Skocz do zawartości

Czesi otworzyli się na...........

mihua

Rekomendowane odpowiedzi

Od 1 stycznia nadchodzącego roku posiadanie niewielkiej ilości narkotyków nie będzie w Czechach karane.

Tamtejszy rząd opublikował właśnie limity bezkarności" dla konkretnych używek. I tak dozwolone będzie posiadanie do 1,5 grama heroiny, 1 grama kokainy, 2 gramy metamfetaminy, do 15 gramów marihuany, do czterech tabletek ekstazy oraz do pięciu tabletek LSD.

Powyższe limity zostały przygotowane przez ministerstwo sprawiedliwości, w oparciu o obecną praktykę sądową".

Niedawno czeski rząd zaaprobował także listę roślin i grzybów halucynogennych, których uprawa - w niewielkich ilościach - również jest już legalna. Dozwolona jest hodowla do pięciu takich roślin i posiadanie do 40 halucynogennów grzybów.

Uwazam ze Republika Czeska jest bardziej postepowa i ucywilizowana niz nasza ukochana RP.Po prostu ich rzad ulatwia swoim obywatelom zycie, a patrzac na nasz odnosze calkiem przeciwne wrazenie, i to nie tylko jesli chodzi o uzywki ,ale w kazdej dziedzinie.
Pozdrawiam

Dzieci,oni moga posiadac dragi na swoj uzytek i popatrz jakie ilosci,moga w domu miec kolekcje broni , moga chodzic z wykrywkami, moga jeszcze wiele innych rzeczy i jesli sugerujesz ze luzowanie niezyciowych przepisow jest nienormalne to czegos tu nierozumiem.
Pozdrawiam

Trzeba pamiętać, że jesteśmy prawie 300 lat w plecy(rozbiory, wojny, komuna). Ostatnie 20 lat związkowej demokracji też totalna porażka.

Teoretycznie, za 300 lat jak ktoś z sąsiadów nie wybije znowu inteligencji" jest 25% szansa na to, że mentalność narodu pozwoli na zmiany bez skutków tragicznych:)

cairo,wyraznie określiłem narkotyki.
Jeśli Twoim zdaniem polecanie tych abletek" dla własnego narodu jest moralne to życzę zdrowia.
Ja nie stawiałbym znaku = pomiędzy posiadaniem narkotyków a posiadaniem kolekcji".
Pzdr.

Dzieci, zaloze sie ze lepiej na tym wyjdzie spoleczenstwo czech , watpie aby wszyscy rzucili robote i wzieli sie za cpanie,oni maja wiecej oleju w glowie niz my.A ja niestawiam znaku rownosci pomiedzy prawem do posiadania dragow i kolekcji bronii, chcialem tylko pokazac jam nam do nich daleko, tak daleko uciekli ze plecow juz niewidac.
Pozdrawiam.

Dokładnie, w Polsce nie wolno nic posiadać/używać a i tak kto chce to nie ma problemu ze zdobyciem narkotyków. Ja sam baardzo często jestem świadkiem tego typu zabiegów, kilka razy mi proponowano (z pewnego" źródła, zatem nie bałem się, że coś mi się stanie), ale nie chcę brać i nie biorę.
Możliwe, że gdyby stało się to legalne to mniej osób by ćpało", bo przestałoby to być zarezerowane dla odważnych" i głupich. Wiadomo, że zakazany owoc najlepiej smakuje.

Wszystko leży w mentalności ludzi, polak ma taką naturę ,że jak już coś mu wolno to korzysta ile wlezie i jeszcze więcej, często nie ma umiaru. Cóż ponoć któryś z krajów który też to zalegalizował tłumaczył się tym ,że teraz nie zajmując się ,,małymi ilościami''policja będzie mogła przeznaczyć więcej pieniędzy na poważniejsze sprawy, ponoć się sprawdziło.

W Polsce też tak było paré ładnych lat temu, no a potem zabronionu i niejednemu nawalono w papiery bo sobie jointa spalił.
Za to wódy pod dostatkiem , no bo jest ezpieczna" i łatwiej opodatkować.
Czesi zawsze robili swoje i robili dobrze, no a Polacy....jak zwykle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie