michal1514 Napisano 25 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2010 Witam!Tak sobie pomyślałem, że założe taki wątek na rozlóźnienie atmosfery :). Zastanawiam się czy ktoś z Was ukrył jakiś skarb" dla potomnych ? Ja np. ukryłem w fundamencie altany butelkę z naszymi monetami :). Chcę również zakopać jakąś pamiątke przy młodym dębie :). A jak u Was panowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 25 Lipiec 2010 Share Napisano 25 Lipiec 2010 Ja za nudów zakopałem stalowy kuferek pełen współczesnych 5 groszówek xD. Jak dożyje to za 50lat go odkopie i dam wnukom ( o ile będzie to ich interesować i będę miał wnuki ;-].) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 25 Lipiec 2010 Share Napisano 25 Lipiec 2010 Z racji, że posiadam las i parę starych i młodych dębów, postanowiłem zakopać pod owymi dębami parę współczesnych monet. To samo zamierzam zrobić na swoim podwórku.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 To ja może na łuski obstawię.Zakopię w młodym lasku pare łusek od kbk/ak i pare myśliwskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=525213#525247 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 29 Lipiec 2010 Share Napisano 29 Lipiec 2010 Witam! Mnie osobiście rozlużnia,jak Ktoś pisze to słowo przez ó"....:))Do tematu zasadniczego się nie ustosunkowuję,bo nie znalazłem dotąd skarbu i nie uznałem,że warto coś zostawić dla potomnych.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 HehZnam gościa który za sobą rozrzuca groszówki na polach ( 1 , 2 i 5 ) - no ale to już się chyba pod sabotaż podciąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Za jakieś 30 lat będzie można mówić tylko:a moich rzeczy to się taaakie skarby wykopywało.Nie jakieś kapsle i grosze tylko Messerschmitty i Sturmgewehry" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikami Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Taki skarbik w lesie zakopałem , może ktoś się ucieszy, a może powie – a niech cie szlak pikami taki piękny sygnał , a tu jakieś śmieci .Może być fajna zabawa he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Zdarza mi się dosyć często szerokim zamachem rozrzucić trochę współczesnych drobniaków itp kolorowej drobnicy po lesie w ciekawszych miejscach.Niech i przyszłe pokolenia znajdą coś sensownego raz na setkę wykopanych polmosów,sreberek" po fajkach i kondomach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 za 500 lat wykopią ten depozyt i nastąpi przewrót w archeologii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Witamjakieś 20 lat temu zrobiłem z kolegą depozyt z moniakami, pieniążkami ówczesnymi papierowymi, kilka petów zapałki nie pamiętam co jeszcze. Opatrzone stosownym dokumentem w postaci listu dla potomnych. Zakopaliśmy to na swoim osiedlu pod jedną z płyt chodnikowych pod osłoną nocy.... Mogą prędko tego nie znaleźć;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 aha, oczywiście wszystko szczelnie zakorkowane w butelkach po winku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Jakiś fakt XXII w. na 100% napisze, nasz kolega był podróżnikiem w czasie i zbierał pamiątki z każdej wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Na jesieni wybrałem tak ok 1m ziemi i zdeponowałem ok. aczki" łusek którą zbierałem 4-5 lat.Na to poszło kilka puszek po piwie i posadziłem na tym wszystkim leszczynę.Za kilkadziesiąt lat jak ktoś to kopnie będzie miał trafienie.A miejsce szczególne także 100 lat spokojnie tam poleżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikami Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Kolejny skarb dla potomnych. Myślę, że dostarczy wielu emocji:) Pierwszy poszedł na jakieś pół metra i muszę powiedzieć, że wykrywka wyła jak oszalała, więc tym razem będzie jakieś 0,8 metra:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Jak twój depozyt ocaleje i za 500 lat wykopie go jakiś archeolog to dopiero powstaną ciekawe teorie o przenikaniu sie kultur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcolonello Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Już pisałem w innym wątku, ale :Właśnie powoli wykańczam dom. Do zabudowania plytami GK pozostała jedynie brzydka belka w przedpokoju. Postanowiliśmy już jakiś czas temu zabudować tam słoik z paroma zdjęciami naszej rodziny- a więc aktualnie żyjący rodzice, dziadkowie, pradziadkowie; zdjęcia z budowy, egzemplarz dwóch ogólnopolskich gazet z przeciwstawnych biegunów i jedną lokalną, kilka drobniaków i list z opisem naszej rzeczywistości. Czekam na propozycje co jeszcze zostawić.A do tego za jakies 2-3 lata czeka mnie remont generalny mieszkania w przedwojennej poniemieckiej, powojskowej kamienicy. Wymiana okien, parapetów, kucie tynków, demontaż i montaż pieców, zrywanie podłogi w celu wybrania szlaki itp...Ciekawe czy coś trafię :) A na pewno zostawię pod podłogą kilka fantów" związanych z rodziną i sytuacją kraju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Ja zakopałem słoik z monetkami z PRL-u przy drzewku koło domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Ja też coś podobnego jak kol. Elcolonello zostawiłem na strychu pod drewnianą podłogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTAR Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 elcolonello zostaw jeszcze jakąś muzyczkę na niewielkim nośniku. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz998 Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Witam. u mnie w domu jak zamurowywaliśmy jedno okno to w środku ściany była szczelina więc w dobrze zabezpieczonym słoiku schowałem troche monetek PRL i obecnych, list do Przyszłości" i kilka fotek rodziny i okolicy. Jestem ciekaw za ile lat ktoś to odkryje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Często zdarza mi sie zostawić coś co kiedyś mam nadzieje stanie sie koprolitem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Już kilkach takich niespodzianek z różnoraką zawartością zakopałem :) Pierwszy jakieś 20 lat temu z ojcem, pod słupkiem betonowym w ośrodku wczasowym w m.Lgiń. Kopałem tam z 3 lata temu i nie mogłem go znaleźć :) Reszta słoiczków dalej w piachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Lgiń koło Wschowy? Znam znam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.