Saper93 Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Napisano 12 Kwiecień 2011 Dowiedzialem sie o tym dzis w wiadomosciach. Kamery maja na celu zlapanie delikwentow wurzycajacych smieci i kradnacych drewno z lasu. Ale chyba zaden straznik lesny nie pogardzi takim dewastatorem jak poszukiwacz skarbow. Lepiej omijac dzikie smietniska szerokim lukiem...http://olsztyn.wm.pl/45683,Ukryli-kamery-w-lesie-aby-zlapac-smieciarzy-i-zlodziei-drewna.htmlPozdrawiam!
sidzok Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 nie wszystkich stać na takie kamery w sumie to szkoda bo jak widzę takie dzikie śmietniska to włącza mi się agresor!
Hebda Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 linia lasu z lewej strony,z prawej tory,pomiędzy szosa która zakręca w prawo i przechodzi przez linie kolejową.Na zakręcie wiecznie było wysypisko,szybkie zatrzymanie auta,błyskawiczna zrzutka i heja..Jakiś czas temu zacząłem się zastanawiać dlaczego już nie ma śmieci,i nagle dostrzegłem zawieszoną kamerkę na drzewie:)zasilanie podprowadzone wzdłuż linii lasu po drzewach od najbliższego słupa przy którym stoją ostatnie domy(jakieś kilkaset metrów)ale działa
pawel888 Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 A kamerka jak nie policyjna to z Nadleśnictwa :) Idealny sposób na bałaganiarzy, ale to tylko doraźna pomoc, w prawdzie nie obwieszą całych lasów dookoła. Niestety ale dzikie wysypiska będą powstawać co raz to w nowym miejscu. Niemniej jednak dobrze że coś robią w tym kierunku.
sidzok Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 dobrze że nagłośnili tą sprawę bo tacy śmieciarze" będą się teraz bali wyrzucać śmieci bo nie wiadomo gdzie takie kamerki powieszą :)
RPS Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Kamer przybędzie, ktoś sfilmuje irówkę" przy pracy, ktoś to pokaże na youtube, ktoś kogoś pozna, wesoło będzie ... :)
stg1971 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 powieszą tam gdzie coś widać,tirówki zagrożone będą niezłe filmy,a tak to legalne ,nagrywać jak się ludzie kochają albo się zginają w pół.
stg1971 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 kolego RPS nawet nie czytałem twej wypowiedzi samo mi to do głowy wpadło,plagiatu nie popełniłem,las to miejsce wypoczynku.
pikami Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Dzisiaj w radiu słyszałem o masowym rozstawianiu kamer z detektorem…ruchu w lasach. Chodzi głównie o kradzieże drewna i dzikie wysypiska śmieci.Moje pytanie brzmi czy są już przypadki gdzie poszukiwacz poniósł jakieś konsekwencje przez taką kamerkę?
sonicsquad Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 To teraz oprócz moro, trzeba będzie łazić w kominiarkach :)Dobrze, że na plecach nie nosimy tablic - trzeba by je zaginać ;)
woytas Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 E tamKamery są przy drogach i w miejscach w których popularne jest wysypywanie śmieci. I bardzo dobrze, że tak jest.
dzieci3 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Niech tam pozostaną.Tylko kultura,a raczej jej brak niech będzie wyznacznikiem do wystawiania ocen nie tylko tym co wysypują....
DAREKK Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Jestem z Mazur lasy dookoła na wyciągnięcie ręki a w nich kampingi, pola namiotowe,mnóstwo plaż a co za tym idzie multum ludzi w sezonie.Odjeżdżają a góry śmieci-dosłownie-zostają,również i tam powinno być zamontowane kamery a karą za śmiecenie sprzątnięcie określonego rewiru
excavator Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Tzw fotopułapka lub Ecotone, fajna zabawka szczególnie ta, która od razu wysyła foto na mail lub w postaci mms na tel. Najlepsze jest to, że w całkowitej ciemności robi foty. Niby do lasu, ale ja używam w innych celach...
acer Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Kamery i różnego rodzaju czujniki trafiły i owszem do lasu :))))Owszem, były już nagrania jak zostawiali po sobie niektórzy dziury....potem były mandaty :)) A jacy zamurowani byli potem ze zdziwieniaNapiszę tylko że tego sprzętu będzie coraz więcej i więcej
maślana Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Głogów,Przemków,Polkowice tam się zdarzają ale tylko gdzie robią drzewo.
nabuh Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Kamery na drogach, kamery w lesie, kamery na ulicach, fotoradary stacjonarne, przenośne - ja wiem, że to w dobrej wierze, ale jakoś mi tak ... sam nie wiem.
dzieci3 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Popieram po raz kolejny,muszą być!!!Tylko po to nawet dla takich co nie mają szacunku dla ziemi,pomijam aspekt i argument po co to wsyzstko
VVICIA Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 nie róbmy z lasu burdelu , las służy w innym celu - to tak parafrazując
Vorax Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 VVICIA ja mialem na mysli romantyczna majowke ,ech
Hebda Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-spacer-po-lesie-w-asyscie-wielkiego-brata,nId,596725:)
Damian84 Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 400 kamer w całym kraju i będą przybywać...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.