Krychus Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 A co tu innego spodziewać się po sprzęcie za 500 czy 600 zł? Hm? Jednak inną, nieco lepszą alternatywą dla tego wykrywacza jest Alfa 2000 w cenie (chyba) podobnej. Od takiego sprzętu raczej dużo nie można wymagać :)Pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonbobry1 Napisano 8 Lipiec 2012 Share Napisano 8 Lipiec 2012 Mam pytanie do użytkowników 150. zdarzyło się komuś że moneta dawała sygnał iron, coins na przemian i czy jest sens kopać takie sygnały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 Witam ja bym chciał sie zapytać na jakiej zasadzie dokładnie działa garrett , jakieś pole magnetyczne czy jak? chciałbym się co nieco dowiedzieć , fakt mam go już trochę , ale nie zastanawiałem się na jakiej zasadzie działa.. Na stronie producenta nic o tym nie pisze ,a bardzo mnie to ciekawi , być może źle szukam.. Na wikipedi czytałem o typach : VLF, VLF-TR – ang. Very Low Frequency. :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 13 Lipiec 2012 Share Napisano 13 Lipiec 2012 Okej , już mam dla tych , którzy przed kupnem wykrywacza chcieli by się wpierw dowiedzieć jak on działa :http://detektory-metali.republika.pl/html/zasady_dzia3ania_sprzetu.htmlSorry za dubla , lecz tak przy okazji popieram wypowiedź InvictusLuna .Rok przed zakupem ace 250 czytałem sporo m.in: co mozna wykopać jakie jest niebezpieczeństwo,że musimy zakopywać za sobą dołki itp. :)Pozdrawiam Damian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Lipiec 2012 Share Napisano 15 Lipiec 2012 Ta strona pozostawia wiele do życzenia - powiem wprost. Najlepsze artykuły są o materiałach wybuchowych - szczególnie te o słonecznej Italii"*. Pozdrawiam, K. *PS: Ten granat to tak naprawdę węgierski Vecsey 36Mhttp://www.google.pl/search?hl=pl&q=hungarian+grenade+36M+Vecsey&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=852&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=NpYCUOaoJo7ssgaou622Bg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 Mam pytanie , mianowicie czy to jest normalne że dwa ace 250 kiedy są w bliskiej odległości około 2/5 metrów od siebie to są wzbudzone na maxa.Zauważył ktoś coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 14 Sierpień 2012 Share Napisano 14 Sierpień 2012 wszystko jest oki - to standard.dwa takie same wykrywacze nie mogą koło siebie pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocarnytom Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 Zakupiłem coś takiego EURO ACE 350 Cewka DD.Czy ktoś potrafi wytłumaczyć dlaczego np jak ustawie funkcje JEWELRY (jak rozumiem jest wtedy włączona dyskryminacja na kapsle ,gwożdzie itp)to i tak wyszukuje wszystko włącznie z kapslami nie rozumiem ? W trybie JEWELRY pierwsze trzy segmenty są wyłączone a kapsle pokazują się na trzech pierwszych ale po prawej stronie .Czy coś robię nie tak fakt jestem zielony to mój pierwszy wykrywacz jestem otwarty na jakiekolwiek porady i sugestie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 normalne zachowanie. zawsze bedziesz kopał kapsle od piwa, polmosy, kluczyki od puszek, duze stalowe przedmioty tez bedą dawać sygnały jak na kolor.nie wytniesz tego w zaden sposób. pomijając aluminium pominiesz sreberka . poza tym w czym ci to przeszkadza ?inne wykrywacze maja podobnie. to juz takie uroku - raz sreberko, raz polmosik. trzeba i tak kopac, zeby sie przekonac na co daje sygnal.lepsze sprzety z lepsza dyskryminacja, czesto pokazuja aluminiowy smiec na cienkie sreberko. byc moze to kwestia ustawień. sprawdzalismy z kumplami w terenie.takze kop i nie przejmuj sie smieciami. tylko nie zostawiaj tych smieci w dołku. zabierz ze soba i gdzies indziej wywal. jak dobra miejscowka (pole) nie bedziesz musial tych samych smieci kopac na następny rok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocarnytom Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 ok rozumiem , myślałem że coś nie tak z wykrywką , wiem frycowe trzeba zapłacić nie ma nic za darmo , jak to mówią jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz ! Morze jakaś pomoc co i jak ustawić ,czy czułość na maxsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 tak jak chodzisz teraz - Jewerly, czułosc w zależnosci od terenu. na maksa na gladkim może. jedna lub dwie kreski odjęte jak teren nierówny i jak mocno się wzbudza po uderzeniu w twarde grudki, kamyki czy gałązki.sam wyczujesz jak dłuzej pochodzisz.no i dobre baterie plus dodatkowy komplet (zapas) na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocarnytom Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 dzięki bardzo,podobno trening czyni mistrza ,no ale kiedy to będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocarnytom Napisano 1 Wrzesień 2012 Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Dzis byłem na plaży no i nic same kapsle , nie wiem co robię żle nic nie mogę znależć na wszystkie dzwięki kopałem , ktoś coś poradzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGM Napisano 2 Wrzesień 2012 Share Napisano 2 Wrzesień 2012 mocarnytom odpuść sobie na razie plaże a poćwicz na mniej zaśmieconym terenie (pole z dala od dróg i budynków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocarnytom Napisano 2 Wrzesień 2012 Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Tak chyba zrobię pójdę w pole,powiedzcie czy zawsze pytacie kogoś o pozwolenie wejścia na pole ,na pewno nie raz to trudne do zrobienia, czy dopiero tłumaczycie się jak ktoś was najdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buba400 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 witam jak 250-tka wskaże małą złotą monetkę na metal czy kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekmale Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Czy garrette 250 wyczuje jakis bagnet lub helm na glebokosci 50cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unrealandy Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 WitamPoszukuje cewki do Garrett ACE 250 innej niż w standardzie. Mam pytanie czy może któryś z użytkowników Garretta ACE 250 testował takie cewki:1. Detech 15”x12”2. Detech 13 ultimate coil3. Detech 15” x 12" wide scan searchcoilJak się sprawuje/ą, zastanawiam się którą dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aramiles Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 WitamJesienią zeszłego roku kupiłem mój pierwszy wykrywacz oczywiście, jaki kupić był wielkim dylematem inwestować w jakiś konkret za ponad 2 tyś czy zaczynać od podstaw za 1 tyś uwzględniając wszystkie za i przeciw padło na Garretta 250 sprzęt za rozsądną cenę i gdybym nie połknął bakcyla zwanego „wykopki” można sprzedać bez znacznej straty. Przyznaje zrobiłem błąd powinienem zainwestować z cewką 11DD a kupiłem ze zwykłą 9 no nic sprzęt w rękę i w teren. Obsługa prosta jak budowa cepa bez żadnych kombinacji instrukcja do dzisiaj leży w pudełku nieczytana teren wypadu stary basen i jedziemy. Baterie 4 paluszki i Start pierwszy dzień około 40 monetek wszystko PRL, ale złapałem już bakcyla będę kopać do końca życia kolejne dni więcej monetek plus ciekawsze fanty. Krótki wypad do lasu i też daje rade monetki rzadziej, ale łapie bez problemu. Moje spostrzeżenia prawie wszystkie monetki leżą na głębokości od 15 do 25 cm naczytałem się, że 250/350 mają problemy z tymi głębokościami nic bardziej mylnego jest ładny sygnał na kolorek nawet z 1/5/10 groszy spokojnie sobie radzi. Oczywiście w miarę jedzenia apetyt rośnie i przyszedł czas na militarkę czytając wiele wypowiedzi miałem wątpliwości, co do jego możliwości pod kątem militarnym, dlatego zainwestowałem w cewkę 13 DD Detecha i w teren po fanty. Totalne zaskoczenie świetne daje rade łuski naboje bagnety i inne nie będę dalej wyszczególniał, co wyskoczyło z ziemi sami rozumiecie żyjemy w państwie z dziwnymi przepisami prawnymi. Podsumowując Garrett ACE 250/350 to bardzo fajny i prosty sprzęt dla początkującego wykopkowi cza daje radę z monetkami i ku mojej wielkiej radości także z militarną mam także możliwość pobiegać z Omegą, 800 ale to sprzęt z innej półki. A ile to kosztowało? ACE 250 używany 450zł + cewka 540zł = 990złI tyle pozdrawiam wszystkich początkujących jak i stare wygiDasz dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek12345 Napisano 16 Czerwiec 2013 Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Witam serdecznie Kolegów po fachu,mam problem z moim kanarkiem (ACE 250), mianowicie drastycznie spadł jego zasięg. Podejrzewam, że wina leży po stronie cewki (była rozszczelniona, wysuszyłem ją i zalałem silikonem), po kilku mokrych dniach pojawił się w/w problem. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość rozebrania samej cewki(wykrywka jest już po gwarancji)? A jeśli nie, to czy cewka od Ace 350 będzie pasować do 250 (znajomy posiada ten model)? Przed zakupem nowej cewki chciałbym się upewnić, że wina leży właśnie po stronie cewki, żeby niepotrzebnie nie wyrzucać kasy w błoto. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistralv Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 Witam wszystkich.Interesuje mnie sprawa tego trzeciego tonu w 250.Szlajam się już troszkę z tym kanarkiem i powiem szczerze że ciężko jest mi rozróżnić ten trzeci ton, no chyba że idzie o duże żelastwo. Oczywiście absolutnie nie przeszkadza mi to w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ou812 Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 Witam,Zastanawiam się nad zakupem wykrywacza Garrett ACE 150 w celach hobbystycznych ale interesuje mnie również jego ewentualne praktyczne wykorzystanie w pewnych sytuacjach. Mianowicie planuję wykonanie ogrodzenia wzdłuż miejsca, w którym wg map jest zakopany kabel telefoniczny TP ale nie wiadomo, w którym miejscu dokładnie ten kabel się znajduje. Nigdy dotychczas nie używałem żadnych wykrywaczy i w związku z tym mam pytanie czy ten wykrywacz może być pomocny przy wyszukiwaniu tego typu podziemnych instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 http://www.youtube.com/watch?v=USfVBeSQtpM z fabryki Garretta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honzik Napisano 1 Maj 2014 Share Napisano 1 Maj 2014 Witam, posiadam ace 150. Śmigałem dzisiaj na jewelery z czułością 3. Mam takie pytania:1. O co chodzi jeżeli znalazłem coś, a na wykrywaczu sygnał skacze z IRON do COINS i RINGS? 2. Czasami zdarza się tak, że jest sygnał, ale krótki i pojedyńczy, a gdy ponownie przejadę w tym miejscu i okolicy to nic nie wykrywa. Kopałem takie miejsce, ale była to loteria bo raz coś znalazłem, a raz nic nie było... Czym jest to spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ern123 Napisano 1 Maj 2014 Share Napisano 1 Maj 2014 jak sygnal skacze po skali najczesciej jest to jakiś gruby wiekszych rozmiarów rdzewiuch. Co do drugiego pytania to może poprostu wzbudza się ja posiadam 250 i też czasem tak bywa, możliwe że masz słabo owinięty przewód od cewki i tu jest przyczyna albo poprostu trzeba zminiejszyc czułośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi