Skocz do zawartości

Hitler straszy Polki aborcją

EMPAI

Rekomendowane odpowiedzi

Miało być pewnie mocno...
A jest moim zdaniem niesmacznie...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7619267,Hitler_straszy_Polki_aborcja___To_zenujacy_i_nienormalny.html?skad=rss

Przeciwnicy aborcji - by zniechęcić Polki do przerywania ciąży - posłużyli się Hitlerem. Wódz III Rzeszy pojawił się na ogromnym banerze niedaleko poznańskiej Katedry. Napis umieszczony pod jego podobizną głosi: Aborcja dla Polek, wprowadzona przez Hitlera 9 marca 1943 roku".

Plakat to element akcji Stop Aborcji", prowadzonej przez fundację Pro-Prawo Do Życia. Na billboardzie widnieje twarz Hitlera obok szczątków płodów. Mariusz Dzierżawski z Fundacji Pro przyznaje, że celem kampanii jest szokowanie. - Większość z nas ignoruje problem usuwania ciąż, choć tylko w ubiegłym roku było ponad 400 takich przypadków. Chcemy ludzi zmusić do myślenia, a jak można to zrobić skuteczniej niż przez pokazanie zła, jakim jest aborcja?

Reporter Radia TOK FM spytał przechodniów, co sądzą o akcji:

- On mi rodziców zabił, jego wojna zniszczyła mi dzieciństwo. Niech go zaraz stąd zdejmą!

- To żenujące i nienormalne. Hitler, aborcja...? To chyba jakiś kolejny wymysł Młodzieży Wszechpolskiej, albo jakiegoś nawiedzonego katolika. Jak można w taki sposób do czegokolwiek namawiać?

- Właśnie zamierzałam się dowiedzieć, gdzie mogę zgłosić ten fakt, by odpowiednie organy ścigania mogły się zająć tym plakatem. Pomoże mi pan? - To kto powinien się pojawić na tym plakacie? - dopytujemy.

- Może jakiś duchowny... na pewno autorytet, który budzi szacunek. No, ale nie Hitler!

Okazuje się, że postać Adolfa Hitlera na plakacie antyaborcyjnym prawa nie łamie, bo nie nawołuje do propagowania nazizmu, usłyszeliśmy w prokuraturze.

Fundacja Pro od pięciu lat jeździ po Polsce z wystawami antyaborcyjnymi, na których można zobaczyć zdjęcia płodów zestawione z ofiarami wojen. Takie banery prezentowano na ulicach m.in. Łodzi, Lublina, Białegostoku, Opola, Gliwicach i Wrocławia. Jej organizatorzy kilkakrotnie stawali przed sądem. Z wnioskami o ukaranie występowała policja i mieszkańcy. Czterokrotnie zostali uniewinnieni.

- Do 8 marca planujemy zorganizować więcej podobnych akcji. Reklamy z Hitlerem pojawią się także w innych dużych miastach. Data w tych planach jest nieprzypadkowa. To wtedy, w dzień kobiet, organizacje feministyczne manifestują prawo do aborcji. Chcemy im pokazać do czego dążą - kwituje Dzierżawski.

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
To prawda danieloff
Ale pomijając nasze zdanie na temat aborcji , wykorzystywanie Hitlera na plakatach celem większego zszokowania oglądającego jest co najmniej niesmaczne.
Ciekawe , czy gdyby zajmująca się czym innym fundacja powiesiła taki plakat nie została by natychmiast oskarżona o propagowanie faszyzmu czy obrazę uczuć religijnych.
A tu proszę--oburzenie tzw. szarego Kowalskiego i obowiązujące w Polsce prawo nie ma żadnego znaczenia , a służby powołane by się tym zająć-- milczą.
Liczy się cel i zakłamana poprawność polityczna? A może strach przed wpływami KK ?
Może wobec tego , według zasady '' cel uświęca środki '' powiesić zdjęcia z jakiegoś obozu koncentracyjnego.
Znajdzie się na nich mnóstwo '' tematów '' do porównań....

Bezpłatne i powszechnie dostępne pigułki/plastry anykoncepcyjne dla gimnazjalistek i zjawisko aborcji znacznie się zmniejszy, ale do tego nie dopuści KK, zbyt wpływowy w tym kraju. Lepiej wywiesić plakaty z Adolfem.

tak, jasne ale żeby nie ONI, kto wie może mielibyśmy II Holandię, eutanazje,itp. Ja tam się cieszę że nie muszę patrzeć na facetów idących za rączkę pchających wózek z dzieckiem. Chociaż jeśli Bezpłatne i powszechnie dostępne pigułki/plastry anykoncepcyjne dla gimnazjalistek i zjawisko aborcji znacznie się zmniejszy" to lepiej zapobiegać niż chrzcić dziecko, którego matką jest też dziecko

No to jeszcze złośliwy , ale trafny moim zdaniem komentarz

http://blog.wirtualnemedia.pl/index.php?/authors/54-Jerzy-Szygiel/archives/3750-Prawdziwy-Polak-Adolf-Hitler.html

Prawdziwy Polak Adolf Hitler

Oj, zrobiło się na chwilę głośno o Polsce, z powodu mega-plakatu z Adolfem Hitlerem w roli głównej. Z wizji autorów wynika, że Hitler byłby znakomitym szefem państwa polskiego, gdyż w swoim kraju, zgodnie z ideami kościoła i nacjonalizmu, surowo zakazywał aborcji, natomiast pozwalał na nią w krajach, które miał w nosie. Jako prawdziwy patriota dbał przede wszystkim o swoje i to mu się chwali.

Polska, ledwo odzyskawszy niezależność, wprowadziła idee Hitlera w życie surowo zakazując aborcji, tak, że oficjalnie jest ich koło dwustu rocznie, a nieoficjalnie ponad 200 tysięcy, czyli mniej więcej tak, jak ongiś w szczęśliwym kraju prawdziwego wodza. „Hitler zrobił sporo dobrego w Polsce” – każdy prawdziwy Polak chętnie to przyzna w głębi duszy. Plakat na jego cześć właściwie nikogo nie zdziwił.

Wzorowy anty-aborcjonista Adolf Hitler prowadził też wzorowo słuszne wojny, zupełnie jak my. Jego rodacy mieli bzykać do upadłego, by dostarczać chwały narodowi i mięsa armatom - trzeba powiedzieć, że w tym war and love był romantyczny rozmach, zapowiedź malowniczej klęski, coś, co my, romantycy, bardzo lubimy. Hitler jest bliski naszemu sercu.

Widzimy, że słuszny plakat ma najlepsze intencje i jest logiczny. Wielki wizerunek Adolfa Hitlera powinien zostać rozpropagowany na wszystkich naszych ulicach, a obywatele będą bić brawo. Kościół powinien dołożyć swoje logo do plakatu - motyw krzyża przypomni, że Bóg z nami. Jakiś przechodzień pewnie się przeżegna, może się pomodli.

Może być też tak, że jacyś nieprzyzwoici ludzie źle odczytają plakat wzorowych anty-aborcjonistów. Ech, prawdziwy wódz Polaków wiedziałby co z takimi zrobić, w takich sprawach nie należy przecież żartować...

Plaska kraj zacofany, ludzie nie patrzący na siebie tylko na innych, uważający że to oni są idealni a in maja brać z nich przykład. Zero jakiejkolwiek tolerancji, zaglądają ludziom pod ubrania do sypialni w książki, gdzie tylko możliwe aby można było go wytknąć i stwierdzić że odmieniec. Polaka denerwuje wszystko co widzi, ale nigdy nie patrzy na siebie, on jest idealny. Wkurza mnie to. Jeśli ktoś jest gejem to niech sobie nim będzie, jeśli ktoś jest innej wiary OK, jeśli ktoś ma inny kolor skóry, no dobra, jeśli kogoś podnieca takie czy owakie coś, luzik to jego sprawa. Ale Polak nie, dla niego to już odmieniec, szaleniec, zboczeniec. Wkurza mnie to bardzo. Nigdy nie będziemy liberalnym normalnym krajem, jest demokracja kierowana bo musi być, inaczej nastąpiła by wojna domowa. Polak sam nie wie czego chce, chociaż jest najmądrzejszy najwspanialszy i tylko jego racja jest właściwa a wszystko inne jest fe, złe, faszystowskie, zboczone, nienormalne, brzydkie.

Ile kroć staram się być tolerancyjny dla TYCH w czarnych sukienkach i im podobnych którzy widzą w nich Boga to się zawsze na tym przejeżdżam.
Tak krzyczą Aborcji nie",ale gdy matka kilkorga dzieci czy nawet drużyny piłkarskiej głęboko wierząca,która jest na zasiłku idzie na plebanie po jakąś pomoc zostaje odesłana z kwitkiem przez czarnego" który zabraniał jej wcześniej z ambony korzystania z antykoncepcji gdyż to wbrew woli Boga...
Inny świeży przykład o którym jest obecnie dość głośno.
Pewna Pani zaszła w ciąże lecz musiała usunąć z powodu cukzycy,gdyż mogła stracić swoj wzrok.No i co? Gazetka pt.Gość niedzielny" tak ją opisała jakby była bezduszną seryjną morderczynią.Owa Pani tego niedzielnego fakta podała do sądu gdzie i wygrała odszkodowania,teraz zostaje nazywaną matką która zabiła swoje dziecko dla 30tyś zł.
Pewnie kościół katolicki jest na tyle co graniczy z ich regułami i dogmatami,reszta to już herezja i zło.
A nasi politycy zamiast odciąć się od prawa krzyża robią wszystko by ten tasiemiec zył na organizmie i go coraz bardziej zjadał.Bo przecież 98% naszego społeczeństwa to zdeklarowani katolicy.Skoro tak jest dlaczego nie wezma przykładu z innych cywilizowanych państw i nie opodatkują tej instytucji,czegoś się boją?
Aha rząd przeznaczył ponad 70mln zł na budowe bunkra opatrzności w Wawie,bo przeciez służba zdrowia jest w doskonałej formie,nie ma bezrobocia,wszystkie dzieciaki w szkołach chodzą najedzone.
A co do adolfa,no cóz zły był człowiek,zbrodniarz a aborcja ma się z takimi ludźmi kojarzyć.
z mojej strony to tylko 3xTAK dla aborcji!
Pozdrawiam

Możliwości są dwie- po pierwsze Stedke stosuje najlepszą metodę antykoncepcyjną- szklankę zimnej wody. Po drugie- Stedke się boi, że potomek może być do Niego podobny. A ma świadomość, że dwóch takich egzemplarzy matka Ziemia nie udźwignie.

PS A z ciekawości- co ten temat ma generalnie z Forum wspólnego? Bo ani to o historii, ani Forum nie jest związane z medycyną lub światopoglądem...

No jak to Yeti ?
Temat nie związany z historią ?
Zaskakujesz mnie , że nigdy nie słyszałeś o Hitlerze....:)
Postać i temat niewątpliwie niszowy ale z historią w tle jak najbardziej...
A poza tym wydawało mi się , że to HP.
Jaki związek z historią ma połowa wątków na tym forum.
Na przykład-'' siłownia'' czy '' odkrywcy-metale '' ??

Empai nie wiem czy pamiętasz niejakiego moderatora Pomsee? On to zapychał podobnymi niusami z wyborczej forum nie mającymi nic wspólnego z tematyką Odkrywcy a dodatkowo jątrzącymi i wywołującymi kłótnie wśród forumowiczów;)

historia w której bierze udział Hitler oraz najstarsza instytucja na Świecie potrzebująca owieczek do strzyżenia, im środki anty nie potrzebne, tylko finanse na odszkodowania.
Denis Brennan, irlandzki biskup, prosi wiernych o większe datki bo brak kasy dla ofiar pedofilów.

Empai- miej Ty Boga w sercu. Część Użytkowników może nie zauważyć ironii w Twoim wpisie i pomyślą, że Ty tak serio :-)

PS Nawet HP ma swoje granice, które część wątków faktycznie przekracza... Nie muszę dodawać, po której stronie miedzy znajduje się, wg mnie, przedmiotowy wątek.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:26 05-03-2010

Martian...
Twój argument jakoś do mnie nie przemawia...
Nie wydaje Ci się , że tematy trudne i niejednoznaczne powinny być również poruszane na forum ?
Wykorzystanie do kampanii społecznej wizerunku Hitlera jest ciekawym problemem , który sądze , że dotyczy nas wszystkich żyjących w tym kraju.Pewnie nie byłoby problemu , gdyby zestawino tę postać np.z zabijanymi w rzeźniach zwierzętami.Tu jest aborcja i od razu robi się szum.Czy HP ma być tylko wątkiem na którym namiętnie dyskutuje się o wyższości ćwiczenia mięśnia czworogłowego nad trójgłowym ( jeśli takie istnieją--bo nie jestem pewny )
Ja mam wrażenie , że wszystkie ciekawsze tematy w których zaczyna się rozwijać dyskusja nieprawomyślna lub niebezpieczna dla części modów , są natychmiast kanalizowane.
I co pozostanie ?
Rechotanie ze śmiesznych filmików ? I nic poza tym ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie