Hebda Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 nie potwierdzam:)bąbli nie miałem od dawna,chyba że w przypadku musiałem je rozchodzić,w innych przypadkach są idealne do lasu..
tomala_kikol Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Witam. Tak jak obiecywałem pochwalę się teraz jakie to wygodne, lekkie i ciepłe są moje buciki firmy Spirale:D Gorąco polecam na późną jesień i zimę. Oczywiście w komplecie proponuje skarpety trekingowe... Pozdrawiam
adam793 Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Ja chodze w zwykłych wojskowych butach wiem że noga jest stabilna itp a otarcia mi nie straszne
pawel888 Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Ja ze swojej strony polecam buty wojska polskiego używane w chwili obecnej, nie przemiękają, wygodne, kiedy dopasowane otarć nie będzie
majos Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 jak już wyzej pisano desanty chyba najlepsze przechodziłem w nich całe wojo wiec testowanie przeszły jak trzeba pozdro
irasiad Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 Wczoraj kupiłem sobie KALOSZE ARCTIC COLD TERMO". Rewelacyjnie lekkie, ciepłe i wygodne. W tygodniu sprawdzę ich przydatność w terenie...
ensiferum3 Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 Ja polecam buty z demobilu bundeswehr'y .Skóra naprawdę dobra, mocne i wytrzymałe. Przeszedłem w nich naprawdę dużo i nic się nie działo. Jednak trzeba je pastować szczególnie szwy w okolicach języka" ,tam najczęściej przemakają jak się chodzi w mokrym terenie. Jednak jeśli się dobrze je napastuje to można chodzić i po strumykach, kałużach itd. (sam testowałem).Jedną parę już rozwaliłem (podeszwa (ta ostatnia gumowa warstwa) odpadła) , chodziłem w niej 3 lata(jeszcze zanim zacząłem przygodę z wykrywką ) , bardzo często i uważam że są naprawdę godne polecenia, jak na swą cenę.
her flick Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 na pierwsze wykopki poszedłem w halówkach :), potem kupiłem polskie desanty, na suchą pogode w lato są ok, potem zainwestowałem w skórzane opinacze legii cudzoziemskiej, super gruba skóra niedrogie, do tego swietnie trzymają nogę i są wręcz pancerne a jak się dobrze zasmaruje to dobrze chronią przed wodą ale nie tak jak moje obecne butki czyli Kupczaki wzór mo928, idelanie leżą na nodze, w porównaniu do innych wojskowych butów to wygodne jak trampki choć to kawał wojkowego buta, membrana gore tex , jak kalosze , zero wilgoci, naprawde polecam warte swojej ceny, i jeszcze mała przestroga ten model buta robi też wojas i demar ale w porównaczniu z Kupczakiem to g..no które się rozlatuje.Pzdrher flick
Mruk Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 Przedmówca wspomniał o Kupczakach, są to najlepsze moim zdaniem butki ale niestety drogawe trochę, jako alternatywę polecam tańsze o połowe Batesy lub Belleville z membraną goretex i ocieplaczami na zime, super butki, a na lato polecam deserty również wyżej wymienionych producentów(najlepiej z małymi otworkami po bokach) PZDR
Mruk Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 te butki batesa na okres jesienno-zimowy to tzw. ośniaki", tutaj fotkahttp://armynavylinks.com/bates/11460.6.jpgi polecam takie deserty, na lato super(oczywiście nie są to sandały, ale jak na but wojskowy to są dość przewiewne) ja mam wersje bez loga Marines, gdzieś widziałem takie czarne, ale te piaskowe też się dobrze kamuflują jeśli komuś o to chodzi;)http://ftp.jopsl.nazwa.pl/foto/usmc/buty/hot%20weather/bates/7/DSC02595.JPGhttp://ftp.jopsl.nazwa.pl/foto/usmc/buty/hot%20weather/bates/7/DSC02593.JPGPZDR
rabat Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 http://www.allegro.pl/item878116402_najlepsza_cena_rewelacyjne_buty_taktyczne_46.htmla co sądzicie o takich butach na kopanie?? cena dość atrakcyjna i wyglądają nawet nawet...
samgnus Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 Te są najlepsze...wygodne,ciepłe i tanie :)http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=878846149
rabat Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 nie no kalosze mam. ale chodzi mi o opinie poszukiwaczy używających nuty z podanego linku.??????
ensiferum3 Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 Rabat - na forum już ktoś kiedyś dyskutował o tych butach i nie chwalili ich .Co do jungle boots to trzeba uważać gdyż 90% to chiński szmelc ( ktoś nazwał to rampkiem w innej oprawie" ).Ponoć oryginały są dobre na lato, na zimę się nie nadają.
rabat Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 jako, że według opinii jungle boots nie nadają się na podmokłe tereny zdecydowałem się kupić :\\http://www.allegro.pl/item884968764_buty_wojskowe_taktyczne_bundeswehr_r_43_bw_warto.htmlco sądzicie??
Hebda Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 hehe,planowałem je kupić,ale zostałem przy desantach:) już niedługo przyślą:D a wtedy pierwsza para do kosza,druga zajmie jej miejsce tj a las" a nówki na codzień do płaszcza:)
vis1939 Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Bundeswehry,buty nie do zaj.....,Polskie desanty niestety nawet do zelówki im nie sięgają.
herrmateuss Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Polecam buty BW naprawdę nie do zdarcia, bardzo wygodne, noga nie puchnie, dzięki wkładce antybakteryjnej nie śmierdzi i nie odparza się. Używam ich w robocie maja kontakt z smarami, olejami i rozpuszczalnikami- nie są na nie wrażliwe.Jeszcze lepsze są buty górskie BW mimo, że wyglądają jak ortopedyczne to są niesamowicie wygodnie i minimalizują dzięki swej budowie ryzyko urazów.Desanty przy nich to szczyt prymitywizmu.
zabi Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Panowie, też chciałbym sobie sprawić jakieś buty konkretne ale problem w tym, że mam dużą nogę, 47 - 48, przymierzałem buty taktyczne niemieckie security boots podane w linku przez kolegę rabat największy dostępny nr czyli 47 i mnie lekko cisnęły, chciałem sprawić sobie polskie buty, ale największy nr jaki widziałem w sklepie i na allegro to 46 i mowili mi, że większych nie robią... Kolego Hebda ty pisałeś, że też masz taką numeracje, skąd dorwałeś te buty?Pozdro
woytas Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Moj ostatni zakuphttp://www.summit-asolo.pl/?p=productsMore&iProduct=76
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Żonie powiedziałeś ile kosztowały? Czy wykorzystałeś Jej wizytę w szpitalu i zamieszanie z tego wynikłe?
woytas Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Zazdrosc przemawia... Utargowalem do rownego :>
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Ja akurat w Merrelach i Catepilarach biegam, więc do kogo ta mowa?
woytas Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Merrele za duzo plastiku posiadaja - ale byla taka opcja.Wybralem full nubuk, gore i oczywiscie vibram
Czlowieksniegu Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Bo Ty niby taki ekologiczny jesteś :-)EOT
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.