszystko za niecałe 8 złotych sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.