Nadwojciech Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2010 Z tego co widać i słychać ostatnio na forum to wszyscy są zgodnini z tym ,że jak milicja robi nalot za guziki to jest prawie ok ,jak wytoczą sprwę karną za szwabską monetę jest prawie ok , jak siekną za łuskę i kwałek zardzewiałej lufki to jest ok :) Jest tu na tym forum jeszcze jakiś potomek Żołmierzy Września ? Armi Krajowej ?... i Ludowej? Powstańców Warszawy ? Powstań Śąskich iPowstania Wielkopolskiego? milicja robi z kmiotkami co chce Nawet 177 sztuk broni i akcja ubeków o wytoczeniu sprawy synowi dowódcy powstania na Żoliborzu zrobiła na forum bzy ,brym ,out ,dołek :) ubecja górą ...gratuluję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 W końcu jakiś ciekawy wątek , bo na zdjęcia fantów już nie ma co liczyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 A kolega to myśli o powstaniu czy co , kocham ten kraj i z tego że jestem polakiem jestem dumny. Ale z tak zwaną milicją(policją) miałem sporo kontaktów i tylko jedno mogę na ich temat powiedziec ACAB! I wiesz kolego te lata nazi mordów, potem mordy naszego bratniego narodu, no i naturalnie 70 lat okupacji zrobiły swoje.My jako naród zostaliśmy wynarodowieni(bez urazy to moje prywatne zdanie).pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Nie ma sie czym podniecac - to napewno nie ostatnia taka sprawa, ktora sluzby zafunduja nam pod szyldem EURO 2012 - oczywiscie dla naszego bezpieczenstwa -dopiero sie zacznie. A po imprezie nikt ze zdobytych przyczolkow nie zrezygnuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Jednym słowem" czas umierać lub zostać Katolibem i przejść na PISlam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregfm Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Znajdźcie sobie co to jest Echelon Betowen i Mozart. W przypadku tych dwóch nie chodzi o kompozytorów tylko systemy stosowane w telefonii. A są jeszcze systemy monitorujące internet. Ciekawe jak daleko się posuną? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Kol.jacenty2004 nie sądzisz,że przesadzasz ?! Dajesz Kolego cytat...ale skąd niby?! Sądzisz,że na tzw.Świecie,a w tym w USA(niby kolebce współczesnej wolności) jest lepiej niż u Nas?! Wolność i swoboda jest czymś,co ma się w sobie i do tego potrafi się to egzekwować w taki lub inny sposób...a jak się nie potrafi,to się przeżywa niepotrzebne stresy.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2010 Co prawda to prawda :) Jak się siedzi w celi to trzeba naprawdę mieć dużo wolności i swobody w sobie i potrafić ją egzekwować w taki lub inny sposób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Nie podoba się kraj - granice są otwarte. Można sobie poszukać wolności" gdzie indziej :PPPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Aby nie być inwigilowanym, trzeba się chyba wyprowadzić w Bieszczady i żyć ze zbierania runa leśnego, ale też leśniczy może obserwować zza krzaka...Żyjąc we współczesnym świecie, stale zostawiamy za sobą ślady - wstajesz rano, wychodzisz do roboty - rejestrtuje Cię kamera osiedlowego monitoringu, twój telefon komórkowy jest stale rejestrowany przez sieć a rozmowy i wiadomości archiwizowane na 2 czy 3 lata, otwierasz karta wiejską bramkę w metrze - twoja karta jest rejestrowana, płacisz w sklepie za bułeczkę i serek - bank odnotowuje miejsce transakcji twoją karta kredytową, logujesz się do rozmaitych witryn internetowych - zostawiasz kolejny ślad, gdy idziesz ulicami rejestruje cię monitoring miejski; w sklepie, na stacji benzynowej, na parkinbgu - wszędzie rejestrują cię kamery, no i w końcu dzwoni żona - gdzie ty jesteś???Orwell... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Syberia , tam się można dobrze schować .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Co tam obce kraje ! Tylko tu może być tak wesoło :):):)http://odkrywca.pl/hanba-zgon-bobrownickiego-schronu,673412.html#673412 http://odkrywca.pl/powstaniec-przed-sa-c-d,674459.html#674459 http://odkrywca.pl/zatrzymani-poszukiwacze,674052.html#674052 http://odkrywca.pl/nocna-zmiana-bis-czyli-kto-z-kota-,672448.html#672448itd. itp. itd. itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 panowie,jaka wolna Polska?? Popieprzona i tyle!!Orwell to mało.Po 89r. znajomy znalazł podczas remontu dachu swojego domku na ziemiach tzw.odzyskanych" mauserka,zgłosił milicyji,ci go pozbawili cech bojowych i go oddali,a teraz to by od razu dostał zarzut i poszedł siedzieć.przykłady można mnożyć, sami wiecie jak jest. Już nawet emigracja wewnętrzna" jak za komuny nie pomaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Ale to wszystko dla naszego dobra i bezpieczeństwa :) Ja to zauważyłem 4 tygodnie temu :) Jak wróciłem z działeczki zostawiłem wieczorem zładowany samochód pod chałupą ... a dlaczego nie? Po lewej mieszka jeden ambasador dwa domy dalej drugi i po drugiej stronie uliczki trzeci . Kamer na chałupach jak w TVP na Woronicza. Dwa miesiące temu jak około godz. 23 zrobiłem parę okrążeń po okolicznych uliczkach to po chwili z tyłu był kogucik sprawdzanie dokumentów i pytanie co ja tak sobie jeżdżę ? - I to była zmyła ! ... Jak wstałem rano to zamiast napić się piwa musiałem pojechać i kupić to z czego wyczyszczono mi samochód Teraz mam nową : wiertarkę ,pilarkę do drewna, wyrzynarkę , przetwornicę z 12 na 220 V i parę innych nowych rzeczy :) A reraz dzięki temu ,że funkcjonariusze monitorują , podsłuchują i podglądają aledrogo i różne fora tylko czekam jak wpadną do kogoś o 6 rano i odbiorą co moje :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Nie narzekaj. Teraz masz wszystko nowe...C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Też mnie to cieszy :) Od 2 tygodni zostawiam otwarty samochód ( chcę się go pozbyć ) i czekam ,aż go wezmą ,bo nowy mam na oku i jak na razie nic ! Na wakacje wyjechali czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Złom potaniał...A co do inwigilacji- była, jest, będzie. Tyle, że teraz ma majestacie prawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Oddać na złom to słabo , bo jakieś 40000 jest jescze wart. Ale jaki kraj tacy biznesmeni. Jak powycinać palnikami kawałki historii ,albo podpierniczyć czołgi z poligonu to dadzą radę , a jak 4 dychy stoją do wzięcia na ulicy to nie ma żadnego chętnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 zostaw jeszcze klucze dokumenty i naturalnie kartkę napisz ze do wzięcia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 i sie zdziwisz kiedys....Kuzyn sprzedal rakiete 126p - przyjechala po niego po 5 latach Policja i zaprosili" na cytadele- co sie okazalo? Auto ktore w miedzyczasie zmienilo 4 wlascicieli potracilo funkcjonariusza, ktory chcial je zatrzymac. Na komendzie spotkali sie wszyscy dotychczasowi wlasciciele rakiety w celu zlozenia wyjasnien - kto co i kiedy sprzedal.6 godzin na korytazu - umazany lepikiem do dachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Fiacikiem na funkcjonarusza? To było od razu skazane na porażkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 jak sie ma 3,5 promila to nie robi roznicy w co sie celuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiezyc_nad_gieesem Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 - wstajesz rano, wychodzisz do roboty - rejestrtuje Cię kamera osiedlowego monitoringu,mieszkam na wsi- twój telefon komórkowy jest stale rejestrowany przez sieć a rozmowy i wiadomości archiwizowane na 2 czy 3 lata,nie mam telefonu komórkowego- otwierasz karta wiejską bramkę w metrze - twoja karta jest rejestrowana,do roboty jadę rowerem lub posuwam per pedes- płacisz w sklepie za bułeczkę i serek - bank odnotowuje miejsce transakcji twoją karta kredytową,nie mam karty kredytowej- logujesz się do rozmaitych witryn internetowych - zostawiasz kolejny ślad,tu mnie złapałeś- gdy idziesz ulicami rejestruje cię monitoring miejski; w sklepie, na stacji benzynowej, na parkinbgu - wszędzie rejestrują cię kamery,w mieście bywam raz na miesiąc- no i w końcu dzwoni żona - gdzie ty jesteś???nie dzwoni.Ogólnie da się żyć ..... hehehePozdrawiam serdecznie i wiejskoksiezyc_nad_gieesem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 eee,u mojej żony ostatnio 2 milicyjantów pilnowało całą noc groźnego przestępcy,który prowadził(sic!) rower po kilku piwach,nota bene spokojny chłopak,nie jechał a prowadził!no! ale wyniki muszą być! i statystyka rośnie...,szefowie się cieszą... czekam tylko kiedy będzie ORMO-reaktywacjaA swoją drogą ciekawe gdzie oni wszyscy się podziali?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.