Lemeryt Napisano 12 Październik 2010 Autor Napisano 12 Październik 2010 Wojtek dzięki za dobre słowo, koniec prac przy RSO zaplanowany jest na połowę przyszłego roku. A części faktycznie brakuje w tym przede wszystkim przyzwoitego silnika ze skrzynią biegów i kabiny w wersji 01.Hebda wiem że działałeś razem z Pawłem przy wykopywaniu tych nakładek tak że również dziękuje za cegiełkę z Twojej strony. Na zdjęciu gąski które dawno temu przywiozłem w taśmach od kolegi loopy1.
Loopy1 Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Jestem pełen Podziwu! Zdradź tajemnice jak udało Ci się wybić sworznie? Nagrzewałeś to a później młot czy może jakaś prasa?
Lemeryt Napisano 21 Październik 2010 Autor Napisano 21 Październik 2010 Niestety ani młot ani prasa tylko palnik acetylenowy. Szpilki były strasznie marne a RSO ma ruszyć o własnych siłach dlatego wszystkie szpilki będą nowe dorobione na wzór oryginału. Jeśli chodzi o gąsienice to kilka miesięcy temu dostałem dobry namiar od dyrektora muzeum im. Orła Białego Artura Buńki …
Lemeryt Napisano 21 Październik 2010 Autor Napisano 21 Październik 2010 Sprawę tego namiaru sfinalizował Wojtek przy wydatnym udziale ze strony kolegów ze Stowarzyszenia działającego przy muzeum w Skarżysku. Gaski utwardzały podjazd do domu.
Lemeryt Napisano 21 Październik 2010 Autor Napisano 21 Październik 2010 Tak więc zbiera się komplet na następnego rosomaka :). Za okazaną pomoc jeszcze raz chciałbym bardzo podziękować:Dyrektorowi Arturowi Buńce, oraz członkom Stowarzyszenia Ochrony Zabytków Militarnych przy Muzeum Im. Orła Białego w Skarżysku – Kamiennej.Paweł Lemaniak
maus Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Gratulacje, projekt idzie niezle do przodu . Oby było więcej takich trafień na niezbędne części do RSO Pozdrawiam
Kiler Napisano 25 Październik 2010 Napisano 25 Październik 2010 Pod Olsztynem podobno w skarpie koło małej wsi zasypany jest RSO z działem. Jak trzeba dowiem się może czegoś więcej.
macvsog Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 A tak mi się przypomniało.Czy udało się zidentyfikować od czego jest ta rama?
macvsog Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 To wiem. Rama wyszła razem z częściami od RSO (poruszone w V cz. wątku), ale nie została wtedy zidentyfikowana. Stąd to pytanie (w tym miejscu).
dr.tommy Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Może to być rama od mercedesa osobowego w143 ale za mało szczegółów żeby konkretnie powiedzieć.
Lemeryt Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 dr.tommy jesteś wielki:http://odkrywca.pl/rama-pojazdu,672440.htmljutro jeszcze na spokojnie się temu przyjrzę, to tak na szybko. Muszę założyć osobny wątek na temat tych złomów żeby nie krzyżować ich z tematem RSO. Dzięki i Pozdrawiam.
macvsog Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Czasami warto przypomnieć zapomniane zagadki" ;)Ps To po zakończeniu RSO będzie co robić ;)
Lemeryt Napisano 31 Październik 2010 Autor Napisano 31 Październik 2010 macvsog - zgadza się, będzie co robić pomysłów jest sporo tylko tym razem spokojniej. RSO jest pierwszy i dlatego kosztował zbyt wiele czasu, wysiłku no i przede wszystkim nerwów. Następnym razem będzie lepiej, o ile oczywiście będzie następny raz. Na zdjęciu niewykończony parter i podłoga w oczekiwaniu na pierwsze piętro. Tańczyć w każdym razie już można.
wykop39 Napisano 1 Listopad 2010 Napisano 1 Listopad 2010 Mam jeszcze takie pytanie - Jak wygląda sprawa kabiny i silnika ??? Oczywiście wszystko wygląda bardzo obiecująco i mam nadzieje że w przyszłym roku sam się pokula ???? Zdrów
Slajmi130 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 http://www.odkrywca.pl/czesci-pojazd-armatka-,678553.html#678553może to zainteresuje zainteresowanych? jeśli to od RSO?
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Lemeryt - Wasz RSO będzie miał malowanie jakiejś konkretnej jednostki?
Lemeryt Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 Czołem bjar_1. Przepraszam że nie odpowiadam od razu, w ramach przeprosin zamieszczam zdjęcie oczek naszego RSO. Jeśli chodzi o malowanie godła jednostki to jeszcze nie ma konkretnego pomysłu. Jeśli zostanie naniesione to będzie to godło którejś z jednostek walczących w rejonie Myślenic. W rachubę wchodzi między innymi słynna narciarska (1 Ski-Jg-Div). Fotki RSO tej dywizji często gościły w tym wątku. http://www.odkrywca.pl/slajd.php?gn=521&f=g061.jpgGodło musi jednak historycznie grać z kamuflażem a mnie malowanie zimowe nie interesuje. RSO będzie występowało w trójbarwnym kamuflażu i jeśli nie uda sie tego jakoś sensownie powiązać ze źródłami czy zdjęciami to prawdopodobnie nie będzie miało godła.Pozdrawiam
Kiler Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Dziwne Lameryt, że nie zareagowałeś na mój ostatni wpis. Może za daleko?
kloki Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Kiler - informacja typu podobno leży" nie jest dla nikogo kusząca, dopóki tego sam nie sprawdzisz i nie potwierdzisz mało kto się nią zainteresuje. Wiadomo, że w każdej historii kryje się ziarnko prawdy, ale takich historii jest u nas za dużo...
Lemeryt Napisano 16 Listopad 2010 Autor Napisano 16 Listopad 2010 Jakiś czas temu pokazywałem zbiornik paliwa który pojedzie w naszym RSO. Pokazywałem go z lepszej strony dziś jest już po naprawie więc pokazuję cały jego urok.@Kiler - wysłałem do Ciebie wiadomość.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.