banderas Napisano 7 Luty 2011 Autor Share Napisano 7 Luty 2011 Witam.Wypadek był wczoraj jednak wcześniej nie byłem w stanie zrobić wpisu,bardzo to przeżywam.Wziąłem tydzień wolnego.Jestem wiernym kibicem F-1,boksu i combat kalaki.Nikt nie śmiał zadzwonić do mnie z propozycją wypadu w teren jak były testy,kwalifikacje i wyścig.Wszyscy wiedzieli ,że F1 jest ponad grzebanie.F-1 decyduje zawsze o tym , kiedy jedziemy na zakupy,kiedy kopiemy,kiedy rodzina ma wolny telewizor itp.Dziś pierwsza dobra wiadomość-po wybudzeniu boli Roberta prawa dłoń, BOLI GO DŁOŃ!!!! dłoń żyje.No sam nie wiem co mam napisać jeszcze-Robercie jestem z tobą i cały czas o tobie myślę.Do zobaczenia na Hungaroring Robercie-idealne miejsce do powrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Nie wiem... może na Pojazdy/Artyleria?Nie, żebym się hobby i emocji nabijał, ale to już chyba będzie u Ciebie żałoba, gdy Adamek padnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Też oglądam, też kibicuję. Zwróciłem na niego uwagę jako szczeniaka na torze gokartowym koszalin. Odstawał od reszty, jego jazda zachwycała. Jak Robert jeździł w formule renault to się ze mnie śmiali, że mówię że koleś wyląduje w F1 i że te durne relacje na TV4 oglądam namiętnie. Nie jestem fanem F1. Jestem fanem Kubicy. Niezależnie od tego czy to karting, F3 czy inna seria wyścigowa.A co czuję teraz? Zawód i wkurzenie. Cenię go jako człowieka i uważam, że ma mega-talent. Ale za to rajdowanie na 100% dla przyjemności bym mu do dupy nakopał. Jak się nie lubi nadsterownych samochodów to się takim nie jedzie na 100% bez treningu na śliskiej trasie.Co czułem jak się dowiedziałem? Byłem zajebiście wściekły, myślałem głupi gnojek". Utalentowany ale durny jak but.Zawiódł mnie, zawiódł cały team. Bo team to zespół, a Robert jakoś o tym nie chce pamiętać.I żeby nie było to życzę mu jak najlepiej. Mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie powróci do wyścigów i dostarczy nam wielu emocji.Nic, będzie więcej czasu na grzebanie w ziemi. Bo F1 bez Roberta to na spokojnie z powtórek mogę zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Cholera-to trzeba byc w telewizji,zeby ktos o człowieku pamietał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 A czego się spodziewałeś? Pamięta się o osobach Ci bliskich, przyjaciołach itd. Jeśli to osoba obca to musi być znana żebyś mógł w ogóle mówić o pamiętaniu. Gdyby nie sport i TV to nic byś o Kubicy nie wiedział. Więc gdzie jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Znowu ruscy. Pietrov siedział w bagażniku. Czy Włosi znajdą czarne skrzynki?Serio. Szkoda mi chłopaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Witam Wszystkich!Dziwię się osobiście,że tak mały oddzwięk na forum towarzyszy wypadkowi Roberta.Dla mnie to w sumie osobista tragedia więc pewnie dlatego tak to odbieram.Jak czytam komentarze np.na Onecie to zastanawiam się,czy to Polacy piszą,czy jacyś auslenderzy.Z drugiej strony rozumiem,że nie każdy żyje Polską, F1,żużlem,lotnictwem i do tego grzebaniem się w ziemi.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Każdego człowieka szkoda ale Kubica żyje i to jest najważniejsze. Na polskich drogach co dziennie ginie 15 osób w tym dzieci ,to co dziennie 15 ludzkich dramatów i tragedii i jakoś nikt o tym nie napomknie. W takich sportach od zawsze były wypadki,wielu wyścigi przypłaciło życiem-taki ten chleb níestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Serio, serio to wina teamu. Poprzedni nie pozwalał jeździć nawet na rowerku. A serio, serio, serio, to jak bedzie padać, to będzie nudno w niedziele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 Pozdrawiam! W kwestii formalnej Kol.Karabin....codziennie piszemy razem w języku polskim.Co do sedna sprawy...Oczywiście,że każdego dnia umiera wielu ludzi ,np.naturalnie,w wodzie,w powietrzu,na drogach(w tym dzieci).Z tym nawet nie ma sensu polemizować.Ale problem polega na tym,że nie mówimy o bezimiennej osobie bez względu na wiek i płeć(i z całym szacunkiem dla Nich).Mówimy o Osobie ,która nie jest bezimienna w tzw.Swiecie i to tylko dzięki temu,że miała określony charakter i rodzinę,która ją wspierała i do tego w Naszym Kraju.Smierć wszystkich nas zrównuje podobnie jak cierpienie,co wcale nie oznacza,że wszyscy zasłużyliśmy na nią w tym samym wieku i zgodnie z tzw.zasługami.A zasługi Roberta dla Nas wszystkich są już teraz wielkie w tym skomercjalizowanym-multimedialnym świecie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 P.S.Proponuję Koledze wejść" na jakiekolwiek włoskie forum i tam poczytać komentarze o wypadku Roberta,a potem np.na Onet(oczywiście ,o ile Kolega wie jak korzystać z włoskich for i zrozumieć treść postów).Mniej więcej tak wygląda różnica pomiędzy tym,co piszemy,a tym,co wiemy.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Kolego samgnus,nie bądź taki przemądrzały bo cię pająk za obrazek wciągnie. Co do sportowców tych sławnych polskich to coś Ci powiem.Pamięta się o nich jak są potrzebni i przynoszą chlubę,ciekawe czy za 40 lat wspomnisz aby o Kubicy? Wíelu jest zapomnianych sportowców którzy kiedyś byli sławni a dziś są starymi schorowanymi dziadkami z marną emeryturą í każdy ich olewa.Taka dwulicowość. Co do włoskich for to mam je za przeproszeniem w dupie.Zdrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Dopsz...Panowie apeluje o umiar w waszych wypowiedziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftlander Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Banderas to że Kubice ręka boli to nic nie znaczy, ludzi po amputacjach też boli nazywa się to; ból fantomiczny. Dotycz to też przy ciężkich urazach gdzie są uszkodzone nerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 F-1 decyduje zawsze o tym , kiedy jedziemy na zakupy,kiedy kopiemy,kiedy rodzina ma wolny telewizor itp."U mnie tak jest z Było nie minęło" w sobotę o godz. 15.00 :)Ale teraz poważnie - też się przejąłem tematem. Widzieliście animację tego wypadku na youtubie? Ta bariera przeszła przez całe auto i wybiła pokrywę bagażnika z tyłu. Masakra... przy bezpośrednim trafieniu przebiłoby człowieka razem z fotelem. Robert drugi raz oszukał śmierć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Oby nie ostatni. Ja bym na jego miejscu odpuścił sobie,w końcu ile razy może się udawać.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 11 Luty 2011 Autor Share Napisano 11 Luty 2011 karabin-bardzo cię proszę,nie rób więcej wpisów w tym wątku,to wątek dla zagorzałych kibiców a twoje wypowiedzi niczego nie wnoszą.Oczywiście doceniam twoje wypowiedzi w innych wątkach i działach ale w tym daj sobie spokój,ok?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Witam.Przychylam się do prośby:),co do wątku to trzeba było dodać do tytułu dopisek,,tylko dla zagorzałych fanów Kubicy,,Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Ciekawy jestem jak szybko Kubice wyleczą, że będzie mógł normalnie funkcjonować. Szkoda, że w Polsce się tak o pacjentów nie troszczą a wręcz przeciwnie jeszcze pogarszają stan pacjenta. Ja ponad dwa lata temu miałem złamane udo i podudzie i do tej pory mnie nie poskładali tak żebym mógł poruszać się bez problemu! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Banderas nie przeginaj :)Zaden Kubica tego forum nie czyta wiec Twoje peany i tak do niego nie dojda, a wiekszosc z nas on dosc malo interesuje. Moze lepiej pisz do jego fanklubu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Fajnie się to to ogląda. Życzenia dla Roberta od kolegów z paddockuhttp://www.formula1.com/news/headlines/2011/3/11788.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 jacho-ty to dobry,wrażliwy człowiek musisz być ,jasne że fajnie się to ogląda.Pominę sukcesy Roberta i tylko wstawię filmik,który był transmitowany na żywo do 188 krajów i oglądało go setki milionów ludzi.http://patrz.pl/filmy/id/345674aaaa... i prezent od mechaników renault dla Roberta.http://patrz.pl/filmy/mazurek-dabrowskiego-z-silnika-renault-f1pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Co za bzdura, przecież ten filmik ma lekko kilka miesięcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Słuchałem tego na żywca 7 m-cy temu na torze Poznań :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 Chyba jakieś małe nieporozumienie się wkradło.Ślepy zobaczy,że bolid w starych barwach,chodziło o wyraz szacunku dla wybitnego fajtera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.