Skocz do zawartości
  • 0

Czy to mundur WP czy LWP? Ważne !!!

trufelhunter

Pytanie

Napisano

Mamy problem z identyfikacją munduru (jeśli to wogóle jest mundur). Czy to Wrześniowe czy raczej LWP?

UWAGA: Czołg w tle to fałszywy trop - lepiej się nim nie posługiwać, bo w identyfikacji raczej przeszkodzi, niż pomoże ...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mamy problem z identyfikacją munduru (jeśli to wogóle jest mundur). Czy to Wrześniowe czy raczej LWP?

UWAGA: Czołg w tle to fałszywy trop - lepiej się nim nie posługiwać, bo w identyfikacji raczej przeszkodzi, niż pomoże ...

Napisano
Dla mnie jest to nie WP ani LWP tylko milicjant z początku lat 50 końca 40. Mundur typu zbiórka co szef miał na magazynie" . Rogatywka miękka założona zawadiacko co pasuje na koniec lat 40 i początek 50 jednostek KBW lub milicji. Ale mogę się mylić.
Napisano
Tam z boku po lewej chyba TKS jeszcze stoi,jak to mogłoby wszystko się znaleźć przed '39 w Szczecinie?jak dla mnie zdjęcie od '45 w górę.
Pozdro.
Napisano
steell->kurtka podobna do tej ale bez podpinki czyli okres jesienny nie widzę tylko kieszeni na rękawach"

A kieszenie na piersi widzisz? A zakładki na kieszeniach widzisz? A naramienniki widzisz? Podobna dlatego, że ma rękawy? Bzdury wypisujesz. Również na temat paska.

C.
Napisano
kolego proszę o twój jedynie słuszny werdykt i już się w tym temacie nie odzywam

PS: co to za pas wszystkowiedzący?
Napisano
kurtka podobna do tej ale bez podpinki czyli okres jesienny nie widzę tylko kieszeni na rękawach

http://www.odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum22/172854996.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie