Skocz do zawartości

inwigilacja :) kocham ten kraj :))))

jacenty2004

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widać i słychać ostatnio na forum to wszyscy są zgodnini z tym ,że jak milicja robi nalot za guziki to jest prawie ok ,jak wytoczą sprwę karną za szwabską monetę jest prawie ok , jak siekną za łuskę i kwałek zardzewiałej lufki to jest ok :) Jest tu na tym forum jeszcze jakiś potomek
Żołmierzy Września ? Armi Krajowej ?... i Ludowej? Powstańców Warszawy ? Powstań Śąskich i
Powstania Wielkopolskiego? milicja robi z kmiotkami co chce Nawet 177 sztuk broni i akcja ubeków o wytoczeniu sprawy synowi dowódcy powstania na Żoliborzu zrobiła na forum bzy ,brym ,out ,dołek :) ubecja górą ...gratuluję !

A kolega to myśli o powstaniu czy co , kocham ten kraj i z tego że jestem polakiem jestem dumny. Ale z tak zwaną milicją(policją) miałem sporo kontaktów i tylko jedno mogę na ich temat powiedziec ACAB! I wiesz kolego te lata nazi mordów, potem mordy naszego bratniego narodu, no i naturalnie 70 lat okupacji zrobiły swoje.My jako naród zostaliśmy wynarodowieni(bez urazy to moje prywatne zdanie).pozdrawiam

Nie ma sie czym podniecac - to napewno nie ostatnia taka sprawa, ktora sluzby zafunduja nam pod szyldem EURO 2012 - oczywiscie dla naszego bezpieczenstwa -dopiero sie zacznie. A po imprezie nikt ze zdobytych przyczolkow nie zrezygnuje

Znajdźcie sobie co to jest Echelon Betowen i Mozart. W przypadku tych dwóch nie chodzi o kompozytorów tylko systemy stosowane w telefonii. A są jeszcze systemy monitorujące internet. Ciekawe jak daleko się posuną? Pozdrawiam!

Kol.jacenty2004 nie sądzisz,że przesadzasz ?! Dajesz Kolego cytat...ale skąd niby?! Sądzisz,że na tzw.Świecie,a w tym w USA(niby kolebce współczesnej wolności) jest lepiej niż u Nas?! Wolność i swoboda jest czymś,co ma się w sobie i do tego potrafi się to egzekwować w taki lub inny sposób...a jak się nie potrafi,to się przeżywa niepotrzebne stresy.Pozdrawiam!

Aby nie być inwigilowanym, trzeba się chyba wyprowadzić w Bieszczady i żyć ze zbierania runa leśnego, ale też leśniczy może obserwować zza krzaka...
Żyjąc we współczesnym świecie, stale zostawiamy za sobą ślady - wstajesz rano, wychodzisz do roboty - rejestrtuje Cię kamera osiedlowego monitoringu, twój telefon komórkowy jest stale rejestrowany przez sieć a rozmowy i wiadomości archiwizowane na 2 czy 3 lata, otwierasz karta wiejską bramkę w metrze - twoja karta jest rejestrowana, płacisz w sklepie za bułeczkę i serek - bank odnotowuje miejsce transakcji twoją karta kredytową, logujesz się do rozmaitych witryn internetowych - zostawiasz kolejny ślad, gdy idziesz ulicami rejestruje cię monitoring miejski; w sklepie, na stacji benzynowej, na parkinbgu - wszędzie rejestrują cię kamery, no i w końcu dzwoni żona - gdzie ty jesteś???
Orwell...

Co tam obce kraje ! Tylko tu może być tak wesoło :):):)
http://odkrywca.pl/hanba-zgon-bobrownickiego-schronu,673412.html#673412
http://odkrywca.pl/powstaniec-przed-sa-c-d,674459.html#674459
http://odkrywca.pl/zatrzymani-poszukiwacze,674052.html#674052
http://odkrywca.pl/nocna-zmiana-bis-czyli-kto-z-kota-,672448.html#672448

itd. itp. itd. itp...

panowie,jaka wolna Polska?? Popieprzona i tyle!!Orwell to mało.Po 89r. znajomy znalazł podczas remontu dachu swojego domku na ziemiach tzw.odzyskanych" mauserka,zgłosił milicyji,ci go pozbawili cech bojowych i go oddali,a teraz to by od razu dostał zarzut i poszedł siedzieć.przykłady można mnożyć, sami wiecie jak jest. Już nawet emigracja wewnętrzna" jak za komuny nie pomaga...

Ale to wszystko dla naszego dobra i bezpieczeństwa :) Ja to zauważyłem 4 tygodnie temu :) Jak wróciłem z działeczki zostawiłem wieczorem zładowany samochód pod chałupą ... a dlaczego nie?
Po lewej mieszka jeden ambasador dwa domy dalej drugi i po drugiej stronie uliczki trzeci . Kamer na chałupach jak w TVP na Woronicza. Dwa miesiące temu jak około godz. 23 zrobiłem parę okrążeń po okolicznych uliczkach to po chwili z tyłu był kogucik sprawdzanie dokumentów i pytanie co ja tak sobie jeżdżę ? - I to była zmyła ! ... Jak wstałem rano to zamiast napić się piwa musiałem pojechać i kupić to z czego wyczyszczono mi samochód Teraz mam nową : wiertarkę ,pilarkę do drewna, wyrzynarkę , przetwornicę z 12 na 220 V i parę innych nowych rzeczy :) A reraz dzięki temu ,że funkcjonariusze monitorują , podsłuchują i podglądają aledrogo i różne fora tylko czekam jak wpadną do kogoś o 6 rano i odbiorą co moje :)))

Oddać na złom to słabo , bo jakieś 40000 jest jescze wart. Ale jaki kraj tacy biznesmeni. Jak powycinać palnikami kawałki historii ,albo podpierniczyć czołgi z poligonu to dadzą radę , a jak 4 dychy stoją do wzięcia na ulicy to nie ma żadnego chętnego.

i sie zdziwisz kiedys....
Kuzyn sprzedal rakiete 126p - przyjechala po niego po 5 latach Policja i zaprosili" na cytadele- co sie okazalo? Auto ktore w miedzyczasie zmienilo 4 wlascicieli potracilo funkcjonariusza, ktory chcial je zatrzymac. Na komendzie spotkali sie wszyscy dotychczasowi wlasciciele rakiety w celu zlozenia wyjasnien - kto co i kiedy sprzedal.
6 godzin na korytazu - umazany lepikiem do dachu...

- wstajesz rano, wychodzisz do roboty - rejestrtuje Cię kamera osiedlowego monitoringu,
mieszkam na wsi

- twój telefon komórkowy jest stale rejestrowany przez sieć a rozmowy i wiadomości archiwizowane na 2 czy 3 lata,
nie mam telefonu komórkowego

- otwierasz karta wiejską bramkę w metrze - twoja karta jest rejestrowana,
do roboty jadę rowerem lub posuwam per pedes

- płacisz w sklepie za bułeczkę i serek - bank odnotowuje miejsce transakcji twoją karta kredytową,
nie mam karty kredytowej

- logujesz się do rozmaitych witryn internetowych - zostawiasz kolejny ślad,
tu mnie złapałeś

- gdy idziesz ulicami rejestruje cię monitoring miejski; w sklepie, na stacji benzynowej, na parkinbgu - wszędzie rejestrują cię kamery,
w mieście bywam raz na miesiąc

- no i w końcu dzwoni żona - gdzie ty jesteś???
nie dzwoni.
Ogólnie da się żyć ..... hehehe

Pozdrawiam serdecznie i wiejsko

ksiezyc_nad_gieesem ...

eee,u mojej żony ostatnio 2 milicyjantów pilnowało całą noc groźnego przestępcy,który prowadził(sic!) rower po kilku piwach,nota bene spokojny chłopak,nie jechał a prowadził!no! ale wyniki muszą być! i statystyka rośnie...,szefowie się cieszą... czekam tylko kiedy będzie ORMO-reaktywacja
A swoją drogą ciekawe gdzie oni wszyscy się podziali??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie